TPS taipui KooKoolle voittomaalikilpailussa – kouvolalaisille ikäviä loukkaantumisuutisia

Kanadalaispuolustaja Charle-Edouard D'Astous iski vieraille tärkeän ratkaisumaalin voittomaalikilpailussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
KooKoo otti TPS:n vieraana erittäin tärkeän voiton joukkueen taistellessa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen paikoista. Ottelun ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun, jossa vieraiden Charle-Edouard D'Astous ratkaisi kaksi pistettä vierasjoukkueelle.

Ottelun ennakkoasetelmat olivat hyvin mielenkiintoiset. TPS tuli otteluun voitettuaan neljä viimeisestä viidestä ottelustaan. KooKoo puolestaan lähti illan koitokseen Liigan toiseksi parhaana vierasjoukkueena. Kotijoukkue TPS lähti vahvalla jalalla otteluun luomalla hyviä maalipaikkoja ja pyörittämällä peliä hyökkäysalueella.

KooKoon Axel Ottosson otti kampitusrangaistuksen kuuden minuutin pelin jälkeen, mutta isännät eivät onnistuneet hyödyntämään ylivoimaa. TPS:n Vili Munkki pääsi nopean ajon jälkeen yrittämään vanhanaikaista, mutta vierasmaalia vartioiva Oskari Setänen pysäytti niin Munkin kuin tilanteesta seuranneen TPS-pyörityksen.

Erän loppupuolella Ottossonille tarjoutui loistava maalintekopaikka läheltä maalia, mutta ruotsalainen laukoi kiekon ristitolppaan.

Vain 24 sekuntia ennen erätaukosummerin soimista puolustaja Kalle Väisänen kiersi maalin takaa ja toimitti kiekon maalille. Setäsen torjuttua kiekko kimposi Niklas Arellin luistimesta maaliin. Tilanne kuitenkin tarkastettiin videolta, ja tuomaristo hylkäsi maalin videolta ilmenneen potkuliikkeen seurauksena. Näin ollen erätauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. TPS laukoi ensimmäisen erän aikana 13 kertaa.

KooKoon ruuti märkää toisessa erässä

Toinen erä alkoi tasaisella kahden suunnan vääntämisellä. Kotijoukkue joutui alivoimalle ensimmäistä kertaa erän vanhettua viisi minuuttia, kun Valtteri Pulli lähti istumaan kahden minuutin väkivaltaisuusrangaistusta.

Palloseura selätti alivoiman ja iski ottelun avausmaalin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Jonne Tammela ajoi maalin takaa vahvasti ja pelasi kiekon maalin eteen, josta Aleksi Anttalainen nosti isännät maalin johtoon. Maali oli Anttalaiselle kauden kolmas.

Toinen erä ei tarjonnut yhtä paljon toimintaa kuin ensimmäinen. KooKoo pääsi jälleen yrittämään läheltä, mutta oranssipaitojen kultakypärä Linus Andersson ei onnistunut maalinteossa. Viime aikoina erinomaisessa vireessä ollut TPS-maalivahti Lassi Lehtinen oli hyvässä vireessä pysäyttäen erässä 10 laukausta.

KooKoon ruotsalaiskaksikko rakensi erän viimeisellä minuutilla laadukkaan maalintekopaikan Ottossonin tarjotessa kiekon keskelle Anderssonille, mutta Andersson laukoi kiekon suoraan Lehtisen maskiin.

Toiselle erätauolle lähdettiin Palloseuran 1–0-johtoasemassa. KooKoo pääsi hyvin paikoille erän aikana, mutta viimeistely jäi kouvolalaisilta puuttumaan. Laukaukset jakautuivat toisessa erässä 10–18 vierailijoiden hyväksi.

Tasainen kolmas erä ei tuottanut ratkaisua

KooKoo pyöritti peliä vahvasti erän ensimmäisen puoliskon aikana, mutta tasoitusmaali jäi jälleen tekemättä. Juho Rautanen sai reilun seitsemän minuutin kohdalla kahden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta.

Vierailijat selvittivät ensimmäisen alivoiman ilman suurempia vaikeuksia. Vain vajaa minuutti myöhemmin jäällä oli kuusi oranssipaitaa, ja Samuli Ratinen istui kärsimään kahden minuutin joukkuerangaistusta. Illan kolmas TPS-ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Kolmatta erää oli jäljellä vajaa kuusi minuuttia, kun KooKoo onnistui lopulta maalinteossa. Miska Kukkonen toimitti kiekon maalille ja Olli Korhonen kaivoi kiekon maalinedustakahinoista takatolpalle, josta Teemu Engberg niittasi kauden kolmannen osumansa.

Pian tämän jälkeen kotijoukkueen Michael Dal Colle karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta Setänen pysäytti kanadalaisen. Kumpikin joukkue sai vielä pienen pyörityksen kolmannen erän loppuun, mutta maaleja ei enempää nähty, ja pisteet lähtivät jakoon Gatorade Centerin illassa.

Jatkoaikakaan ei riittänyt ratkaisuun – rangaistuksista huolimatta

Jatkoaika ehti vanheta vain 13 sekuntia, kun KooKoo-kapteeni Heikki Liedes lähti jäähypenkille kampitusrangaistuksen toimesta. Palloseuran päävalmentaja Jussi Ahokas otti aikalisän, ja isännät lähtivät hakemaan voittoa ylivoimalla.

Ylivoiman paras paikka siunaantui Pavol Skalickýlle, mutta slovakkihyökkääjä ei saanut kiekkoa sisään maalin edestä. KooKoo tappoi alivoiman, ja jatkoaika jatkui tuloksetta neljällä neljää vastaan. Kertaalleen maalin - joskin hylätyn - iskenyt Arell otti 37 sekuntia ennen jatkoajan loppumista rangaistuksen korkeasta mailasta.

Vieraille tarjoutui mahdollisuus voittoon ylivoimalla. KooKoon kanadalaispuolustaja Charle-Edouard D'Astous laukoi terävästi viivalta, mutta hyvän ottelun pelannut Lehtinen venytti näyttävästi hanskansa päättäen jatkoajan.

Voittomaalikilpailussa nähtiin viisi peräkkäistä torjuntaa, joista näyttävin oli Lehtisen hieno venytys Ottossonin rystylaukauksesta. Kuudennella ja viimeisellä yrityksellä D'Astous ratkoi ottelun vieraiden hyväksi ja KooKoo lähti kotimatkalle pudotuspeliasetelmien kannalta kahden erittäin tärkeän pisteen kanssa.

Molinin tila "ei näytä hyvältä"

KooKoon jo valmiiksi ikävä loukkaantumistilanne sai lisää huonoja uutisia, kun ruotsalaishyökkääjä Emil Molin loukkasi itseään TPS:n Antti Tuomiston taklauksen johdosta kolmannen erän alussa. KooKoon päävalmentaja Olli Salo kommentoi Molinin tilaa pelin jälkeen.

– Molin sai tällin, eikä pystynyt pelaamaan. Ei hyvältä näytä tällä hetkellä, myöskään huomisen suhteen, Salo tuskaili.

TPS tippui jaetuista pisteistä huolimatta suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavan viivan alapuolelle, sijalle 7. Kumpikin joukkue pelaa huomenna, TPS matkaa Raumalle sarjakärki Lukon vieraaksi. KooKoo puolestaan isännöi Kärppiä Kouvolassa.