TPS:lle vihdoinkin voitto – Seitsemän ottelun tappioputki poikki

TPS:n Juuso Pärssinen oli tänään askeleen edellä SaiPan Ville Petmania.
Kuva © Tiia Mahkonen
Turkulaiset ottivat tänään taisteluvoiton SaiPasta ja pisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 3–1.

TPS sai helpotusta katkaistuaan seitsemän ottelun tappioputken. Kotijoukkueen puolustus ja taistelumoraali oli tällä kertaa kohdallaan. Maalinteko oli edelleen vaikeaa ja ensimmäinen nähtiinkin pelin vahvasta hallinnasta huolimatta vasta kolmannessa erässä, kun Tyler Steenbergen katkaisi 31 ottelun maalittoman putken.

Ensimmäinen erä oli tuloksellisesti tasaista peliä. Kiekonhallinta varsinkin erän alkupuolella oli kuitenkin kotijoukkueella. Vaaralliset paikat olivat vähissä molemmilla joukkueilla. TPS:n paras paikka tuli Jaedon Descheneaun toimesta Samuli Vainionpäälle, joka ei kuitenkaan onnistunut laukomaan kohti Juho Markkasen vartioimalla maalia. Vierailijoiden parhaasta paikasta vastasivat ylivoimahyökkäykseen päässeet Tino Metsävainio ja Valtteri Lipiäinen. Paikassa pidemmän korren veti kuitenkin Andrei Karejev.

Toinen erä oli ensimmäisen tavoin kiekollistahallintaa turkulaisilta. Edelleenkään TPS ei kuitenkaan juuri vaarallisille maalipaikoille päässyt, vaan peli pyöri laidoilla ja laukaukset lähtivät kaukaa. Kotijoukkueen Mitch Hults pääsi kahteen kertaan yrittämään maalin edustalta, mutta ilman tulosta. Erän laukaukset menivät kotijoukkueelle 21–7.

Kolmannessa laitetaan verkot tötterölle

Kaksi ensimmäistä erää pelattiin maaleitta, mutta kolmannessa alkoi tapahtua. Ensin Tylen Steenbergen laittoi ensimmäisen merkinnän tauluun ja reilua minuuttia myöhemmin Oliver Okuliar toi vieraat tasoihin rangaistuslaukauksella. SaiPa sai rangaistuslaukauksen Juuso Pärssisen menetettyä kiekon omalla siniviivalla ja Okuliarin päästyä läpiajoon. Ville Lajunen joutui tilanteessa vetämään vastustajalta jalat alta.

TPS:n toista osumaa ei kauan tarvinnut odotella, kun Jonne Tammela siirsi kotijoukkueen takaisin johtoon. Maalia tarkasteltiin pitkään videolta, oliko tilanteessa maalivahdin häirintää Juhani Jasun toimesta. Maalia edelsi SaiPalta vahva pyöritys TPS-päädyssä vierailijoiden tasoitusmaalin jälkeen.

Ottelun ratkaisu nähtiin aivan erän lopussa SaiPan pelatessa ylivoimaa ilman maalivahtia, kun Eetu Liukas pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin. Kokonaisuudessaan kolmas erä oli ottelun tasaisin, laukausten mennessä tasan 17-17 ja maaliodottaman 1.05-0.94.

SaiPalla pelit jatkuvat heti huomenna Raumalla Lukkoa vastaan. TPS puolestaan pelaa vasta keskiviikkona, kun Turkuun saapuu Lahden Pelicans.