SaiPalle kahdeksas perättäinen tappio – Lauri Pajuniemi ratkaisi jatkoajalla

Lauri Pajuniemelle maali oli kauden neljästoista.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS:n ja SaiPan edellisen kohtaamisen maalijuhlista ei ollut tietoakaan, kun joukkueet ottivat yhteen tiistaina Turussa. TPS vei ottelun lopulta jatkoajalla nimiinsä lukemin 2–1.

TPS ja SaiPa kohtasivat viimeksi lauantaina, jolloin ottelu Lappeenrannassa päättyi Palloseuran voittoon numeroin 6–1. Ennen tiistai-illan kierrosta TPS oli Liigassa kolmantena, kun taas SaiPan tappioputki oli venynyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi ja joukkue oli sarjataulukossa kolmantenatoista.

Ottelun ensimmäisessä erässä ei ollut tietoakaan tasoerosta, joka joukkueiden välillä oli lauantain kohtaamisessa näkynyt. Vaikka TPS hallitsi jonkin verran ottelutapahtumia, sen pelaaminen oli nyt tiistaina huolimatonta ja ennen kaikkea tehotonta. Josh Kestner pääsi ensimmäisenä ohittamaan vastustajan maalivahdin, mutta maali hylättiin maalivahdin häirintänä.

Hyväksyttyjä maaleja saatiin odottaa toisen erän lopulle asti. Tuolloin varsinaisen peliajan molemmat maalit syntyivät alle minuutin välein. Ensin Rasmus Hämäläinen onnistui ajassa 35:43, ja Henrik Larsson tasoitti pelin siirretyn rangaistuksen aikana vain 47 sekuntia myöhemmin.

Molemmat joukkueet kärsivät huonosta viimeistelystä, ja toisaalta sekä Andrej Karejev TPS:n maalilla että SaiPan maalivahti Niclas Westerholm torjuivat hienosti. Myös erikoistilanteita oli tarjolla, mutta SaiPa ei onnistunut edes kahden miehen ylivoimalla eikä TPS Simo-Pekka Riikolan saaman viisiminuuttisen aikana. TPS:stä esimerkiksi Juhani Jasu pääsi kertaalleen herkullisimmalle maalintekosektorille, kun hänet jätettiin aivan yksin SaiPan maalin eteen, mutta Westerholm torjui hänenkin laukauksensa.

Varsinaista peliaikaa vaivannut maalinteon nihkeys ei kuitenkaan siirtynyt jatkoajalle. Lauri Pajuniemi pääsi kiertelemään hyvin vapaasti SaiPan puolustuspäässä ennen kauden 14. maaliansa. Jatkoaikaa oli ehditty pelata 31 sekuntia. Syöttöpisteen Pajuniemen maaliin kirjautti todellista läpimurtokautta pelaava Juuso Pärssinen, jolle piste oli kauden 30. ja joka venytti pisteputkeaan jo neljännen ottelun mittaiseksi.

SaiPan parhaimmistoa Westerholmin lisäksi oli Tomáš Záborský, jolta pisteet jäivät yritteliäisyydestä huolimatta kuitenkin TPS:ää vastaan uupuumaan.

SaiPa pelaa Ilvestä vastaan kotonaan heti huomenna keskiviikkona. TPS:n seuraava ottelu on perjantaina, kun se kohtaa Vaasassa Sportin.