Ylivoimainen KalPa joutui tyytymään kahteen pisteeseen – TPS täysin alakynnessä Turkuhallissa

LIIGA / Raportti
KalPa juhli Turussa keskiviikkona. Toista erää lukuun ottamatta KalPa oli täysin dominoiva, eikä täysi kolmen pisteen potti olisi ollut missään nimessä vääryys.
Kuva © Timo Savela
KalPa haki ansaitun voiton Turusta keskiviikkona, kun joukkue nappasi kaksi pistettä matkaansa dominoivan esityksen päätteeksi. Ainoastaan TPS:n tehokkuus toi surkeasti pelanneelle joukkueelle yhden lohtupisteen.

TPS luisteli kotijäälleen neljän ottelun pisteputkessa, kun taas KalPalla oli allaan maaottelutauon jälkeen kaksi tappiota ja yksi voitto. Avauserässä TPS ei onnistunut hyödyntämään kohtalaista virettään, sillä KalPa vei ottelun ensimmäistä 20 minuuttia mielin määrin.

Avausmaali syntyi jo reilun kolmen minuutin pelaamisen jälkeen, kun Tommi Jokinen karvasi helposti kiekon läpi erän vaikeuksissa olleelta Ruben Rafkinilta, jonka jälkeen Alexander Ruuttu napautti pelivälineen tarkasti yläkulmaan ohi Ukko-Pekka Luukkosen.

KalPan pelinopeus oli täysin eri tasolla kuin TPS:llä, eikä jäänajolle KalPan puolustuspäädyssä olisi liiemmin erän päätteeksi tarvetta edes ollut. TPS:n puolella ei voi sanoa samaa, sillä Luukkonen sai venyä erässä kymmeneen torjuntaan. Turkulaiset eivät onnistuneet luomaan avauserässä ainoatakaan laadukasta paikkaa maalintekoon, joten KalPan maalivahti Eero Kilpeläinen selvisi neljällä lähinnä lämmittelyyn sopivalla torjunnalla.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen kiitteli joukkuettaan erinomaisesta alusta otteluun, eikä nähnyt juurikaan moitittavaa.

– Oltiin tehty kotiläksyt peliin valmistautumisessa. Saatiin heti 1–0-maali ja oltaisiin voitu tehdä toinenkin, Miettinen totesi.

Toiseen erään kotijoukkue sai juuri sellaisen alun kuin se vaisun avauserän jälkeen tarvitsikin. Erä ehti vanhentua vain 35 sekuntia, kun kultakypärä Josh Kestner ampui kaukaa turkulaiset tasoihin upealla rannelaukauksellaan. TPS oli maalin jälkeen hetken niskan päällä, mutta erän loppua kohden KalPa pääsi paremmin peliin mukaan. 

TPS pääsi pelaamaan erässä kahdesti ylivoimaa, mutta kiekkoa saatiin hädin tuskin hyökkäysalueelle. Lopulta turkulaiset onnistuivat jälkimmäisen ylivoimansa viime sekunneilla, kun Kestner kuoletti hankalan ilmassa tulleen syötön siniviivalla ja tarjosi KalPa-pakin harhautettuaan kiekon Timur Ibragimoville. Vähäisellä peliajalla alkukaudella ollut venäläinen latasi kauden viidennen osumansa pyörivästä kiekosta ja lähes nollakulmasta.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen antoi joukkueelleen kiitosta sitkeydestä, mutta myönsi hänen suojattieen olleen pelillisesti pahasti perässä etenkin ensimmäisessä erässä. 

– Eka erä oli meiltä huono, mutta toisessa sitten parannettiin. Alussa hävittiin kaikki kaksinkamppailut, mutta kyllä se kone siitä sitten käynnistyi, Helminen sanoi.

Ottelun päätöserässä edettiin jälleen vierasjoukkueen komennossa. Jotain erän voimasuhteista kertoo se, ettei TPS saanut koko erän aikana laukaustakaan Kilpeläistä kohti, vaikka sai pelata kaksi ylivoimaakin. 

KalPa sen sijaan näytti ylivoimallaan mallia kotijoukkueelle, sillä joukkue tarvitsi tasoitusmaaliinsa ainoastaan 13 sekuntia. Otto Leskinen pyssytti upealla laukauksellaan KalPan tasoihin ajassa 49.31. 

Enempää maaleja varsinainen peliaika ei enää tarjonnut, vaikka esimerkiksi KalPan Tommi Jokiselle tarjoutui loistava tilaisuus laukoa joukkueelleen täysi pistepotti vain kaksi sekuntia ennen summeria. Luukkonen nappasi kuitenkin kokeneen hyökkääjän yrityksen eleettömästi räpyläänsä.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 15 sekuntia, kun Juuso Pärssisen kohtalokas harhasyöttö koitui isäntien kohtaloksi. Aleksi Klemetti karkasi läpiajoon ja sijoitti jäitä pitkin kiekon hallitusti ohi Luukkosen. 

– Täysin ansaitusti saatiin se bonuspiste. Kahdessa erässä kolmesta oltiin ylivoimaisia ja kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä suoritus meiltä, Miettinen totesi.

Helminen oli tyytyväinen edes yhteen pisteeseen keskiviikon ottelusta, sillä TPS:n esitys jätti reilusti toivomisen varaa.

– Kyllä se pinnakin on tärkeä. Joukkue on sitkeä ja taistellaan kuitenkin voitosta, niin siitä pitää kyllä pelaajia arvostaa, hän sanaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo