Lukko venytti voittoputkeaan Turussa – TPS edelleen ilman kotivoittoa

Lukon kapteeni Tapio Laakso iski raumalaisten tärkeän tasoitusosuman alivoimalla ottelun toisessa erässä.
Lukko venytti voittoputkensa neljään otteluun ja aiheutti TPS:n kauden kolmannen kotitappion perjantai-illan ottelussa Turussa. Lukon moottori käynnistyi hitaasti, mutta toisesta erästä lähtien joukkue oli kuskin paikalla, ja nappasi ansaitusti kolme pistettä lukemin 1–3.
Lähtökohdat

TPS sai otteluun mukaan tärkeän puolustajan Joe Piskulan sekä kapteeninsa Lauri Korpikosken. Turkulaisilla oli allaan tappio varsin vaatimattoman esityksen jälkeen Jukureita vastaan keskiviikolta.

Maalivahtipelaaminen

TPS:n maalille palasi joukkueen selkeä ykkösmaalivahti Rasmus Tirronen, joka katseli keskiviikon Jukurit-ottelun vaihtoaitiosta, kun Julius Pohjanoksa sai kauden ensimmäisen starttinsa.

Tirronen torjui ottelussa varmasti ja joukkoon mahtui muutamia vaarallisia paikkoja, eikä voinut päästämilleen maaleille mitään.

Puolustuspelaaminen

TPS puolusti ottelun alussa hyvin, mutta toisesta erästä lähtien Lukko sai pidempiä pyörityksiä aikaan. Joe Piskula toi kaivattua vääntövoimaa TPS:n heiveröiseen puolustukseen.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä sekavammalta TPS:n puolustus näytti. Joukkue näytti koko ajan väsyneemmältä ja väsyneemmältä, eikä liukkaat Lukko-hyökkääjät pysyneet turkulaispuolustuksen pihdeissä.

Hyökkäyspelaaminen

TPS:n hyökkäyspelaaminen oli ottelun alussa kauden aiempiin otteluihin nähden huomattavasti parempaa. Varsinkin avauserässä TPS pelasi erinomaista hyökkäyspeliä, mutta toisessa erässä joukkueen tekeminen taantui huolimattomuusvirheiden myötä hieman.

Päätöserässä TPS ei luvalla sanoen saanut kunnon kiriä aikaiseksi, vaikka Lukon puolustuksen ajoittaiset uinahdukset tarjosivat maalintekopaikkoja tarpeeksi.

Erikoistilanteet

TPS sai ottelussa lukuisia ylivoimamahdollisuuksia, mutta ajoittain hyvin pyörinyt ylivoima ei tuottanut tulosta. Suurimman tahran TPS:n ylivoimalle aiheutti Tapio Laakson tekemä alivoimamaali ottelun toisen erän avausminuutilla.

Alivoimalla turkulaiset joutuivat antautumaan kertaalleen, kun Lukko onnistui tekemään ottelun voittomaalin pitkällä kahden miehen ylivoimallaan. TPS-pelaajat Aleksi Salonen ja Elias Karvonen ottivat rangaistukset vain 16 sekunnin välein.

Lähtökohdat

Lukko saapui Turkuun kolmen ottelun voittoputkessa. Joukkue sai mukaansa vielä kaivatun vahvistuksen puolustuspäähän, kun Tarmo Reunanen palasi NHL-organisaatio New York Rangersista joukkueen vahvuuteen.

Lukon maalilla aloitti Oskari Setänen, joka korvasi edellisissä otteluissa hyviä otteita esittäneen Lassi Lehtisen.

Setänen oli Lukon maalilla mies paikallaan. Hän torjui useita vaarallisia maalipaikkoja, ja piti joukkueensa pelissä mukana vaikeina hetkinä.

Lukon puolustus oli varsinkin ottelun alussa pahoissa ongelmissa. Maalinedustaa raumalaispuolustajat kuitenkin siivosivat erinomaisesti.

Ottelun edetessä raumalaiset jämäköittivät tekemistään puolustuspäässä. Päätöserässä turkulaisten maalipaikat siunaantuivat Lukko-puolustajien nukahduksista, mutta muuten puolustuspeli toimi hyvin.

Lukko ei saanut hyökkäyspeliään toimimaan alkuunkaan ottelun avauserässä. Tämän jälkeen Lukko hyökkäsi jo hieman paremmin, mutta ei saanut realisoitua pitkiä hyökkäysalueen pyörityksiään laadukkaiksi maalipaikoiksi. Päätöserässä joukkue väsytti TPS:n pelaajia viisaasti pitkillä hyökkäyksillään.

Parhaat paikkansa joukkue sai kuitenkin vastahyökkäyksistä, joihin raumalaiset lähtivät hanakasti kotijoukkueen tarjotessa niihin mahdollisuuksia.

Raumalaisten alivoima oli laadukasta ja jämäkkää. TPS sai useamman mahdollisuuden ylivoimalla, mutta Lukko ei suostunut antautumaan alivoimalla. Sen sijaan joukkueen kapteeni Tapio Laakso toi vierailijat tasoihin heti toisen erän alussa alivoimalla.

Ylivoimalla joukkue onnistui iskemään ottelun voittomaalin, kun Pathrik Westerholm täräytti kiekon voimalla TPS-maalin yläkulmaan joukkueen pelatessa kahden miehen ylivoimalla.