TPS löysi avaimet Lukkoon kiihkeässä kamppailussa

TPS juhli voittoa Turussa lauantai-iltana.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS ja Lukko kohtasivat lämpimässä ottelussa Turussa toisen kerran viikon sisään. Edelliseen kohtaamisen verrattuna TPS oli lukenut kotiläksynsä hyvin. Ottelu päättyi jatkoajalla kotijoukkueen voittoon 2–1.

TPS ja Lukko iskivät yhteen toisen kerran viikon sisään. Viikkoa aikaisemmin Lukko ei antanut TPS:lle juuri mahdollisuuksia ja ottelu päättyi tylysti 6–0. Ottelun alla kysymys olikin, pystyykö TPS ottamaan revanssin Lukosta?

Ottelun alku oli kotijoukkueelta energinen. Se pääsi ottelun alussa yrittämään maalia kahdesti ylivoimalla, mutta se miesylivoima ei tuottanut tulosta.

Molemmat joukkueet olivat valmiina pelaamaan ja tunnetta oli pelissä ensimmäisestä vihellyksestä lähtien. Se näkyi vihellyksen jälkeisinä painiotteluina sekä hyvinä puhtaina taklauksina.

TPS:n kultakypärä Anthony Rech vei kotijoukkueen johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. Maali oli ranskalaishyökkääjälle jo kauden viides täysosuma.

Toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi. Molemmat joukkueet saivat luotua painetta vastustajan päätyyn. Samalla molemmat joukkueet puolustivat huolellisesti, eikä maalipaikkoja juuri syntynyt. Koko erässä kirjattiin vain yksi tilastomerkintä, Henri Ikosen ottama kahden minuutin rangaistus.

Kolmannen erän alussa Valtteri Pulli lapioi kiekon kertaalleen Lukon maaliin, mutta Lukko haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä. Tuomaristo tarkisti tilanteen videolta ja totesi, että tilanteessa tapahtui maalivahdin häirintä, joten maalia ei hyväksytty.

Kolmas erä oli koko ottelun viihdyttävin. Peli aaltoili päästä päähän ja kamppailu elintilasta oli hurjaa. Yleisö eli hyvin ottelussa mukana ja yleisön joukossa oli molempien joukkueiden kannattajia, jotka kannustivat omiaan äänekkäästi.

Lopulta erän puolivälissä Thomas Grégoire tasoitti ottelun upealla laukauksellaan.

Kiihkeään otteluun haettiin ratkaisua jatkoajalta. Teemu Kivihalme ratkaisi lopulta voiton ja lisäpisteen turkulaisille ajassa 61.04. Näin ollen TPS pystyi ottamaan haluamansa revanssin Lukosta.