Tappara murskasi näytöstyyliin HIFK:n – Kemiläinen nakutti viisi syöttöpistettä

Tapparan juhlat jatkuivat kaukalossa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Hallitseva Euroopan mestari oli tyly isäntä aseettomalle HIFK:lle. Nokia Arenalla nähtiin todellinen salama-alku, kun Tappara teki peräti viisi maalia ensimmäisessä erässä.

Tampereella nähtiin keskiviikkona yksipuolinen näytös. Ennen ottelua Tappara-fanit pääsivät näkemään kun Euroopan mestaruusviiri nostettiin Nokia Arenan kattoon.

Ottelussa Tapparan juhlat jatkuivat HIFK:n kustannuksella. Koko pelin ajan Tappara oli käytännössä kaikessa parempi, ja suurimmaksi kärsijäksi joutui HIFK:n kokematon veskarikaksikko.

Tapparalta dominoiva alku otteluun

Hallitseva Euroopan mestari Tappara vei ottelun ensimmäistä erää näytöstyyliin. Vastaavasti HIFK antoi itsestään unisen kuvan, ja ensimmäisestä erästä muodostui painajasmainen debyyttivahti Eemil Vinnille.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Tapparan nelosketju. Vahvan karvauspelin jälkeen Jonathan Davidsson siirsi kiekon maalin Geoff Plattin esityöstä.

Kauan ei tarvinnut odotella seuraavia maaleja, sillä Tapparan Juuso Ikonen tuplasi nopeasti kotijoukkueen johdon.

Seuraavana HIFK:n ahdinkoa kasvatti ylivoimalla Niko Ojamäki, joka siirsi takatolpalta kiekon maalin Jori Lehterän syötöstä.

Hieman jopa yllättäen HIFK kavensi ottelun 3–1. Kavennusmaali syntyi hyvän pelivireen löytäneen Leevi Teissalan upeasta soolosta.

Kauan ei vierasjoukkueen kiri kestänyt, sillä puolustaja Ben Thomas lisäsi Tapparan jälleen kolmen maalin johtoon. Tässä vaiheessa HIFK vaihtoi maalivahtia, ja Vinnin tilalle tolppien väliin liukui Severi Soukka.

Maalivahdin vaihdosta huolimatta HIFK ei peliin herännyt. Tappara lisäsi vettä myllyyn, kun Kristian Tanus ohjasi Valtteri Kemiläisen laukauksen maaliin.

Erätauolle lähdettiin tylyistä lukemista 5–1.

HIFK täysin purjeessa

Toinen erä oli täydellistä Tapparan hallintaa. Vierasjoukkueen pelinrakentelu takkusi suuresti, ja HIFK ei pärjännyt ottelun vaatimassa liikenopeudessa.

Tapparalla oli hyviä paikkoja lisätä johtoa, mutta Soukka esitti hyviä torjuntoja pitääkseen numerot vielä kohtuullisena.

Pitkän painostuksen jälkeen Waltteri Merelä lopulta onnistui maalinteossa, ja antoi kotiyleisölle lisää juhlittavaa.

Toisen erän lopussa nähtiin vielä ylivoimamaali Tapparan toimesta. Pienien pomppujen kautta kiekko päätyi Lehterälle, joka puttasi kiekon varmasti verkon perukoille. Maalin syötön sai Valtteri Kemiläinen. Tämä oli Kemiläiselle jo ottelun neljäs syöttöpiste.

Toiselle erätauolle lähdettiin murskalukemista 7–1. HIFK ei saanut toisessa erässä laukaustakaan kohti Niko Hovisen vartiomaa maalia.

Tappara antoi armoa

Kolmanteen erään ei jäänyt liikaa panoksia, mikä myös näkyi pelin tasossa.

Tappara hallitsi kiekkoa ja pääsi jatkuvasti ylivoimalle, kun HIFK:n pelaajat alkoivat turhautua omaan pelaamiseensa.

Kolmannen erän ensimmäisestä maalista vastasi kumminkin vierasjoukkue. Maalintekijäksi merkittiin Roni Hirvonen

Ottelun loppuhetkillä Marcus Davidsson osui vielä ylivoimalla, ja lopputulokseksi merkittiin Tapparan murskavoitto lukemin 8–2.

Kovimpina tehomiehinä olivat Kemiläinen (0+5), Lehterä (1+2) ja Ojamäki (1+2).