Tappara laittoi vilkun päälle ja huristi karkuun − HIFK:n orastanut kiri tyssäsi jäähyihin

LIIGA / Raportti
Järvinen paranteli yhden kauden piste-ennätystään.
Kuva © Saana Hakala
Runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Tapparan mieli lepäsi sarjataulukon kakkossijassa, kun taas HIFK pyrki varmistelemaan paikkaansa suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavassa kuuden parhaan joukkueen ryhmässä.
Lähtökohdat 

Vaikka Tappara jäisi kotiluolassaan pisteittä, olisi se sarjataulukon kakkospaikalla, mikäli Pelicans häviäisi ylivoimaisesti piikkipaikkaa dominoivalle Kärpille.

Niklas Bäckström kohtasi kotiseuransa HIFK:n ensimmäistä kertaa runkosarjan aikana.

Maalivahtipelaaminen 

Kokenut veskari Bäckström osoitti rautaiset hermonsa ja piti Tapparan kuskin pukilla koko illan ajan. Rauhallisella tyylillä torjunut maalivahti toi varmuutta myös joukkueen oman alueen peliin.

Puolustuspelaaminen 

Ben Blood tuki hyvällä viivapelaamisellaan joukkuetta avausmaalissa. Koko puolustuspää oli tehtäviensä tasalla, eikä vierasjoukkue päässyt pitkiin painejaksoihin kuin muutaman kerran.

Veli-Matti Vittasmäki lisäsi Tapparan johdon kahteen maaliin toisessa erässä tarkasta pelaamisesta huolimatta.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara oli ahnaalla pelipäällä jo ensimmäisestä aloituksesta lähtien. Yhden kauden piste-ennätystään sivunnut, ja myöhemmin syöttöpisteillä kohennellut Jan-Mikael Järvinen ohjasi näyttävästi kirvesrintojen avausmaalin ja siivitti kotijoukkueen iltaa.

Erikoistilanteet 

Tapparan ylivoimapelaaminen oli illan aikana nousujohteista. Niko Ojamäen 4−1-osuma ei aivan ehtinyt erikoistilannemaaliksi, sillä se syntyi viisi sekuntia Ryan O'Connorin jäähyn päättymisen jälkeen.

Lähtökohdat 

Helsinkiläiset käyvät kovaa kamppailua Lukon ja HPK:n kanssa siitä, mikä joukkueista jää runkosarjan jälkeen kuuden parhaan ulkopuolelle.

Tasaisesti viime aikoina esiintynyt HIFK oli voittanut edellisistä viidestä kamppailustaan kolme.

Maalivahtipelaaminen 

Selvän ykkösmaalivahdin tontin itseleen naulannut Atte Engren ei voinut Järvisen iskemälle 1−0-osumalle mitään. Veskari pysyi tyynenä, vaikka Joona Luoto ja kumppanit rymistelivät kohti tämän tästä.

Puolustuspelaaminen 

Muutaman kerran kirvesrinnat pääsivät rymistelemään Engrenin maalille. Muun muassa kevyemmistä kavereista Joonas Lyytinen oli ajoittain vaikeuksissa maalin edustalla. Sekä Tapparan toinen että kolmas osuma syntyivät helsinkiläisten merkkausvirheistä.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK on paininut jonkin verran hyökkäyksen kapeuden kanssa. Parhaaseen kokonaisuuteen Hakametsän tiistai-illassa pystyi tuttuun tapaan vieraiden ykkösvitja. Sakari Salmisen kavennusmaali oli täyttä kosmetiikkaa lopputuloksen kannalta.

Erikoistilanteet 

HIFK:lla on erikoisosaamista sekä yli- että alivoimalle. Tapparaa vastaan molemmat osa-alueet toimivat kelvollisesti, mutta helsinkiläiset jäähyilivät juuri silloin, kun olisi pitänyt rakentaa kiriä.

Erikoista 

Toinen erä oli pitkään erittäin tarkkaa pelaamista, mutta Tappara pääsi iskemään kahdesti 26 sekunnin välein. HIFK:n Kyle Quincey iski kavennuksen tasan minuutti 3−0-osuman jälkeen - Tapparan vaihtovirheen jälkeen.

Ottelun ratkaisu 

HIFK:lta ei löytynyt ratkaisun paikoissa tarvittavaa maalinälkää. Kokeneet pelaajat, kuten Juho Keränen ja Ville Varakas sortuivat jäähyilyyn päätöserässä. Lisäksi Bäckström veti maalilla Engreniä pidemmän korren.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo