Tehokas ylivoima siivitti Tapparan voiton päähän finaalipaikasta

Anton Levtchi oli tehokas välieräsarjan neljännessä ottelussa ja iski tehot 1+2.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tappara jatkoi vakuuttavia otteita välieräsarjan neljännessä ottelussa Nokia-areenalla. Erikoistilanteet nousivat avainasemaan, sillä neljän ylivoiman aikana kirvesrinnat onnistuivat kolme kertaa maalinteossa. HIFK kaatui lukemin 5–2, ja tamperelaiset ovat nyt voiton päässä finaalipaikasta.

Keskiviikkona sarjan kolmannessa ottelussa täysin vastaantulijana ollut HIFK tuli pitkäperjantain otteluun sisuuntuneena. Vierailijat vyöryttivät ensimmäisten minuuttien aikana vaarallisen näköisiä hyökkäyksiä Tapparan päätyyn, mutta kotijoukkueen puolustus onnistui pitämään helsinkiläisten maalipaikat vähissä.

Ensimmäistä erää leimasi pudotuspeliottelulle tyypillinen fyysisyys, ja kovia taklauksia jaettiin vaihdosta toiseen puolin ja toisin. Peli oli kuitenkin muuten siistiä, sillä rangaistuksia jaettiin molemmille joukkueelle vain yhdet.

HIFK onnistui rakentamaan usean vaarallisen tekopaikan omalla ylivoimallaan, mutta tehokkuus loisti poissaolollaan. Lisäksi Christian Heljanko oli jälleen mies paikallaan kirvesrintojen maalin suulla. Tappara puolestaan onnistui omalla ylivoimallaan, kun Jori Lehterä puhkaisi HIFK:n alivoimaneliön maukkaalla lättysyötöllään. Niko Ojamäki pääsi tykittämään kotijoukkueen johtoon vain reilut puoli minuuttia ennen ensimmäisen erän päättymistä.

Tappara ratkaisee ottelun toisessa erässä

Helsinkiläiset tulivat myös toiseen erään raikkaalla peli-ilmeellä. Toisaalta Tappara oli tiivistänyt puolustuspelaamista entisestään eikä vierailijat päässeet uhkaamaan Heljankon vartioimaa maalia.

Tappara siirtyi 2–0-johtoon, kun toista erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Anton Levtchi löysi painottomalla puolella täysin vapaana olleen Jonathan Davidssonin, joka laukoi pudotuspelikevään ensimmäisen maalinsa.

Kirvesrinnat jatkoivat tehokasta viimeistelyään ylivoimalla, kun Kristian Tanus vei kotijoukkueen jo ratkaisevan tuntuiseen 3–0-johtoon. Leevi Teissala yritti herätellä helsinkiläisvieraita mukaan taisteluun upealla yksilösuorituksella, jolla HIFK nousi kahden maalin päähän.

Neljä minuuttia ennen toisen erän päättymistä Micke-Max Åsten taklasi Veli-Matti Vittasmäkeä päähän. Åsten selvisi tästä kahden minuutin jäähyllä, mutta Tapparan tehokas ylivoima rankaisi, ja Anton Levtchi vei tamperelaiset jo 4–1-johtoon. Vittasmäki poistui pukukoppiin taklauksen jälkeen, mutta pystyi jatkamaan ottelua pienen huilin jälkeen.

Tappara ei anna mahdollisuuksia HIFK:n kirille

Ottelun kolmannessa erässä pelin kuva oli hyvin samanlainen kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Tappara onnistui tylsyttämään HIFK:n parhaimman terän pois, ja vierailijat eivät löytäneet lääkkeitä kirvesrintojen vahvan keskialueen puolustuksen murtamiseksi.

HIFK pyrki hyökkäämään kolmen maalin takaa-ajoasemassa jopa hieman riskillä, mikä tarjosi Tapparalle mahdollisuuksia ylivoimahyökkäyksiin. Lopullisen niitin ottelulle iski Casimir Jürgens kolmannen erän puolivälissä. Ottelu päättyi lopulta 5–2-lukemiin, kun Eetu Koivistoinen laukoi vierailijoille kavennuksen reilut kaksi minuuttia ennen loppua.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Nokia-areenalla maanantaina. Tapparalla on silloin ensimmäinen mahdollisuus katkaista välieräsarja ja edetä finaaleihin.