Lukko runteli TPS:n rumasti Turussa – Sebastian Revon vuoro laukoa hattutemppu TPS:n maaliin

Sebastian Revon laukaus teki pahaa jälkeä Turkuhallissa lauantaina. Repo ampui kaikkiaan kolme maalia, kun Lukko kylvetti TPS:n lukemin 0–5.
Lukko jatkoi vuotta 2020 voittojen merkeissä, kun joukkue haki tylyn vierasvoiton Turusta lukemin 0–5. Kotijoukkue TPS roikkui ottelussa mukana kaksi erää, mutta joukkueen maalinteko yski pahasti, ja Lukko karkasi voittoon viimeistään päätöserän tehominuuttinsa turvin.
Lähtökohdat

TPS lähti otteluun kovassa otteluruuhkassa, sillä joukkue pelasi Spengler Cupin myötä jo kuudetta otteluaan kahdeksassa päivässä. Edellisenä iltana TPS oli kärsinyt tappion Ilvekselle Tampereella lukemin 5–3.

Maalivahtipelaaminen

TPS:n maalille palasi yhden ottelun tauon jälkeen joukkueen ykkösmaalivahti Rasmus Tirronen. TPS-vahdin ilta oli kaikkea muuta kuin ruusuinen, sillä Revon avausmaali sekä etenkin Linus Nymanin ampuma neljäs osuma olisivat olleet otettavissa.

Puolustuspelaaminen

TPS ei voi olla tyytyväinen puolustuspelaamiseensa ottelussa. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue tarjoili ylivoimahyökkäyksiä Lukolle runsain mitoin. Lisäksi miehet tuntuivat hukkuvan Lukon pidemmissä pyörityksissä luvattoman helposti.

Hyökkäyspelaaminen

TPS:n hyökkäyspeli oli tukkoista läpi ottelun. Keskimmäisessä erässä kotijoukkue sai edes luotua maalipaikkoja riittävästi useampaankin maaliin, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliviivaa pidemmälle.

Erikoistilanteet

TPS ei saanut aikaan merkittävää kerrottavaa kolmella ylivoimallaan illan ottelussa. Zach Budish sai sutaistua kiekon kerran maaliviivalle asti, kun kiekko pomppasi tolpasta tolppaan, mutta laadukkaat ylivoimakuviot loistivat poissaolollaan.

Alivoimistaan joukkue suoriutui puhtain paperein, vaikka Lukko ylivoimaansa kohtalaisen hyvin pyörittikin.

Lähtökohdat

Lukko lähti lauantain otteluun allaan voitettu ottelu, sillä joukkue oli kaatanut perjantai-iltana kotikaukalossaan Jukurit lukemin 3–2.

Lukon maalilla jatkoi perjantain tapaan nuori Lassi Lehtinen, joka suoriutui urakastaan erinomaisesti. Etenkin ottelun toisessa erässä Lehtinen venyi useisiin hyviin torjuntoihin pitäen huolen, ettei TPS saanut kaipaamaansa avausmaalia hyvisä paikoista huolimatta.

Lukko puolusti avauserässä TPS:n hyökkäykset pääosin erinomaisesti. Ottelun vanhetessä raumalaisten puolustuspelaamisessa oli havaittavissa pientä löysyyttä, joka näkyi etenkin toisessa erässä TPS:n maalipaikkoina.

Päätöserässä raumalaiset eivät kotijoukkuetta laadukkaille maalipaikoille tuntunut päästävän.

Lukko pääsi ottelussa lukuisiin ylivoimahyökkäyksiin, joita joukkue ei onnistunut käyttämään. Erinomaisesti Lukon joukkueeseen tullut Sebastian Repo ohjasi vieraiden avausmaalin saatuaan hyvän syötön Pathrik Westerholmilta.

Hyökkäyspäässä joukkue oli muuten varsin tehokas etenkin päätöserässä. Westerholm tarjoili ottelussa syötön kaikkiaan neljään maaliin Revon viimeistellessä näistä kolme.

Vierasjoukkueen alivoimapelaaminen oli ottelussa erinomaista, sillä TPS ei onnistunut kertaakaan kolmella ylivoimakerrallaan.

Vieraiden oma ylivoima ei päässyt irti kuin kahdesti, eikä tulosta tullut hyvästä pyörityksestä huolimatta.

Ottelun ratkaisu

Lukko iski ottelun päätöserässä illan kolmannen ja neljännen maalinsa vain 35 sekunnin välein. Näistä maaleista TPS ei toipunut, vaan Lukko marssi lopulta ansaittuun voittoon lukemin 0–5.