Sport ryöväsi lisäpisteen Turusta - Ottelu ratkesi TPS-tähti Palven menetykseen

LIIGA / Raportti
TPS joutui antautumaan Vaasan Sportille Turkuhallin keskiviikkoillassa.
Kuva © Timo Savela
Vaasan Sport otti kaksi pistettä Turusta, kun TPS kukistui jatkoajalla lukemin 2−3. Molemmat joukkueet olivat heikkoja oman pään maalineduspelaamisessa eikä etenkään turkulaiset onnistuneet hyödyntämään maalipaikkojansa Sport-vahdin edustä.
Lähtökohdat 

TPS:n alkukausi oli vakuuttava, sillä joukkue hävisi 19 pelaamastaan ottelusta ainoastaan kolme. Turkulaiset pitävät Liigassa toista paikkaa. Illan ottelussa kultakypärä Valtteri Filppula joutui siirtymään sentteriksi, sillä Petteri Wirtanen siirtyi SHL:ään. Lisäksi sairastuvalta otteluun palasivat Simon Suoranta sekä Elmeri Eronen.

Maalivahtipelaaminen 

TPS:n Rasmus Tirronen jatkoi alkukautensa varmoja otteita. 27-vuotias vahti joutui usein kamppailemaan yksin maalinedustalla Sport-hyökkääjiä vastaan, mutta selvitti hyvin myös kakkoskiekot. Tirrosen piikkiin ei voi laittaa vaasalaisten maaleja.

Puolustuspelaaminen 

TPS-puolustus oli sekaisin avauserän, sillä turkulaiset hävisivät lähes jokaisen kaksinkamppailun vaasalaisia vastaan. Toisessa erässä puolustuspeli parantui, mutta silti maalineduspelaaminen oli heikkoa. 

Hyökkäyspelaaminen 

Turkulaisten vaisusta avauserästä johtuen TPS sai hyökkäyspelinsä kunnolla käyntiin vasta toisessa erässä. Kotijoukkue sai hyvin paikkoja maalinedustalta, jossa Sport-puolustus oli heikko. Tästä syntyi myös loukkaantumisen jäljiltä palanneen Simon Suorannan ensimmäinen TPS-maali.

Erikoistilanteet 

Kotijoukkue onnistui kerran maalinteossa kolmesta ylivoimamahdollisuudestaan. Ylivoima ei kuitenkaan ollut timanttia, sillä maalipaikkoja syntyi vähän.  

Alivoimalla TPS puolestaan oli vahva eikä Sport saanut luotua paljoa paikkoja.

Lähtökohdat 

Sportin kausi ennen maajoukkuetaukoa sujui hyvin, ja vaasalaiset miehittävät sarjan yhdeksättä sijaa. Viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa Sport oli peräti kolmannella sijalla. 

Maalivahtipelaaminen 

Sportin maalilla pelivuorossa oli Sami Aittokallio, jonka työskentely oli ajoittain epävarmaa. Aittokallio sylki kiekkoja eteensä, mutta TPS ei onnistunut hyödyntämään niitä tehokkaasti.

Puolustuspelaaminen 

Sportin puolustus joutui testiin vasta toisessa erässä, sillä TPS:n hyökkäys ei rullannut ennen sitä. Myös vierasjoukkue oli hankaluuksissa maalineduspelaamisen kanssa, sillä TPS-pelaajat olivat poikkeuksetta ensimmäisenä paikalla paluukiekoissa.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport pelasi avauserässä hyökkäyspäässä vahvasti ja voitti kaksinkamppailut, mistä vaasalaiset loivat maalipaikkoja. Myös Aleksi Ainalin iskemä avausmaali syntyi kiekonriistosta hyökkäysalueella. Avauserän jälkeen vieraiden laukaukset jäivät vähemmälle, mutta muutama maalipaikka avautui vastahyökkäyksistä.

Erikoistilanteet 

Sport päästi yhden alivoimamaalin, mutta piti TPS:n vahvan ylivoiman poissa muilla ylivoimakerroilla. Ylivoimalla vaasalaisilla oli vaikeuksia saada peliään pyörimään heikon kiekollisen pelin vuoksi. 

Erikoista 

Turkuhallilla järjestettiin Halli Approt, jotka toi runsaasti opiskelijoita täyttämään anniskelukatsomoa.

Ottelun ratkaisu 

Jatkoajalla Oula Palve väänsi itsensä läpiajoon ja kilautti kiekon tolppaan. Palve kuitenkin menetti kiekon tilanteen jälkeen hyökkäysalueella, mistä Sport pääsi ylivoimahyökkäykseen. Antti Kalapudas tirvaisi voimalla kiekon yläriman kautta Tirrosen selän taakse.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo