TPS:lle Erosen maalilla ensimmäinen finaalivoitto

LIIGA / Raportti
Kiekko on maalissa ja Mitch Hults juhlii.
Kuva © Timo Savela
Neljänteen finaaliin Turussa lähdettiin jännittävistä asetelmista, kun mestaruus oli ensimmäistä kertaa katkolla Tampereen Tapparalle. Ratkaisu kuitenkin siirtyi kovan taistelun jälkeen vähintään seuraavaan otteluun.

Vierailijat hallitsivat ottelun alkua ja loivat muutaman maukkaan tekopaikan, mutta TPS:n maalilla Andrei Karejev oli alusta asti hyvässä torjuntavireessä. TPS sai erän edetessä paremmin pelistä kiinni ja paine siirtyi Tapparan Christian Heljangon maalille, mutta ylivoimakaan ei turkulaisille tulosta tuonut. TPS:n Juraj Slafkovsky koki kovia Tapparan Tyler Morleyn taklattua tätä pään seudulle, mutta rangaistusta tästä Morleylle ei tuomittu.

Toinen erä käynnistyi jälleen tasaisesti. Molemmat maalivahdit pääsivät tositoimiin, mutta aivan huippupaikkoja ei nähty. TPS sai jälleen saumaa ylivoimalla Patrik Virran rangaistuksen aikana, mutta Heljangon torjunnat pitivät lukemat tasaisina. Myös Karejev toisessa päissä jatkoi hyviä otteitaan.

Ottelun toisen erän paras paikka tuli erän loppupuolella, kun Waltteri Merelälle pelattiin tekopaikka Karejevin maalin eteen, mutta hyökkääjä nosti kiekon läheltä ylös – valitettavasti vain vähän liian ylös Tapparan kannalta ja reilusti yli maalin.

Kolmanteen erään lisättiin kierroksia ja etenkin TPS loi hyviä tekopaikkoja. Heljanko oli kuitenkin ohittamaton. Maalihanat aukesivat kuitenkin vihdoin ajassa 53.17, kun TPS:n puolustaja Elmeri Eronen laukoi kiekon komeasti ja maltilla ohi Heljangon. Tappara yritti lopussa hakea tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Veli-Matti Savinaisen huitomisjäähy lopetti suurimman pyristelyn. Näin TPS:lle ensimmäinen finaalivoitto ja sarjalle jatkoa. 

TPS:n Elmeri Eronen oli erittäin tyytyväinen omiensa kypsään esitykseen C Moren haastattelussa. 

— Kyllä avain oli kärsivällisyys. Tehtiin tiiviisti töitä viisikkona ja kytättiin sitä kautta hyvät paikat, tiivisti Eronen. 

— Koetetaan seuraavassa pelissä puolustaa vielä vähän paremmin ja tiiviimmin. 

Tapparan Merelä puolestaan laukoi omiensa esityksestä suorat sanat pelin jälkeen C Moren haastattelussa.

— Ihan suoraan sanottuna oli Tapparan osalta paskaa! Tiedostetaan kyllä se ja parannetaan seuraavaan peliin, kritisoi Merelä.

— TPS antoi kovaa painetta. Kyllä sitä on treenattu, mutta syöttöpeli oli tänään luokatonta. Paremmat tarjonnat, paremmat syötöt, sillä se tulee.

— Ei mietitä mitään etukäteen! Kauden paras peli on pelattava ja sillä me voitetaan, päätti Merelä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo