TPS-miehistöllä jäi unilaput erätauoilla silmille - Sport otti vihdoin täyden pistepotin vieraskentällä

LIIGA / Raportti
Mika Järvinen nollasi Petrus Palmun ja muidenkin TPS-pelajien maalintekoaikeet.
Vaasan Sport otti ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoiton sitten lokakuun lopun, kun TPS nöyrtyi kotonaan lukemin 4−0. Turkulaiset päästivät maalin jokaisen erän ensimmäisen kolmen minuutin sisään.
Lähtökohdat 

TPS oli ottanut joulun jälkeen kolmesta ottelusta seitsemän pistettä ja kaksi kolmen pisteen voittoa. Turkulaisten riveihin palannut Petrus Palmu oli piristänyt kärkiketjun peliä.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukelandin ilta oli vaikea. Avauserässä torjuntoja kertyi vain viisi ja jo toisella peliminuutilla kiekko oli vahdin selän takana. Toisessa erässä Sport tulitti enemmän norjalaisvahtia, ja vaasalaisten Valtteri Viljasen laukaus meni helposti Haukelandin patjojen välistä maaliin.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen peräpäällä oli vaikeuksia Sportin vastahyökkäysten kanssa. TPS-pelaajat menettivät vaarallisissa tilanteissa kiekkoja, joista syntyi vaasalaisten kaksi ensimmäistä maalia. Turkulaiset estivät kotkapaitojen pitkät hyökkäykset.

Hyökkäyspelaaminen 

Avauserässä TPS vyörytti pitkiä hyökkäyksiä, ja maalipaikkoja syntyi runsaasti. Toisessa erässä vieraat eivät antaneet kiekonhallintaa kotijoukkueelle, ja Mika Järvinen sai olla rauhallisin mielin Sport-maalilla.

Erikoistilanteet 

TPS sai kaksi ylivoimamahdollisuutta, joissa syntyi hyviä maalipaikkoja. Ilkka Heikkisen pommit kolisivat päätylaitaan, ja Palmun huippupaikka Järvisen räpylään. Alivoimalla turkulaisilla ei ollut ongelmia.

Lähtökohdat 

Sportilla oli ollut vaikeuksia otteluiden aluissa, mutta puolestaan kolmannet erät olivat olleet vahvoja. Tästä esimerkkinä keskiviikkoinen Ilves-kamppailu, jossa vaasalaiset nousivat kolmen maalin takaa tasoihin viimeisen viiden minuuutin aikana ja jatkoajalla voittoon.

Maalivahtipelaaminen 

Mika Järvinen esitti perustyöskentelyä vaasalaisten veräjän suulla. Toisessa erän puolivälin jälkeen 30-vuotias vahti koppasi alakulmasta upeasti räpyläänsä TPS-hyökkääjä Palmun kovan laukauksen.

Puolustuspelaaminen 

Avauserässä Sport-puolustus oli helisemässä TPS:n liikkeen ja kiekollisen nerokkuuden kanssa. Tämän jälkeen vieraat iskivät turkulaishyökkäyksen liinat kiinni ja keräsivät maukkaita riistoja.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport ei päässyt ottelun aikana pitkiin hyökkäyksiin kiinni, mutta joukkue iski tehokkaasti maalinsa vastahyökkäyksistä. 

Erikoistilanteet 

Sport onnistui pitämään maalinsa puhtaana myös alivoimalla, vaikka useita maalipaikkoja TPS:llä olikin. Vaasalaisten ylivoima puolestaan takkusi.

Erikoista 

TPS:n Elias Karvonen talutettiin päätöserässä pukusuojiin, kun hän törmäsi oman joukkueensa Markus Nurmeen keskialueella. Karvonen ei palannut kaukaloon.

Ottelun ratkaisu 

Sport iski jokaisen erän alussa maalin kaksi vastaan yksi -vastahyökkäyksistä. Turkulaisten nukahdukset maksoivat heille kolme pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo