Tappara nappasi toisen kiinnityksen jatkoerän pomppumaalilla

LIIGA / Raportti
Turussa taklattiin lauantaina paljon.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS lähti havittelemaan kotihallissaan finaalisarjan tasoitusta, mutta Tappara pystyi vastaamaan turkulaisten esittämään fyysiseen haasteeseen. Jatkoerään venynyt ottelu ratkesi pudotuspelikamppailulle tyypilliseen tapaan onnekkaalla pompulla.

Eetu Liukkaan taklaus Joni Tuulolaan saatteli ottelun toiselle erätauolle. Niitti oli kiteytys siihen asti nähdystä, sillä tiukka kamppailu oli pitänyt sisällään fyysistä peliä ja tiivistä joukkuepeliä. Tamperelaiset pääsivät kolmanteen erään maalin johdossa.

Taklausten rytinä sävytti myös ottelun ratkaisuhetkiä, kun kontakteja haettiin niin laitojen lähellä kuin avojäälläkin. Hieman hiljaiseloa ottelussa viettänyt TPS:n ykkösnyrkki viimeisteli tasoituksen kolmannen erän loppupuolella, kun Juuso Pärssinen hivutti kiekon Tappara-rysään.

Jatkoerässä pudotuspelien yllätyksellisyys ja raadollisuus näytivät TPS:lle hanuriaan, kun kiekko pomppi Ruben Rafkinin jalasta omaan verkkoon. Näin ollen Tappara nappasi mestaruuteen toisen kiinnityksen Charles Bertrandille merkittyllä maalilla.

Laidat ryskyivät

Ottelun ensihetket olivat todella fyysistä peliä ja erityisesti Tappara vei jokaisen taklauksen lähes laidoista läpi. Veli-Matti Savinainen hääri aktiivisimpana niittien jakelijana − välillä sääntöjen rajamaillakin. Aina, kun kiekko oli reunusten lähellä saattoi olla varma, että muutaman sekunnin päästä kumahtaisi.

Ensimmäisen rangaistuksen sai kuitenkin TPS ja Ville Lajunen. Tappara ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa kotijoukkueen puolustaessa tiiviisti maalinedustaansa. TPS:n Niklas Arellille avautui alivoimalla huippupaikka, mutta Christian Heljanko pelasti vieraat takaiskulta.

TPS-maalilla Andrei Karejev ei onnistunut pitämään veräjäänsä koskemattomana ensimmäistä erää, sillä Waltteri Merelä survoi avausmaalin.

Toinen erä alkoi sekin fyysisellä pelillä. Maalintekijä Merelä kampesi Markus Nurmen jään pintaan ja joutui rangaistusaitioon. Maalia turkulaiset eivät saaneet tehtyä, mutta erän jatkuessa joukkue onnistui pitämään kiinni kiekonhallinnasta.

Onnikin on ansaittava

TPS:n ylivoima ei ottanut tuulta alleen oikeastaan missään vaiheessa. Toisessa erässä huono pelaaminen oli kostautua raa'alla tavalla, kun Patrik Virta karkasi läpi päästyään jäähypenkiltä takaisin kaukaloon. Karejev kuitenkin selvitti pienestä kulmasta tulleen yrityksen.

Kolmannessa erässä Tappara tuli ryminällä kohti TPS:n maalia ja Karejev joutui venymään muutamaan älyttömään paraatitorjuntaan. Venäläisvahti piti kotijoukkueen iskuetäisyydellä niinä hetkinä, kun kenttäpeli yski. Siihen tuli kuitenkin muutos, kun Pärssinen ohitti Heljangon lähietäisyydeltä.

Jatkoerää ehdittiin pelata muutama minuutti ennen kuin Bertrand heitti kiekon Karejevin maalille. TPS-puolustaja Rafkin oli itsensä, joukkueen ja koko Turun kaupungin kannalta väärässä paikassa ja pikkumusta otti kimmokkeen nuoren pakin jalasta ja meni ratkaisevasti ohi maaliviivan.

Ottelusarja jatkuu Tampereella maanantaina kolmannella ottelulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo