TPS oli lähellä, mutta vain lähellä - KooKoon voittoputki sai jatkoa

LIIGA / Raportti
Trevor Mingoia oli KooKoon hahmo TPS-ottelussa. Tehotuloksena maali ja maalisyöttö.
Kuva © Timo Savela
TPS:n lupaava nousukiito katkesi, kun sen kotiluolaan saapui kuntopuntarin ykkönen KooKoo. TPS:llä oli mahdollisuus ratkaista ottelu itselleen toisessa erässä, mutta KooKoo klaarasi paremmin rikkinäisen kolmannen erän.
Lähtökohdat 

TPS:llä oli peli alla perjantailta ja hyvä nousu päällä. Vuodenvaihteen Spengler Cupin jälkeen joukkueen ilme on ollut yhtenäisempi ja positiivisempi kuin syksyllä. KooKoota vastaan joukkue aikoi lähteä puolustuspelaamisen kautta.

Maalivahtipelaaminen 

Rasmus Tirronen piti TPS:n mukana pelissä ensimmäisen erän lopussa, jolloin KooKoolla oli useampikin hyvä mahdollisuus maalintekoon. Torjuntaprosentiksi Tirroselle jäi lopulta neljän päästetyn maalin myötä 86,21.

Puolustuspelaaminen 

Ensimmäisen erän loppupäässä TPS oli pahasti altavastaajana. Toni Suuronen piti TPS:n puolustusta pilkkanaan tehdessään KooKoon toisen maalin. Suuronen pääsi läpiajoon myös toistamiseen, mutta maalia ei tuolloin syntynyt.

Hyökkäyspelaaminen 

Turkulaisten jalka liikkui aktiivisemmin hyökkäyspäässä toisessa erässä. Lauri Pajuniemen kahden ylivoimamaalin myötä ehti jo näyttää, että TPS kääntää ottelun itselleen.

Erikoistilanteet 

Päätöserän jäähyt estivät TPS:n tehokkaan loppurynnistyksen. Kahdeksan minuuttia jäähyboxissa ratkaisevilla hetkillä on liikaa. Tosin Lauri Korpikosken kakkonen huitomisesta tuomittiin melko heppoisesti, eikä pari muutakaan rangaistukseen johtanutta vahinkoa olleet millään tavoin tahallisia.

Lähtökohdat 

Viimeksi yli kuukausi sitten hävinneen KooKoon ei ollut varaa lähteä Turkuun vihellellen. Jo perjantaina reissuun lähtenyt joukkue hävisi TPS:lle kotonaan kauden alussa, mutta edelliseltä Turun visiitiltä tuli voitto. Kouvolasta Turkuun lähti kolme bussilastillista kannattajia. Kouvolassa on kova henki joukkueen ennätyskauden tukena.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukelandin ailahdellen alkanut kausi on sujunut viime viikkoina mainiosti. Nollapelejä on kertynyt jo viisi. Haukeland teki ottelussa useita merkittäviä torjuntoja viime kauden seuraansa vastaan. Niistä vähäisin ei ollut päätössekuntien kahakka KooKoon maalin edessä.

Puolustuspelaaminen 

Matt Caito ja Libor Šulák ottivat jälleen ison roolin puolustuksessa. Caito luisteli ottelun aikana yli 5,2 kilometriä ja teki maalin. Caito ja pakkipari Peetro Seppälä jäivät ainoina KooKoosta plus-miinustilastossa miinukselle.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoon 2-1 maalissa Toni Suuronen leikitteli ohi Henrik Larssonin ja tuikkasi kiekon Rasmus Tirrosen taakse. Trevor Mingoian ylivoimamaali oli kenttämestarin erikoinen. Vilmos Gallón voittomaali oli Erik Karlssonin kiekonriiston tulos.

Erikoistilanteet 

KooKoon alivoima sai nöyrtyä kahdesti Lauri Pajuniemen edessä toisessa erässä. Ylivoima pyöri parhaimmillaan hienosti, mutta ei aina lähtenyt pyörimään. Maaleja ylivoimalla syntyi samoin kuin kotijoukkueelle kaksi.

Erikoista 

Ottelun loppuminuuteilla jäältä keräiltiin useampaan kertaan mailoja, sekä kahdessa osassa että kokonaisenakin.

Ottelun ratkaisu 

Aleksi Anttalainen vippasi kiekon vahingossa katsomoon kolmannen erän alussa. KooKoo tuli ylivoimalla tasoihin, ja siirtyi erän puolivälissä johtoon Vilmos Gallón osumalla. TPS otti sen jälkeen reiluun neljään minuuttiin kaksi jäähyä ja takaa-ajo hyytyi niiden myötä, vaikka lopussa tilanteita vielä syntyikin TPS:n pelatessa ilman maalivahtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo