TPS nollasi SaiPan - mainostettu Pride-teema ei juuri näkynyt Turkuhallissa

LIIGA / Raportti
Rasmus Tirronen taisteli nollapelin.
Kuva © Jaakko Stenroos
TPS otti varman kotivoiton kapteeni Ilari Filppulan johdolla lukemin 3−0. SaiPalta ei löytynyt ratkaisijoita iskemään kiekkoa häkkiin. Mainostettu Pride-teemaottelu oli vähäisessä roolissa Turkuhallissa.
Lähtökohdat 

TPS oli hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan, mutta porskutti silti sarjan toisella sijalla. Turkulaiset ovat kärsineet loukkaantumisista, mutta joukkueen peräpää vahvistui kanadalaispuolustaja Brandon Gormleylla viime keskiviikon Ässät-kamppailuun.

Maalivahtipelaaminen 

Hyvän alkukauden pelannut Rasmus Tirronen jatkoi maalillaan tasaisesti. Muutama helppo laukaus sujahti ohi Tirrosen, mutta maalikehikot pelastivat 27-vuotiaan vahdin. Toisaalta mies piti pystyssä TPS:ää vaikeina hetkinä toisessa sekä kolmannessa erässä. 

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen maalineduspelaaminen oli ajoittain löysää, jonka johdosta SaiPa sai lätkiä useaan otteeseen Tirrosen edessä. Muuten TPS-puolustus suoriutui hyvin eikä SaiPa päässyt pitkiin pyörityksiin.

Hyökkäyspelaaminen 

TPS aloitti hyökkäyksenpelin vahvasti ja rokotti SaiPan keskialueen virheestä vain 12 sekunnin pelin jälkeen. Ilari Filppula ujutti kiekon maaliin SaiPa-vahti Frans Tuohimaan jalkojen välistä.

Alkurynnistyksen laannuttua turkulaisilla oli vaikeuksia luoda laadukkaita maalipaikkoja. Pelin kuva oli muutenkin hyvin sekava eikä kumpikaan joukkue saanut pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäätyihin.

Erikoistilanteet 

TPS onnistui ylivoimalla kerran, kun Oula Palve napautti kiekon verkkoon b-pisteen kaarelta. Muuten ylivoimat olivat sekavia eikä vaarallisia paikkoja syntynyt. TPS:n alivoima oli pääasiassa hyvää, vaikka tolppa pelasti kotijoukkueen takaiskulta päätöserässä.

Lähtökohdat 

Myös SaiPa on kärsinyt loukkaantumisista alkukauden aikana, mutta illan kamppailuun Tero Lehterän joukot saivat kasaan täyden kokoonpanon. Lappeenrantalaiset kärsivät viime lauantaina tylyn 5−1-tappion Tapparalle, mutta peliä edelti kaksi voittoa Ässiä ja Kärppiä vastaan.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa pelasi varmasti SaiPa-maalissa. Hupputorjuntoja Tuohimaan ei tarvinnut esittää, ja kotijoukkueen kahdelle maalille 27-vuotiaalla vahdilla ei ollut mitään mahdollisuuksia.

Puolustuspelaaminen 

SaiPa pelasi puolusti viisikkona hyvin, ja TPS.n tähdet jäivät varjoon. Lappeenrantalaiset eivät puolestaan onnistuneet pelaamaan paineistuksen alla. Kotijoukkueen korkea karvaus aiheutti SaiPalle paljon kiekonmenetyksiä.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspäässä lappeenrantalaiset eivät päässeet huippupaikoille avauserässä. Toisen erän puolivälin jälkeen vieraat alkoivat luoda maalipaikkoja, mutta TPS-vahti Tirronen pysäytti kiekot. Päätöserässä vierasjoukkueella oli maalipaikkoja, mutta ratkaisijoita ei löytynyt.

Erikoistilanteet 

SaiPa päästi yhden maalin alivoimalla, mutta sekin syntyi neljällä kolmea vastaan. Ylivoiman lappeenrantalaiset saivat toimimaan vasta päätöserässä, kun suoraviivainen pelaaminen aiheutti hässäkkän TPS-maalille.

Erikoista 

Turussa pelattiin pride-teemassa, millä haluttiin tukea seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Jopa presidentti Tarja Halonen twiittasi asiasta. Käytännössä Pride-teema näkyi alkushowssa sateenkaaren värisissä valoissa, muutaman fanin asussa sekä parina sateenkaarilippuna.

Ottelun ratkaisu 

Ottelun voittomaali syntyi jo 12 sekunnin pelin jälkeen, kun SaiPa menetti kiekon keskialueella. Vieraiden puolustaja Erik Autio oli karannut liian ylös, ja superlupaus Kaapo Kakko pääsi vapauttamaan Filppulan läpiajoon. Filppula lirutti kiekon Tuohimaan jalkojen välistä upean maalin harhautuksen päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo