TPS nousi avauserän ahdingosta voittoon − ruotsalaishyökkääjä Sandberg avasi maalitilinsä

LIIGA / Raportti
Mikael Pyyhtiällä oli keskiviikkona lentokeli.
Kuva © Timo Savela
TPS ja SaiPa tarjosivat 2470 katsojalle varsin fyysisen kamppailun. SaiPa oli lähteä ottelussa jo karkumatkalle, mutta toisen erän tasonnosto avitti Palloseuran voittoon.

Ottelun avauserä ei pelillisiä hienouksia tarjonnut, mutta fyysinen anti oli molemmilla joukkueilla varsin mallikasta. Viime viikonloppuna TPS-kannattajien sydämiin noussut Juraj Slafkovský jakoi jälleen painavia taklauksia. Myös Eetu Liukkaan panos fyysisessä pelissä oli varsin merkittävä.

Ottelun kenttätapahtumissa lappeenrantalaiset olivat turkulaisia edellä. SaiPa pystyi pelaamaan kiekolla fiksummin, ja Sputnikit olivat vahvoja myös maalinedustoilla. SaiPa-käskijä Pekka Virta ei ollut tyytyväinen vieraiden liikkeeseen, ja sen kuuli selvästi turkulaisyleisökin.

TPS ei pystynyt avauserässä laadukkaisiin hyökkäyksiin, sillä turkulaisten syöttöpeli oli varsin ala-arvoista. Turkulaisten puolustuspelaaminen oli varsin laiskan näköistä. Laidan lähellä käydyt kamppailut SaiPa vei avauserässä lähes järjestäen.

SaiPa sai hienoisesta hallinnastaan palkinnon, kun Ville Petman iski komeasti läpiajosta ottelun avausmaalin. Maali oli Petmanille kauden kolmas.

Yksi maali kaiken muuttaa voi

Lappeenrannan ylpeys tuli toiseen erän vahvasti. Vieraat vyöryttivät hyökkäyksiä TPS-päätyyn, mutta lisämaaleja ei valotaululle merkattu.

Ajassa 24.53 ottelun suunta muuttui, kun jenkkihyökkääjä Mitch Hults laukoi 1−1 -tasoituksen. Tämän jälkeen TPS:n pelaaminen parani huomattavasti. Palloseuran karvaus alkoi tuottamaan riistoja, ja samalla laukauksien määrä lisääntyi.

Hyökkäysketju Tyler Steenberger - Hults - Slafkovský oli selvästi illan vahvin. Kyseinen kolmikko loi hyökkäysalueella useita tilanteita. Isoin odotuksin TPS:ään saapunut Hults on alkanut osoittamaan pelimiehen elkeitä viime otteluissa.

Kotijoukkue sai tasonnostostaan palkinnon, kun Ruben Rafkin veivasi komeasti 2−1-osuman. Vierailla oli tilanteessa epäonnea, sillä kiekko Rafkinin syöttöyritys väkevän nousun päätteeksi pomppi SaiPa-pelaajan kautta takaisin hänelle avoimen maalin kulmalle.

Tasoitusmaalin jälkeen vierailijoiden peli hajosi lähes täysin, mistä kertovat myös toisen erän kolme rangaistusta. TPS ei onnistunut muutamista vaarallisista paikoista huolimatta lisäämään johtooan.

Sandberg sinetöi voiton

Päätöserässä SaiPa yritti päästää otteluun mukaan, mutta roimasti puolustuspeliään parantanut TPS esti vierailijoiden lähentelyt. Kotijoukkue oli lähellä lisätä erän alussa johtoaan, mutta maaliraudat olivat SaiPa-vahti Niclas Westerholmin puolella.

SaiPan puolelta positiivisia otteita esitti puolustaja Nuutti Viitasalo. Taitavasti kiekkoa liikutteleva Viitasalo oli lähellä tasoittaa ottelun päätöserässä. Viime kaudella kolme KHL-ottelua Jokereiden paidassa pelannut VG-62-kasvatti laukoi myös kaksi kertaa maalirautoihin, joten Liiga-uran avausmaali jäi vielä odottamaan itseään.

Filip Sandberg laukoi komeasti ylivoimalla 3−1 -päätöslukemat. Osuma oli SHL-konkarille Liiga-uran ensimmäinen.

TPS pelaa seuraavan ottelunsa jo torstaina, kun se matkustaa HIFK:n vieraaksi. SaiPa kohtaa perjantaina Jyväskylässä JYPin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo