Lukko katkaisi TPS:n kuuden ottelun voittoputken − Setänen jätti viime kauden seuransa nollille

LIIGA / Raportti
TPS:n peli Lukkoa vastaan oli sanalla sanottuna sekavaa.
Kuva © Timo Savela
Lukko katkaisi sekä oman tappioputkensa että TPS:n voittoputken lauantai-illan ottelussa Turussa. Kelvollinen peli riitti 0−3-voittoon surkeasti pelanneesta kotijoukkueesta.
Lähtökohdat 

Menestyksekästä syksyä pelaava Turun Palloseura lähti hakemaan seitsemättä perättäistä voittoaan. Viime peleissä TPS on esitellyt pelaajamateriaalinsa leveyttä, sillä myös alemmat ketjut ovat onnistuneet maalinteossa.

Maalivahtipelaaminen 

Maalilla Rasmus Tirronen otti jonkin verran perusvarmoja koppeja mutta oli yksin vastuussa Lukon 0–2-maalista. Puolustuksen sekoilu tuntui välillä tarttuvan Tirroseenkin. 

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspäässä TPS:n pelaaminen oli erityisen huonoa. Koko joukkuetta piinanneiden harhasyöttöjen lisäksi puolustus kärsi jatkuvasta nukahtelusta. Edes siniviivaa ei saatu pidettyä.

Hyökkäyspelaaminen 

Tavallisesti tehokas TPS-hyökkäys pelasi paitsi poikkeuksellisen huonon ottelun, myös poikkeuksellisen tasapaksun ottelun. Mikään neljästä ketjusta ei saanut painetta Lukko-päätyyn paitsi satunnaisesti. 

Erikoistilanteet 

TPS:n ylivoimapeli parani loppua kohden, vaikkei tulosta tullutkaan. Alivoimapelaaminen oli suurimmaksi osaksi kelvollista, mutta Lukon ensimmäinen maali syntyi TPS:n alivoiman aikana. 

Lähtökohdat 

Ennen lauantain ottelua Lukko oli 19 ottelussa kerännyt vain 21 pistettä, mikä oikeutti sarjataulukon 13. sijaan. Lukolla oli allaan viisi perättäistä tappiota, joista kaksi viimeisintä voittolaukauskilpailussa. 

Maalivahtipelaaminen 

Lukon maalilla Oskari Setänen pelasi tasavarmasti ja otti muutaman näppärän kopin. Ottelun voittamiseen ei tosin tarvittu ihmepelastuksia. Kahdessa ensimmäisessä erässä torjuntoja kertyi yhteensä vain kymmenen, mutta kolmannessa erässä Setänen osoitti olevansa peliviiressä torjumalla TPS:n viimeisetkin yritykset. 

Puolustuspelaaminen 

Lukon puolustus pystyi tehokkaasti pitämään TPS:n hyökkääjät poissa parhaalta maalintekosektorilta, mikä tosin oli osittain TPS:n aneemisen hyökkäyspelaamisen syytä. 

Hyökkäyspelaaminen 

Paineistaminen tai maalipaikkojen pitkäjänteinen rakentaminen ei Lukolta onnistunut, mutta se pääsi jatkuviin vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Peli oli välillä nopeaa sinkoilua päästä päähän. Lukon hyökkäyspelaaminen oli korkeintaan kelvollista, mutta silti TPS:ää parempaa. Ottelun pistekuningas oli Justin Danforth tehoilla 1+1.

Erikoistilanteet 

Voittomaaliksi jäi Lukon ensimmäisessä erässä tekemä ylivoimaosuma, mutta muuten ylivoimapelaaminen oli tehotonta. Alivoimalla Lukko pärjäsi suurimmaksi osaksi hyvin ja pääsi jopa nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Erikoista 

Lukon 0–2-maalin pääarkkitehtinä toimi TPS:n maalivahti Rasmus Tirronen, joka irtosi maaliltaan ottaakseen ohi menevän laukauksen kiinni. Kiekko kuitenkin lipui päädystä Tirrosen varusteisiin ja siitä maaliin.

Ottelun ratkaisu 

Ensimmäisen erän lopussa Lukko oli kahden maalin johdossa, jolloin TPS käytännössä lopetti pelaamisen kokonaan. Kauden huonoimman ottelunsa pelannut Palloseura oli kenties liikkeellä liian ylimielisellä asenteella, eikä sillä tällä pelillä ollut mitään mahdollisuuksia voittoon. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo