HIFK jälleen Tapparaa vahvempi – Olli Palola vieraiden voiton takeena

Olli Palola päätti kolmen ottelun pisteettömän putkensa iskemällä HIFKn ainoan maalin varsinaisella peliajalla sekä ratkaisevan maalin voittolaukauskilpailussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Torstai-illan ainoassa Liiga-ottelussa HIFK saapui Tampereelle Tapparan vieraaksi. Ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta, jossa HIFK oli parempi ja voitti ottelun lukemin 2–1.

Klassikko-ottelussa Tappara ja HIFK kohtasivat toistamiseen viikon sisään. Viime viikolla HIFK oli vahvempi kotonaan, vaikka Tappara vei pitkälti peliä. Ennen illan kamppailua muistettiin Liigassa ainoastaan Tapparaa edustanutta Tuukka Mäntylää

Helsinkiläisnippu pääsi heti maalin makuun ja johtajan paikalle, kun pelikellosta ehti kulua vain hieman reilut puolitoista minuuttia. Tapparan maalilla yhdeksännen ottelun putkeen aloittanut Christian Heljanko joutui antautumaan, kun Olli Palola iski maalillaan kolmen ottelun pisteettömän putkensa poikki.

Lisämaaleja ei ensimmäisessä erässä nähty, vaikka kummallakin joukkueella oli paikkoja. Tamperelaisnipulla oli erän alussa vaikeuksia hyökkäykseen lähdössä, mutta hyökkääminen helpottui erän edetessä. HIFK kuitenkin laukoi enemmän ja pääsi vaarallisemmille maalipaikoille.

Tappara pääsi peliin kiinni

HIFK lähti toiseen erään vahvalla jalalla, vaikka Tapparan Charles Bertrand pääsikin hyvälle maalipaikalle. Ranskalaishyökkääjältä odotetaan varmasti enemmän pisteitä, sillä lokakuun kuudessa pelissä on syntynyt ainoastaan kaksi syöttöpistettä ja maaliton putki on jo kymmenen matsin mittainen.

HIFK pyöritti toista minuuttia peliä, mutta Heljanko kuitenkin nollasi tyylikkäästi Sebastian Dykin maalipaikan, jossa ruotsalaishyökkääjällä oli tyhjä maali edessään.

Ottelun ja toisen erän edetessä Tappara pelasi pidempiä aikoja hyökkäysalueella ja helsinkiläisten takalinjoilla luutineet puolustajat ottivat tärkeitä ja isoja blokkeja.

Tapparan tasoitusmaalin iski kultakypärä Anton Levtchi, joka sai Patrik Virralta loistavan passin kaksikon karatessa ylivoimahyökkäykseen. Vain sekunteja ennen maalia oli HIFK:lla vastaavanlainen tilanne toisessa päässä, mutta Juha Jääskä laukoi kiekon maalin ohitse.

Laukaisumäärät olivat toisessa erässä tasaisemmat, mutta Tapparan pääsy peliin mukaan tasoitusmaalin myötä antoi makoisat lähtökohdat ottelun kolmanteen erään.

Voittaja haettiin voittolaukauskilpailusta

Kolmannen erän alussa kumpikin joukkue vetäytyi tarkkailevaan asemaan. Virheitä ei haluttu tehdä ja vauhti ei ollut aikaisempien erien kaltaista. Kummallekin joukkueelle pisteet olisivat tarpeen, sillä molemmilla on kirittävää sarjataulukossa ennakko-odotuksiin nähden.

Tappara sai oivaan paikkaan ylivoimamahdollisuuden, kun kolmatta erää oli jäljellä noin seitsemän minuuttia. Joukkueen ylivoimaprosentti on vain 15 % eikä maalia tälläkään kertaa nähty. Ottelun varsinaisen peliajan päätyttyä lukemat olivat taululla 1–1, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajan kautta.

Tappara pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla, mutta Michael Garteig nappasi maalille saakka pelatut kiekot. HIFK sai alivoiman jälkeen muutaman laukauksen aikaan ja lähimmäksi osui Jordan Schmaltz, jonka veto kimposi tolpasta ulos.

Jatkoajalla ei pelikatkoja nähty ja jännitysnäytelmä venyi voittolaukauskilpailuun saakka.

Voittolaukauskilpailussa helsinkiläisistä onnistuivat Eetu Koivistoinen ja Olli Palola. Tapparan ainoan maalin teki Kyle Platzer, joten voitto lähti vieraiden mukana Helsinkiin lukemin 2–1.