KooKoo jo ennätyksellisessä voittoputkessa - TPS:n kotivoitto jäi vieläkin puuttumaan

LIIGA / Raportti
Kim Strömberg teki Turussa tehot 1+1 ja siirtyi KooKoon pistepörssin johtoon.
Kuva © Timo Savela
TPS isännöi tiistain ainoassa Liigaottelussa KooKoota. Vaikka TPS:n hunajata päästiin soittamaan kerran, ei kauden ensimmäinen kotivoitto ollut edes lähellä. KooKoo sivusi Liigaennätystään ja otti viidennen peräkkäisen voiton.
Lähtökohdat 

TPS:n ympärillä on kuohunut viime viikkoina. Se hakee kauden ensimmäistä kotivoittoa viiden ottelun tappioputken rasittamana. Onko kohu sisuunnuttanut vai masentanut joukkuetta entisestään?

Viimeksi eilen monet TPS-fanit kokivat seuran arvostelevan tviitissään heidän omistautumistaan joukkueelle. Turussa saattavat lehterit olla tyhjinä, kun jalkapallon EM-karsintaa pelataan samaan aikaan Turussa.

Maalivahtipelaaminen 

Rasmus Tirronen oli mies paikallaan. KooKoon maaleista tuskin yksikään olisi ollut torjuttavissa.

Puolustuspelaaminen 

Pakit olivat helisemässä. KooKoon voittomaali meni täysin pakkipari Joe Piskulan ja Henrik Larssonin piikkiin. Vilmos Galló vei röyhkeästi kiekon Piskulalta, ja syötti sen Larssonin vapaaksi jättämälle Erik Karlssonille.

Hyökkäyspelaaminen 

Greg Squires debytoi ykkösketjussa Petteri Wirtasen ja Lauri Korpikosken rinnalla. Squiresilla vaikutti olevan paljon yritystä, ehkä peli alkaa sujua? Joukkueen pistepörssin kärkimiehen Anton Holmin johdolla seikkailivat varjojen mailla.

Erikoistilanteet 

TPS ehti pelata viisi ottelua ilman ylivoimaosumia. Nyt illan ainoa ylivoima toi joukkueen ainoan osuman.

Lähtökohdat 

KooKoo on voittoputkessa. Viimeksi joukkue on hävinnyt viime kuun puolella, ja tuolloinkin voittomaalikilpailussa. Käännekohta oli kotiottelu Kouvolassa TPS:ää vastaan, jonka turkulaiset veivät 7-2. Sen jälkeen KooKoo ei ole yhdessäkään ottelussa päästänyt varsinaisella peliajalla yli yhtä maalia omiinsa. KooKoon nykyisen Liigauran pisin voittoputki on viisi ottelua.

Maalivahtipelaaminen 

Lauantain huilivuoron jälkeen maalilla aloitti Henrik Haukeland entisessä kotihallissaan. Haukeland oli terävänä. TPS:n ainokainen syntyi ylivoimalla. Kiekko kolisi Haukelandin suojissa, ja oma pakki teki maskia laukauksen eteen.

Puolustuspelaaminen 

Joukkue malttaa nyt puolustaa tunnollisesti. Karmaisevia kiekonmenetyksiä ei nähty, vaikka puolustuspelaajat olivat osaltaan auttamassa hyökkäyksissä. Peetro Seppälä loi toisessa erässä erinomaisen maalipaikan itselleen.

Hyökkäyspelaaminen 

Kyle Platzer palasi kokoonpanoon nelosketjun keskellä. Se oli ketjuista ainoa, joka ei saanut tehomerkintöjä, mutta mikään ketjuista ei ollut helisemässä. Painetta saatiin TPS:n päätyyn tasaisesti. Kim Strömberg pokkaa seuraavaan otteluun itselleen kultakypärän.

Erikoistilanteet 

KooKoo on pelannut viime otteluissa hyvää alivoimapelia, mutta tänään tilastoihin tuli kupru, kun TPS sai maalin ainoalla ylivoimallaan. Toisaalta KooKoon kahdesta ylivoimasta toisella syntyi maali.

Erikoista 

Juha-Pekka Haatajan Liigauran 300. syöttöpiste näki päivänvalon KooKoon avausmaalin tiimoilta.

Yleisömäärä Gatorade Centerissä oli 3277 eli liki puolet pienempi kuin kauden avausottelussa. Osaltaan tähän lienee vaikuttanut samaan aikaan Turussa käyty jalkapallon EM-karsinta, mutta myös kotijoukkueen huonot otteet.

Ottelun ratkaisu 

KooKoon toisen maalin jälkeen seurasi jakso, jossa KooKoo pyöritti peliä ja TPS oli aseeton. Tämän jälkeen Kalle Kaskinen otti TPS:lle aikalisän. Tarpeellista muutosta ei kuitenkaan tapahtunut. Viitisen minuuttia myöhemmin Trevor Mingoia vei KooKoon jo kahden maalin johtoon upean ylivoimakuvion jälkeen Tony Sundin jäähyn aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo