Edes kuudella kolmea vastaan ei auttanut Lukkoa voittoon TPS:stä – Setänen vaihdettiin pois kesken avauserän

Kaapo Kakko oli iskussa Lukkoa vastaan ja teki tehot 2+1.
Erinomainen ensimmäinen erä takasi kotijoukkue TPS:lle voiton Lukko-ottelussa, joka viihdytti sekavuudellaan ja tunnepitoisuudellaan. Monipuolinen ottelu päättyi lopulta 6–2.
Lähtökohdat

TPS lähti otteluun runkosarjan kakkospaikalta. Maajoukkuetauon tienoilla pelissään notkahduksen kokenut turkulaisjoukkue oli viime peleissään palannut voittokantaan, ja sillä oli allaan kaksi kotivoittoa. Simon Suorannan jälleen sairastuvalle menettäneen joukkueen kokoonpano kärsi hyökkääjäpulasta ja lähti otteluun Santeri Lukka kolmosketjun laitahyökkääjänä.

Maalivahtipelaaminen

TPS:n maalilla Rasmus Tirronen oli mies paikallaan erityisesti tilanteessa, jossa Lukko pääsi pelaamaan kuudella kolmea vastaan. Tirronen pääsi myös osalliseksi ottelun tunnepitoiseen pelaamiseen riisumalla pelin tuoksinassa syliinsä kaadetun Eetu Koiviston kypärän.

Puolustuspelaaminen

Omalla puolustusaluuella TPS pelasi mallikkaasti ja piti Lukko-hyökkääjät poissa parhailta maalintekopaikoilta. Hyökkäyspäässä huteja tuli sen sijaan useammin, sillä Lukko onnistui monta kertaa kääntämään oman pään tilanteen hyökkäykseksi.

Hyökkäyspelaaminen

TPS tuli otteluun kovaa ja kehitteli erityisesti ensimmäisessä erässä maalipaikan toisensa jälkeen. Myös onnistumisia tuli laajalla rintamalla: tehopisteitä merkittiin 13 eri pelaajalle. Toisaalta toisin kuin tehtyjen maalien määrän perusteella voisi luulla, TPS-hyökkäys sohi merkittävän määrän laukauksistaan ohi maalin.

Erikoistilanteet

Erityisesti TPS:n ylivoima oli hyvää huolimatta siitä, ettei maaleja syntynyt kuin yksi. Erityisesti kaksikko Ilari FilppulaKaapo Kakko pelasi näyttävästi yhteen.

Lähtökohdat

Lukko lähti otteluun alemman pudotuspeliviivan alta. Sen edelliset ottelut olivat olleet tasaisia, eikä se ollut päästänyt viimeisessä viidessä ottelussa kertaakaan enempää kuin kolme maalia. Edellisen kerran Lukko pelasi TPS:ää vastaan Turussa marraskuun alussa, jolloin se voitti haluttoman kotijoukkueen selkeästi 0–3.

Oskari Setänen, joka viimeksi Turussa pelatessaan piti tyylikkään nollan, vaihdettiin pois maalilta ajassa 15:13 ja tilanteessa 3–0. Setänen ei tosin ollut Lukon kannalta heikkoon tilanteeseen ainut syyllinen, sillä hän sai vähänlaisesti apuja puolustukselta. Maalia siirtyi vartioimaan Lassi Lehtinen, joka otettiin pitkäksi aikaa pois maaliltaan kesken kolmannen erän.

Ensimmäisessä erässä Lukon puolustus oli onnetonta ja TPS pääsi jatkuvasti laukomaan paraatipaikoilta. Toisessa ja kolmannessa erässä puolustuspelaaminen oli huomattavasti vahvempaa, mutta Lukon harmiksi joukkue ei enää vironnut ensimmäisen erän takaiskumaaleista. Myös ilman maalivahtia pelatessaan Lukko pystyi pitämään maalinsa puhtaana yllättävänkin pitkään.

Viimeistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta peli pyöri TPS-päädyssä harvoin pitkään, mutta Lukon onnistui usein rakentaa nopeita vastahyökkäyksiä. Näin syntyi myös Lukon ensimmäinen maali, jonka Eetu Koivistoinen napautti tyylikkäästi ohi TPS:n maalivahdin.

Erikoisin erikoistilanne nähtiin yli kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria, jolloin TPS-rangaistuksen alkaessa Lukko otti maalivahdin pois. Kuudella neljää vastaan -tilanne päättyi reilu puoli minuuttia myöhemmin TPS:n toiseen jäähyyn, jolloin Lukko aikalisän jälkeen jatkoi maali tyhjänä kuudella kolmea vastaan.

Erikoista

Ottelussa nähtiin maaleja, videotarkastuksia, jäähyjä, viheltämättä jääneitä jäähyjä, ryskyviä laitoja avojään taklauksia ja peliä kuudella kolme vastaan. Ottelu oli sekavuudestaan huolimatta – tai juuri sen takia – paikoitellen todella viihdyttävää jääkiekkoa.

Ottelun ratkaisu

TPS otti Lukosta niskalenkin ensimmäisen erän kolmella maalilla, ja vaikka Lukko kolmannessa erässä hallitsi kenttätapahtumia pelatessaan pitkään ilman maalivahtia, se ei kyennyt enää taistelemaan ottelun voitosta.