Sport raapi pisteet Turusta Niko Hovisen torjuntojen turvin – "Kotimatka lyheni varmaan puolella"

LIIGA / Raportti
Niko Hovinen piti turkulaistykit aisoissa.
Kuva © Jaakko Stenroos
TPS ja Sport pakersivat Turussa tasaisen ja tasapaksun taiston. Tarkan puurtamisen kruunuksi heltisi lopulta muutama kohokohtakin.

Turun Palloseura ja Vaasan Sport tarjoilivat perjantai-iltana malliesimerkin keskitalven arkisesta aherruksesta. Paluu Liiga-kiekkoilun pariin tyhjässä Turkuhallissa oli siinä määrin korutonta viihdettä, että joukkueet eivät kahteen ensimmäiseen erään saaneet aikaiseksi juuri mitään – yhtä rangaistusta lukuun ottamatta ei nähty edes pöytäkirjamerkintöjä.

Päätöserän piristymisen jälkeen ottelu venyi kuitenkin voittomaalikisaan, jossa siinäkin tarvittiin kahdeksan pelaajaa ennen ratkaisua. Voittomaali toisaalta oli sitäkin näyttävämpi, sillä vieraiden Michael Keränen harhautteli TPS-vahti Andrej Karejevin sivuun maaliltaan ja ujutti kiekon tyhjään pömpeliin yhdellä kädellä. Voitto kirjattiin vaasalaisille luvuin 2–1.

Sportille vähämaalinen ja -eleinen vääntö sopi paremmin kuin hyvin. Tylysti puolustanut vierasjoukkue tarrasi pisteisiin kiinni kolmannen erän alkuminuuteilla, kun vaasalaisten kakkosvitja rokotti Valtteri Pullin pahasta kiekonmenetyksestä. Nuori TPS-puolustaja hukkasi kiekon omassa kenttäpäädyssä Jesse Paukun antaman paineen alla ja riiston jälkeen Sebastian Stålberg vapautti nopeasti Jonne Virtasen avopaikkaan.

Turusta myrskyisissä merkeissä aiemmin poistunut Virtanen laukoi miettimättä kiekon ohi Karejevin ja rokotti entistä seuraansa kauden neljännellä maalillaan.

Sportin sankareihin lukeutui myös 32 laukausta torjunut Niko Hovinen. Hänkin joutui kertaalleen antautumaan, kun takaa-ajajaksi jäänyt TPS kiristi tahtia ja paine Sport-päädyssä kasvoi loppuminuuteilla. Isäntien ainokaisen iski avopaikkaan pelattu puolustaja Aleksi Anttalainen. Näyttävän esityön vaasalaispuolustuksen läpäisseellä syötöllään tarjoili Lauri Pajuniemi.

Jatkoajalla TPS oli edelleen lievästi hallitseva osapuoli, mutta illan muun annin tavoin ratkaisuyritysten laatu oli heikko.

– Kovaa taistelua ja tasaista vääntöä, nyt on niin puhki, ettei keksi muuta. Isot pisteet meille, kotimatka lyheni varmaan puolella, summasi täyden iltapuhteen rehkinyt Sport-vahti Hovinen ottelun jälkeen tv-haastattelussa. 

Ottelu oli joukkueille kauden ensimmäinen keskinäinen koitos. Sport ja TPS kohtaavat kuitenkin jo tammikuun aikana vielä kahdesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo