Selkäsaunastaan ryhdistäytynyt HIFK otti voiton Tampereelta - Bemström ratkaisi jatkoajalla

Bemström onnistui ratkaisemaan ottelun jatkoajalla
Kuva © Joonas Kämäräinen
HIFK saapui haastamaan Tapparaa ruma tappio niskassaan. Helsinkiläisiä löylytettiin perjantaina Kärppien toimesta peräti seitsemällä maalilla. Tappara lähti puolestaan jahtaamaan kolmatta perättäistä voittoaan. Kiihkeän ja tasaisen ottelun ratkaisua jouduttuun hakemaan lopulta jatkoajalta, jossa vieraiden Emil Bemström onnistui ratkaisemaan ottelun.

Tappara aloitti ottelun vauhdikkaasti ja saikin järjestettyä pitkän pyörityksen vieraiden päätyyn heti avausminuuteilla. HIFK onnistui kuitenkin selviämään kotijoukkueen vyörytyksestä ja sai erän edetessä käynnistetyksi myös oman hyökkäyspelaamisensa.

HIFK oli selvästi kotiläksynsä tehnyt, sillä joukkueen peli oli avauserässä merkittävästi rauhallisempaa ja organisoidumpaa perjantain otteluun verrattuna. Etenkin Juho Keränen ja Alex Broadhurst olivat avauserässä vikkelällä jalalla liikkeellä ja parivaljakko onnistui juonimaan erinomaisia maalipaikkoja. Ottelun avausmaali syntyikin kaksikon hienosta yhteispelistä.

Helsinkiläiset pääsivät testaamaan myös ylivoimakuvioitaan ottelun alussa, mutta ruuti oli märkää, eikä kumpikaan ylivoimaviisikko onnistunut toimittamaan kiekkoa maaliin saakka.

Tappara hakkasi päätään HIFK:n puolustukseen

Avauserässä nähty vauhti hidastui selvästi toiseen erään lähdettäessä. HIFK hyötyi pelivauhdin rauhoittumisesta ja vieraiden oli aikaisempaa helpompaa pitää kotijoukkue poissa parhailta maalintekoalueilta. Vieraat pääsivät karkaamaan erän alussa jo kahden maalin johtoon Teemu Väyrysen avatessa tarkalla sijoituksella kauden maalitilinsä.

HIFK:n oman alueen tarkka puolustuspelaaminen jatkui toisessa erässä, ja helsinkiläiset saivat pidettyä Tapparan lähes täysin erossa irtokiekoista. Tarkkaa puolustusta vastaan pelaaminen aiheutti pahoja vaikeuksia kotijoukkueelle, eikä Tappara saanut avauserästä nähtyjä pitkiä pyörityksiä aikaiseksi. Erityisesti kotijoukkueella oli haasteita löytää vieraiden kenttäpäädyssä vapaita syöttöpaikkoja, mikä pakotti Tapparan hyökkääjät pitkiin kuljetuksiin, jotka HIFK sai kilpistettyä kohti kulmia tai ohjattua siniviivan tuntumaan.

Ylivoimapelissään Tappara oli kuitenkin terävänä ja sai hyödynnettyä vapautuneen tilan ja onnistui avaamaan maalitilinsä. Charles Bertrand kavensi vieraiden johtoa ottelun puolivälin tienoilla Anton Levtchin hyvästä esityöstä.

Kotijoukkueen ylivoima tehokasta

Tappara haki päätöserässä raivoisasti tasoitusosumaa yleisön kovaäänisen kannustuksen säestämänä. Siinä missä HIFK hukkasi omat ylivoimatilanteensa, Tappara onnistui hyödyntämään omansa. Ville Varakkaan koukkaamisjäähy kostautui ja kotijoukkue heilautti verkkoja toistamiseen ylivoimalla. Erinomaisesti kirvesrintojen paidassa kautensa aloittanut Michael Špaček jatkoi hyviä esityksiään ja tasoitti ottelun kovalla lyöntilaukauksellaan.

Ottelun loppu oli varovaista pelaamista molemmilta joukkueilta. Tapparan tasoitusmaalin pakottamana HIFK joutui avaamaan peliään ja hyökkäämään rohkeammin, mikä vapautti myös Tapparan pelaamista. Kirvesrinnat saivatkin kolmannen erän lopulla muutamia pitkiä pyörityksiä vieraiden päätyyn, mutta eivät kuitenkaan onnistuneet ratkaisevan maalin tekemisessä.

Tappara pääsi vielä varsinaisen peliajan lopussa hakemaan ratkaisua ylivoimalla, mutta HIFK:n uhrautuva alivoimapelaaminen pelasti vieraat illan kolmannelta takaiskulta. HIFK:lle tarjottiin makeaa paikkaa ratkaista ottelu viime hetken ylivoimalla, mutta vieraat eivät onnistuneet maalinteossa enää varsinaisella peliajalla.

Bemström karkasi jatkoajalla

Ottelun ratkaisua haettiin jatkoajalta, minkä aikana molemmilla joukkueilla oli erinomaisia tilaisuuksia naulata ottelu. Tapparan pitkän pyörityksen jälkeen kiekko kimpoili päätylaudoista lopulta HIFK:n Emil Bemströmin lapaan ja tämä pääsi nousemaan laidasta maalintekoon. Hrachovina ei onnistunut torjumaan hyökkääjän tarkkaa laukausta ja vierasjoukkue vei kamppailun nimiinsä luvuin 3-2.