TPS:ltä ponneton esitys Lauri Korpikosken paluussa - Lukko nousi voitolla kuuden joukkoon

LIIGA / Raportti
Lauri Korpikoski kävi sanaharkkaa Lukon Rony Ahosen kanssa, kun TPS-kapteeni sai jäähyn myöhästyneestä taklauksesta.
Kuva © Timo Savela
Rauman Lukko otti 4−1-voiton Turkuhallissa, kun TPS-pelaajien jalat olivat kohmeessa läpi ottelun. Paluun tehneen Lauri Korpikosken peliesitys jäi ymmärrettävästi vajaaksi.
Lähtökohdat 

Kapteenin paluu, siinä oli ottelun kiinnostavin asia. Lauri Korpikosken kauden ensimmäistä Liiga-peliä edelsi TPS:n tappio tiistai-iltana HPK:n vieraana.

Maalivahtipelaaminen 

Rasmus Tirronen oli vahva TPS-maalilla ja piti pystyssä kotijoukkuetta. Lukuisat maalinedustalta tulleet tilanteet Tirronen hoiti kovalla prosentilla.

Puolustuspelaaminen 

TPS:n puolustus ei ollut ensiluokkaista, sillä Lukko sai paljon paikkoja maalinedustalta. Lisäksi turkulaisten avainpelaajat, Ilari Filppulan johdolla, menettivät kiekkoja todella vaarallisissa paikoissa. Tämän seurauksena vieraat herkuttelivat ylivoimahyökkäyksillä.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspäädyssäkään terävintä terää kotijoukkueelta ei löytynyt. Maalintekopaikat syntyivät raumalaisten virheistä, mutta viimeistely oli vaikeaa. Kaapo Kakko pyöräytteli useaan otteeseen itsensä maalipaikkaan, mutta supernuorukaisen ruuti oli märkää. 

Erikoistilanteet 

Ottelun tuomaristolla pilli oli herkässä. TPS sai kuusi kahden minuutin rangaistusta ja Lukko seitsemän. TPS:n ylivoima oli vaarallista ainakin omaan päätyyn, sillä kiekonmenetyksiä tuli paljon. Alivoima oli puolestaan seisovaa, ja Lukko iski yhden ylivoimamaalin.

Lähtökohdat 

Lukolla oli maaliskuulta kaksi tappiota alla, ja joukkue oli valahtanut suoralta pudotuspelipaikalta. Raumalaisten ero yhden pelin enemmän pelanneeseen HIFK:hon oli kaksi pistettä.

Maalivahtipelaaminen 

Lukon maalilla Lassi Lehtinen pelasi tasolleen normaalipelin. Muutaman kerran tolpat pelastivat 20-vuotiaan vahdin, mutta pääasiassa Lehtinen oli loistava maalillaan.

Puolustuspelaaminen 

Myös Lukolla oli vaikeuksia peräpäässään, sillä joukkueella oli sama ongelma kuin TPS:llä. Maalineduspelaaminen oli kehnoa, ja kotijoukkue sai latoa kiekkoa Lehtisen nenän edestä. Yhtä suuria virheitä raumalaiset eivät kuitenkaan tehneet.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko-miehistö pelasi vahvasti TPS:n puolustusalueella, mikä näkyi kaksinkamppailuiden voittamisena. Ylivoimahyökkäyksissä vieraat eivät olleet tehokkaita, joita heille tarjottiin runsaasti.

Erikoistilanteet 

Lukon ylivoimapelaaminen oli laihaa, sillä raumalaiset eivät saaneet pakkopeliä pyörimään kotijoukkueen passiivisesta alivoimasta huolimatta. Alivoimalla vieraat lukitsivat TPS:n huolimattoman ylivoiman. 

Erikoista 

TPS:n suurin nimi Lauri Korpikoski palasi kaukaloon kuukausien tauon jälkeen. Korpikosken liike ja peliesitykset eivät luonnollisesti olleet kummoisia, vaikka NHL-konkari paransi peliään ottelun aikana. 

Ottelun ratkaisu 

Lukon Toni Koivisto iski voittomaalin toisessa erässä irtokiekosta. Ennen tilannetta TPS-puolustaja Olli Kaskinen kaatui kulmassa, mikä vaikutti jopa Lukko-pelaajan rangaistukselta ottelun tuomarilinjaan nähden. 

Päätöserässä raumalaiset pitivät ponnettoman kotijoukkueen poissa maalipaikoilta ja kihauttivat vielä kaksi lisäosumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo