TPS-tykin ilmaveiviyrityskään ei purrut − Heljangolle kauden ensimmäinen nollapeli

LIIGA / Raportti
Heljanko torjui kaikki TPS:n yritykset.
Kuva © Timo Savela
Kaudelleen uutta suuntaa hakeva Tappara lähti Turkuun haastamaan yhtä syksyn kuuminta joukkuetta.
Lähtökohdat 

TPS seilaa kahden ottelun orastavassa voittoputkessa, ja turkulaispoppoo mielii varmasti pysyä sarjakärjessä viilettävän Kärppien peesissä.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukeland pelasi kotijoukkueen maalilla tyylikkäästi, ja antoi omilleen mahdollisuuden kamppailla tasapäisesti voitosta. Iltaa sävytti muutama huipputorjunta.

Puolustuspelaaminen 

Ilkka Heikkinen ja kumppanit pystyivät tukemaan hyökkäyksiä totuttuun tapaan, ja laukaukset viuhuivat kohti Tappara-maalia. 

Peräpään uusin tulokas Brandon Gormley pääsi ajoittain näyttämään osaamistaan, mutta isokokoiselta mieheltä ei nähty vielä täysipainoista kuusikymppistä.

Hyökkäyspelaaminen 

TPS:n tähtiniekat väläyttelivät ajoittain, mutta Heljangon hyvä vire ja Tapparan tiivis keskustan puolustaminen pitivät huolen siitä, että tuhot jäivät minimaalisiksi.

Erikoistilanteet 

Ottelun tasaisuuteen sopien tuomarilinja oli varsin salliva, eikä toisaalta koiruuksiakaan juuri nähty. Kaapo Kakko pyöritteli muutaman kerran näyttävästi, mutta tulosta ei ylivoimalla syntynyt.

Päätöserässä tuomaristo teki kovan, mutta oikean ratkaisun antaessaan Tapparalle kaksi samanaikaista jäähyä. Kahden minuutin viidellä kolmea vastaan -ylivoimallaan 

Lähtökohdat 

Kirvesrintojen alkukausi on ollut todella vaikea. Joukkue näyttää ajoittain siltä kuin se kamppailisi identiteettinsä löytämisen kanssa. Voittamisen halu loistaa liian usein poissaolollaan.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljanko palasi yhden pelin huilin jälkeen tolppien väliin ja osoitti, että hän on kyvykäs torjumaan menestystä halajavan Tapparan maalinsuulla - kunhan kenttäpelaajilla on pelihuumori kohdallaan.

Puolustuspelaaminen 

Vierasjoukkue puolusti hyvin keskustaa, eikä päästänyt vastustajia sellaisille tonteille, joista Heljanko ei olisi pikkumustaa kiinni saanut.

Normaalisti hyökkäyksiä aktiivisesti tukevat takalinjojen soturit ottelivat hieman maltillisemmin Turun lauantai-illassa.

Hyökkäyspelaaminen 

Joukkue esiintyi läpi ottelun hyvin tasaisesti, niin hyvässä kuin pahassakin. Hyökkäysosastosta ei löytynyt ratkaisijoita, mutta yksikään neljästä troikasta ei lisännyt kapuloita tamperelaisten rattaisiin.

Erikoistilanteet 

Tapparan erikoistilanteisiin päti lauantaina samat sanat kuin TPS:äänkin, sillä erikoistilanteet olivat todella kortilla.

Päätöserässä kirvesrinnat saivat Petteri Wirtasen jäähyn aikana kuvion pyörimään tehokkaasti. Matti Järvinen lakaisi lopulta maalin edestä komean kuvion päätteeksi ottelun ensimmäisen osuman.

Maalia tarkisteltiin videolta pitkään, sillä maalikehikko oli siirtynyt pois paikaltaan Haukelandin torjunnan seurauksena.

Alivoimaa Tappara pääsi harjoittamaan päätöserässä oikein tosissaan, kun ensin Anton Levtchi ja Joona Luoto ottivat yhtäaikaiset rangaistukset.

Näiden päätyttyä Juhani Jasu iski golfkentiltä tutumman swingin katsomon puolelle. Tappara kuitenkin kesti TPS-rynnäkön.

Erikoista 

Avauserän viimeisillä sekunneilla TPS:n virtuoosisentteri Oula Palve yritti maalin taustalta ilmaveiviä, mutta sinänsä näyttävä yritys jäi torsoksi.

Ottelun ratkaisu 

Tappara pääsi hieman kyseenalaisella tuomaripäätöksellä ottelussa johtoon, ja aiheutti itselleen hikisiä hetkiä päätöserän jäähyilyillään. TPS:n isot pyssyt kuitenkin uinuivat, ja Heljanko nappasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo