Turussa yksilösuoritukset pääteemana - Tappara venytti voittoputkeaan ja TPS:n tappioputkea

LIIGA / Raportti
Kirvesrinnat juhlivat Turussa perjantai-iltanan
Kuva © Timo Savela
Tappara haki pisteet Turkuhallista, kun TPS kukistui lukemin 2−4. Kirvesrintojen ero Liigassa toisena olevaan turkulaislaumaan kutistui kolmeen pisteeseen.
Lähtökohdat 

TPS sai otteluun kokoonpanoonsa takaisin nuorten maailmanmestarin Kaapo Kakon ja luokkaantumisesta tervehtyneen Ilari Filppulan. Turkulaisilla oli tammikuulta saldona kaksi tappiota.

Maalivahtipelaaminen 

Norjalaisvahti Henrik Haukeland ei vakuuttanut TPS:n maalilla, ja Tapparan avausmaali olisi ollut torjuttavissa. Haukelandin piikkiin ei voida kuitenkaan laittaa kirvesrintojen seuraavia maaleja.

Puolustuspelaaminen 

Avauserässä turkulaiset puolustivat hyvin, vaikka kaksi takaiskumaalia tulikin. Toisessa erässä TPS-puolustus teki paljon virheitä, minkä vuoksi Tappara pääsi myllyttämään kotijoukkueen päässä. Puolustajien purkukiekot epäonnistuivat liian monta kertaa, mistä vieraiden kolmas maali syntyi.

Hyökkäyspelaaminen 

Kakko ja FIlppula piristivät selvästi avauserässä mustavalkoisten hyökkäystä. Ensimmäisessä vaihdossa Kakko tarjoili maalipaikan, ja Filppula syötti maalin. Toisessa erässä TPS:n hyökkäys tyrehtyi Tapparan myllyyn, mutta Otto Nieminen herätti TPS-miehistön uudestaan päätöserän alussa upealla purjehdusmaalilla omalta siniviivalta lähtien. Ylärimaa lähemmäs kotijoukkue ei kuitenkaan pässyt.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla TPS pyöritti peliä näyttävästi, mutta viimeinen tehokkuus jäi puuttumaan. Alivoimalla kotijoukkue päästi maalin, joka oli Tapparalta hyvää tilanluomista.

Lähtökohdat 

Tappara oli aloittanut vuotensa hyvin kolmella kolmen pisteen voitolla. Myös vieraat saivat riveihinsä nuorten Leijonien kultajoukkueesta Toni Utusen sekä Sami Moilasen.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljangon peli alkoi synkästi, kun Oula Palve napautti kiekon häkkiin vain minuutin pelin jälkeen. Palve pääsi laukomaan läheltä, mutta Heljangolla oli mahdollisuus torjua vaisu kuti. Ottelun lopulla Tappara-vahti poimi muutaman maukkaan kopin.

Puolustuspelaaminen 

Tappara oli purjeessa yli puolet avauserästä, mutta TPS ei onnistunut viimeistelemään enempää kuin yhden maalin. Ajoittain tamperelaispuolustuksen läpi pääsi ajelehtimaan liian helposti, mistä esimerkkinä Niemisen purjehdusmaali.

Hyökkäyspelaaminen 

Kirvesrinnat olivat hyökkäyspäässä tehokkaita ja hyödynsivät hyvin turkulaispuolustuksen harhailut. Aktiivinen karvaus toisessa erässä loi vierasjoukkueen pitkät hyökkäykset. Päätöserässä ote oli karata tamperelaisten käsistä, mutta Joonan Luodon upea yksilösuoritus antoi vieraille vapauttavan neljännen maalin.

Erikoistilanteet 

Tappara iski kahdesta ylivoimamahdollisuudestaan yhden maalin, kun Kristian Kuusela tälläsi siipimiehen paikalta kiekon tolpan juureen. Alivoimalla Tappara oli vahva eikä TPS saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja pyörityksestä huolimatta.

Erikoista 

TPS kukitti ennen ottelun alkua nuorten maailmanmestarit niin vieras- kuin kotijoukkueen puolelta.

Ottelun ratkaisu 

Ottelun voittomaali syntyi toisessa erässä, kun Otto Rauhala pamautti kiekon häkkiin. TPS-puolustaja Santeri Lukan huono purku johti maaliin. Lopullinen niitti ottelulle oli Tapparan Luodon upea suoritus.

Voitto oli Tapparalla neljäs peräkkäinen, kun taas TPS:n tappioputki venyi kolmen ottelun mittaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo