HIFK katkaisi Tapparan voittoputken − viimeisen minuutin sukellusjäähy kuumensi tunteita

LIIGA / Raportti
HIFK oli Hakametsässä parempi joukkue.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tapparan uusi hankinta Topi Nättinen pääsi pisteille, mutta vierasjoukkue HIFK haki sarjapisteet tehokkaamman viimeistelyn turvin.

Tappara lähti kotiotteluun HIFK:ta vastaan yhdeksän pelin voittoputkessa, kymmenes voitto olisi sivunnut jo joukkueen ennätystä. HIFK:n vahva kolmas erä ja terävyys maalin edessä kuitenkin katkaisivat Tapparan voittoputken.

Loppukirikin jäi torsoksi − ensin Lassi Vanhatalo otti viimeisellä minuutilla sukeltamisjäähyn ja Tappara hölmöili ilman maalivahtia pelatessaan, kun HIFK:n Jere Sallinen pääsi hyödyntämään hybridipitkän ja kuluttamaan sekunteja.

Tappara iski tutuilla aseilla

Tapparalta puuttui kokoonpanosta kapteeni Jukka Peltola, mutta uutena kasvona oli mukana Topi Nättinen. Kolmosketjun laidalla pelannut Nättinen sai heti myös pistetilinsä auki ja muodosti Kasper Simontaipaleen sekä Jarkko Malisen kanssa Tapparan vaarallisimman kolmikon.

Kolmosketju rakensikin Tapparan molemmat maalit. Hyökkäävien puolustajien vaarallisuus tuli edelleen vahvasti esille. Santtu Kinnunen laukoi Tapparan avausmaalin ja Maksim Matushkin syötti molemmat. Myös Blake Parlett oli totutun aktiivinen hyökkäyspäässä.

Viime peleissä parasta peliä esittänyt kolmikko Kristian Tanus-Patrik Virta-Kristian Kuusela oli muokattu niin, että Tanuksen paikan otti Charles Bertrand. Lopputuloksena oli molempien ketjujen tason lasku. Kuusela kyllä väläytteli hyökkäyspäässä juonikkuuttaan, mutta toisaalta konkarihyökkääjä katsoi lähietäisyydeltä HIFK:n avausmaalia.

HIFK hyödynsi puolustuksen aukot

Vierasjoukkueen pirteintä peliä esitti Henrik Borgströmin johtama kolmikko − varsinkin laitahyökkääjä Sallinen vakuutti molemmissa päissä kenttää. Kaikki HIFK:n maalit syntyivät B-pisteiden välistä puolustuksen keskeltä.

Alivoimalla tilan syntyminen on ymmärrettävämpää, mutta molempia tasaviisikoin syntyneitä osumia edelsi puolustuksen merkkausvirhe. HIFK oli kokonaisuutena aktiivisempi ja erityisesti maalin lähettyvillä. Varsinkin johtoasemaan päästyään HIFK piti Tapparan erinomaisesti pois maalipaikoilta.

HIFK on voittonsa myötä sarjataulukossa kolmantena, Tappara kahdeksantena. Tappara jatkaa pelejään tiistaina Lahdessa, HIFK keskiviikkona Kouvolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo