KooKoo kaatoi TPS:n Oskari Setäsen johdolla – vaisusti alkukaudella esiintynyt Teemu Rautiainen onnistui maalinteossa

LIIGA / Raportti
KooKoo pelasi torstaina Turussa laadukkaan vieraspelin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Sarjan kärkipaikalla majaileva KooKoo oli torstai-illassa tyly vieras. Alusta asti laadukkaasti puolustanut vierailija sai kesytettyä täysin TPS:n hyökkäyspelaamisen.

Ottelun avauserä oli varsin tapahtumarikas. Molemmat joukkueet pelasivat varsin fyysisesti ja tämän seurauksena kahden minuutin rangaistuksia jaettiin avauserässä peräti viisi. Ottelun tuomariston toiminta ei ollut selvästi turkulaisyleisön mieleen, sillä vihellyksiä kuultin läpi erän.

KooKoo pääsi ottelun alkupuoliskolla pelaamaan kahden miehen ylivoimalla, ja juuri ylivoiman loputtua Aleksi Ainali ampui komealla laukauksella ottelun avausmaalin. Osuma oli Ainalin kauden viides.

TPS pääsi myös pelaamaan kahden miehen ylivoimalla, mutta KooKoo-vahti Oskari Setänen oli maalillaan suorastaan maaginen. TPS:n ylivoima päättyi nolosti, kun kokeneen Ville Lajusen harhasyötön seurauksena Kasperi Ojantakanen vei vieraat 2–0-johtoon.

Liukas herätti tunteita puolesta ja vastaan

Toinen erä oli selvästi avauserää heikkotasoisempi. KooKoo puolusti omaa maaliaan vakuuttavasti, ja TPS:llä oli suuria vaikeuksia päästä a-luokan maalipaikoille. Vierailijoiden vikkelät laitahyökkääjät pääsivät muutaman kerran laatupaikoille, mutta venäläiskassari Andrei Karejev oli maalillaan mies paikallaan.

TPS pääsi otteluun mukaan, kun ajassa 33.50 Ruben Rafkin ohjasi Elmeri Erosen laukauksesta 1–2-kavennuksen.

TPS:n hyökkäyspeli on paljon Juuso Pärssisen varassa. Älykäs sentteri järjestää jatkuvasti vaarallisia paikkoja, ja myös kiekonsuojauksessa nuorukainen on erinomainen. Näkyvin TPS-hyökkääjä ottelussa oli kuitenkin Eetu Liukas. Santapaperiosaston erikoismies aiheutti jatkuvasti kahnauksia kentällä ollessaan.

Maalivahtipelissä suuri ero

Ottelun päätöserässä TPS haki tasoitusta, mutta edelleen vahvasti puolustanut KooKoo esti kotijoukkueen aikeet. Erityisesti Peetro Seppälän puolustuspelaaminen oli laadukasta. KooKoo ratkaisi lopullisesti ottelun, kun ajassa 54.42 Teemu Rautiainen laukoi helpohkosti 3–1-osuman.

Maalivahtipeli oli ottelun ratkaisu. TPS:n Karejev ei pystynyt ottamaan voittavia torjuntoja. Setänen oli puolestaan koko ottelun todella rauhallinen maalillaan. 17 sekuntia ennen päätössummeria Kimi Koivisto ampui 4–1-päätöslukemat.

TPS pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun se kohtaa Tampereella Ilveksen. KooKoo kohtaa lauantaina kotiyleisönsä edessä Ilveksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle