Tappara alkaa venyä odotusten tasolle, viikon kolmas voitto heltisi TPS:n vieraana vahvalla esityksellä

LIIGA / Raportti
Brady Austin tykitti Tapparan voittomaalin.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS:n kotiviikko päättyi laihoin tuloksin. Kolmannen perättäisen voiton napannut Tappara tasoitti sarjataulukon voimasuhteita tasapainoisen terävällä esityksellä.

Alkukaudesta ailahdellut Tappara alkaa vertyä ennakko-odotusten mukaiselle tasolle. Sen sai kokea toisen perättäisen kotitappion niskaansa saanut TPS. Turkulaisyleisölle esittäytyi klassisen laadukas Tappara, joka ei jättänyt tulosta tehdessä asioita sattuman varaan ja kuittasi varmaotteisen vierasvoiton luvuin 4−1.

Ratkaisijoiksi nousivat tamperelaisten ulkomaalaisvahvistukset, joilta tehoja onkin kaivattu nähtyä runsaammin.

Tappara siirtyi kuskin paikalle toisessa erässä Brady Austinin tarkalla siniviivalaukauksella. Kanadalaispuolustajalla oli pitkän hyökkäyksen päätteeksi aikaa tähtäillä ja Otto Rauhalan täydellinen maskipelaaminen jätti TPS-vahti Andrei Karejevin vaille mahdollisuuksia torjuntaan. Ottelun puolivälin osuma jäi lopulta voittomaaliksi.

Turkulaistoiveet kolmannen erän loppukiristä hyydytti heti alkuunsa Tapparan kolmossentteri Kyle Platzer ylivoimaosumallaan erän alkuminuuteilla. Tarkkana ollut Platzer kaivoi päätylaidasta ponnahtaneen kiekon oivaltavasti verkon perukoille TPS-nelikon ja Karejevin myöhästyttyä tilanteesta ratkaisevan pikkutovin. 

Platzerille maali oli kauden neljäs, Austinille puolestaan kauden toinen. 

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin Tappara oli pienen askeleen edellä kahden laadukkaan joukkueen kohtaamisessa. Tamperelaisten kiekollinen peli oli maltillisen hyvää ja ennen kaikkea Tappara oli asteen terävämpi kummankin kenttäpäädyn avainalueilla. TPS ei maalipaikoille päässyt riittävästi, Tappara puolestaan iski kiekon maalin kriittisiltä alueilta.

TPS:n turmaksi koitui jälleen se, että hyökkäyspelaamisen laatu ja varsinkin laadukkaiden maalipaikkojen luominen on liian kapeilla hartioilla. Ottelun alkupuolella näkyvässä roolissa hääräsi TPS:n nuorekas ykkösvitja huippuvireisen Juuso Pärssisen johdolla. Pärssinen laidoillaan Markus Nurmi ja Mikael Pyyhtiä sai toistuvasti painettua pelin lähelle Heljangon maalia.

Kolmikko saikin palkinnon uurastuksestaan avauserän lopulla, kun joukkueensa ykköspelaaja Pärssinen kuittasi oman kiekonriistonsa ja kieputti sekä tamperelaispuolustajat että Heljangon sivuun ennen kuin ujutti kiekon Tappara-maaliin.

Vierasjoukkueen kuittaus tuli kliseisesti maalin jälkeisessä vaihdossa ja kirjaimellisesti seuraavasta hyökkäyksestä. Jäälle jäänyt Pärssisen ketju uinahti ja Waltteri Merelä kävi runnomassa Karejevin torjunnan paluukiekon pömpeliin. Merelä viimeisteli myös loppulukemat tyhjään maaliin päätösminuutilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo