Tyly TPS voitti vihdoin Sportin ja maksoi kalavelat isolla korolla

LIIGA / Raportti
Mikael Pyyhtiän kova vire toi viikonlopun toisen kahden maalin illan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kolmesti vaasalaisille tällä kaudella hävinnyt TPS osasi viimein voittaa Sportin. Turkulaisille onnistui kotijäällä melkein kaikki, vaasalaisvieraille ei juuri mikään.

Kuten joukkueiden kolme aiempaa kohtaamista todistavat, Sportin sitkeän tarkka puolustaminen on ollut tällä kaudella myrkkyä ajoittain tehottoman mielikuvituksettomasti hyökkäävälle TPS:lle. Lauantaina kotijäällään Palloseura löysi vihdoin vastalääkkeen vaasalaisten ankeutuskuuriin.

Tai tarkemmin ottaen Sport tarjoili sen itse heti avauserässä.

Ensimmäisen erän avauspuolisko näytti parivaljakon osalta tutulta, TPS oli hetkittäin neuvoton yrittäessään luoda tuloksellista kiekollista peliä. Kaiken käänsi vaasalaisten saama ylivoima viitisen minuuttia ennen erätaukoa, tosin avausmaalista vastasi alivoimainen TPS. Jack Rodewald sai rauhassa nostaa 1–0-osuman Sport-miehistön kaatuiltua keskenään oman maalin edustalla. Maali oli kanadalaiselle ensimmäinen kuukauteen.

Runsasta minuuttia myöhemmin vaasalaispuolustus tarjoili oman pään aloitusvoiton jälkeen hukkakiekon suoraan Elmeri Erosen lapaan ja TPS-puolustaja lämäsi voimalla ensimmäisen maalinsa sitten Liigan avauskierroksen. Seuraavassa vaihdossa Sebastian Stålberg kampitti itsensä jäähylle ja ylivoimalla Markus Nurmi suti erän loppuhetkillä paluukiekosta 3–0-taukojohdon.

Sportin maalin suulla Rasmus Reijolalle kertyi avauserässä ainoastaan neljä torjuntaa.

Toisessa erässä oli isäntien vuoro esitellä oppikirjamaista johtoasemassa pelaamista. TPS kontrolloi pelitapahtumia alkua selvemmin ja hyökkäsi hyvin, mutta kaikenlaisia riskejä kaihtaen. Tosin turkulaisryhmälle tyypillisesti haarniska alkoi ennen pitkää rakoilla.

Huippuvireinen Mikael Pyyhtiä iski ylivoimalla Reijolan pienellä avustuksella ja neljän maalin TPS-johdossa peli näytti jo paketoidulta. Sportin ruotsalaistähti Stålberg kavensi kuitenkin vain 17 sekuntia myöhemmin terävällä rannelaukauksella.

Yhtäkkiä peli kääntyi jälleen turkulaispäätyyn yhä tiiviimmin. Pienellä onnellakin kotijoukkue välttyi enemmiltä takaiskuilta ennen erätaukoa. Useita tilanteita luonut Sport sai kertaalleen kiekon ylärimaan, ja kerran maaliin saakka, mutta Teemu Väyrysen osuma hylättiin maalivahdin häirintänä.

Päätöserässä TPS maalaili tuhdinkokoiset huutomerkit näytöksensä laatua koristamaan. Pyyhtiä karkasi kiekonriistosta vastaiskuun ja laukoi tylysti kauden 15. täysosumansa. Pyyhtiä osui kahdesti myös perjantai-iltana joukkueiden kohdatessa. Toisen kerran kotiyleisöä riemastutti myös paluukiekosta 6–1-lukemat luutinut Rodewald.

TPS:n voi sanoa karistaneen sydäntalven heikon jakson lopullisesti harteiltaan. Katkaistuaan tappioputkensa helmikuun alussa turkulaisjoukkue on viimeisessä kymmenessä ottelussa jäänyt pisteittä vain kerran ja haalinut kasaan 22 pistettä. Sportin osalta tappio katkaisi kahdeksan ottelun pisteputken

− Ei ollut meidän paras peli, mutta hienoja maaleja tehtiin ja onneksi saatiin paljon maaleja aikaiseksi. Se on ollut vähän vaikeaa koko kauden, hyviä onnistumisia. Toivottavasti samalla tavalla jatkuu, että ollaan tehokkaita ja jämäkkiä maalipaikoissa, se helpottaa huomattavasti pelaamista, helpottunut Elmeri Eronen totesi C Moren haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo