Turussa debytanttivahtien taisto – Eetu Anttilalle nollapeli ja TPS:lle jälleen voitto Lukosta

TPS:n edustusjoukkueessa debyytin tehnyt Eetu Anttila pelasi loistavan nollapelin.
Viime kauden finalistit kohtasivat toistamiseen kuluvalla kaudella. TPS voitti ottelun ensimmäisen kohtaamisen tapaan, tällä kertaa kotiluolassaan lukemin 1–0.

Kummankin joukkueen veräjänvartijat tekivät debyyttinsä Liigassa. Kotijoukkueen maalille luisteli Eetu Anttila ja Lukon maalilla nähtiin Samuel Jukuri, jolla oli takataskussaan kahdeksan KHL-ottelua ennen liigastarttia.

Lukko aloitti ottelun hyvin luoden painetta hyökkäysalueella. Hyökkäyksiä edelsi muutamat turkulaisten virheet alakerrassa, mutta hyvin ottelun aloittanut 22-vuotias Anttila nappasi maalille saakka yltäneet kiekot.

Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen TPS otti kiekonhallintaa vahvasti itselleen ja sai pyöritettyä peliä pidemmän aikaa Jukurin maalin edustalla. Turkulaisittain paras paikka tarjottiin Filip Sandbergille, joka haki liigauransa avausmaalia.

Hetkeä myöhemmin Lukko oli iskeä kiekon maaliin heti TPS:n pyörityksen jälkeen, mutta Pavol Skalickýn nosto ei pompannut ylärimaa lähemmäs. Kummankin ulkomaalaishyökkääjän maalipaikassa maali ammotti puolittain tyhjillään.

Turkulaiset kaikessa askeleen edellä

Toinen erä lähti aaltoillen liikkeelle ja molemmille joukkueille aukeni hyviä hyökkäyksiä ja aihioita maalintekoon. Lisäksi pelin taso parani koko ajan ottelun edetessä ja tunnetta tuli lisää.

Lukon uusi hankinta Scott Pooley löi ikävästi päänsä laitaan taklauksen jälkitilanteessa, mutta kannattajien onneksi mies pystyi palaamaan kaukaloon.

Lauantai-illan maalihanat avasi kotijoukkue. 17-vuotias slovakkihyökkääjä Juraj Slafkovsky laukoi kiekon kohti maalia ja Lukon puolustus ei pystynyt paluukiekkoa purkamaan. Mitch Hults pääsi näin ollen lyömään kiekon tyhjään maaliin ja tekemään kauden toisen maalinsa.

Avausmaalin jälkeen turkulaisilla oli loistava paikka lisätä johtoaan, mutta Jukuri sai kuin saikin kiekon torjuttua. TPS sai maalista virtaa ja joukkue sai loistavia maalipaikkoja liukuhihnalta. Maali ammotti tyhjillään monesti, mutta Lukolla oli tuuria matkassa.

Nuori slovakkihärkä Slafkovsky antoi turkulaiskannattajille hurraamisen aihetta, kun tämä kaatoi tylysti Matthew Abtin jäähän. Toinen erä meni kokonaisuudessaan täysin turkulaisten hallinnassa. Jukuri piti Lukkoa pystyssä nappaamalla erässä peräti 16 torjuntaa.

Eetu Anttilalle liigadebyytti ja nollapeli

Kolmas erä käynnistyi toista erää vastaavissa merkeissä. TPS teki huiman parannuksen eilisestä ottelusta, kun joukkue jäi nollille Pelicansia vastaan. Ruben Rafkin pelasti myös kädellään mahdollisen Sebastian Revon maalin kotijoukkueen ylivoiman jälkimainingeissa.

Turkulaiset pelasivat johtoasemassa viisaasti eivätkä päästäneet tasoitusta hakeneita raumalaisia kunnollisille maalipaikoille. Lukko sai alle kolme minuuttia ennen loppua ylivoimamahdollisuuden ja lisäksi tarjottiin 40 sekuntia kahden miehen ylivoimaa.

Lukko pyöritti kuudella pelaajalla TPS:n kolmea vastaan, mutta kotijoukkueen hurjat taistelijat saivat pidettyä laukaukset minimissä ja maaleja ei syntynyt. Anttila saalisti debyytissään nollapelin ja TPS voitti hallitsevan mestarin toistamiseen.