Turussa maalit olivat tiukassa – TPS voittoon Jasun juhlaottelussa

Juhani Jasun uran 800. liigaottelu oli voitokas.
Kuva © Tiia Mahkonen
Turussa juhlittiin Juhani Jasun uran 800. liigaottelua. Juhlaottelu päättyi kotijoukkueen 2–1-voittoon Vaasan Sportista.

Keskiviikkona Turussa juhlistettiin asiaankuuluvin seremonioin uransa 800. liigaottelun pelannutta kotijoukkueen kapteenia Juhani Jasua. Aktiivipelaajista toiseksi eniten liigaotteluita pelanneen Jasun juhlailta päättyi kotijoukkueen niukkaan 2–1-voittoon Vaasan Sportista.

Sport hallitsi hienoisesti ensimmäistä erää

Ottelun avauserä oli vauhdikas ja tasainen. Sport oli hienoisesti niskan päällä halliten kiekkoa TPS:ää enemmän. Vierasjoukkue myös laukoi ahkerammin ja vietti enemmän aikaa hyökkäysalueella.

Ottelun avausmaalin viimeisteli erän puolivälissä TPS:n Aarne Intonen hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Sport tuli heti tasoihin Lassi Vanhatalon terävällä rannelaukauksella.

Enempää maaleja avauserässä ei enää nähty, joten erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1–1.

Maalit tiukassa molemmissa päissä

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. Tästä kertovat myös maalivahtien torjunnat, joita kertyi Sportin Rasmus Reijolalle kahdeksan kappaletta TPS:n Lassi Lehtisen torjuessa erässä kuusi kertaa.

Maaleja erässä ei kuitenkaan nähty, vaikka molemmat pääsivät yrittämään maalintekoa ylivoimalla, joten päätöserään lähdettiin tasatilanteesta.

Jasun juhlailta päättyi voitonjuhliin

Ottelun päätöserä oli aiempien erien tapaan tasaväkinen. Erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkue, kun Niklas Arell vei turkulaiset johtoon hienon hyökkäyspään kuvion päätteeksi ajassa 53.23. TPS sai virtaa johtomaalista ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiä Sport-päätyyn.

Sport haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, muttei hyvistä yrityksistä huolimatta onnistunut ohittamaan varmasti torjunutta Lehtistä. Jasun juhlaottelu päättyi näin ollen kotijoukkueen voittoon lukemin 2–1.