Paineissa viihtyvä Juuso Pärssinen taiteili KalPan kumoon: "Minulla on aina henkilökohtaiset odotukset korkealla"

LIIGA / Raportti
Juuso Pärssinen tykitteli ja herkutteli TPS:lle kotivoiton
Kuva © Timo Savela
KalPa piti jälleen turkulaisia ahtaalla, mutta TPS-huippulupauksen tehoilta siivitti Palloseuran viidenteen perättäiseen kotivoittoon.

Juuso Pärssinen ei vielä ollut valmis valtaamaan pelipaikkaa NHL-kokoonpanosta, mutta Nashville Predatorsin harjoitusleirin jälkeen takaisin Turkuun kotiutunut huippulupaus näytti perjantai-iltana kotiyleisölleen, että Liiga-jäille suoritustaso riittää enemmän kuin hyvin.

Paluu Liigaan ei NHL-sopimuksesta huolimatta ollut työteliäälle nuorukaiselle ongelma. Sen sai kokea KalPa, joka olisi hyvinkin voinut sarjapisteet lunastaa Turusta, ellei kaikissa TPS-maaleissa mukana ollut Pärssinen olisi pistänyt näytöstä pystyyn.

− Oli hieno reissu Nashvilleen, tosi opettavainen. Näin sen, että olen oikealla tiellä, mutta vielä ei ollut aika, että murtaudun kokoonpanoon. Palaamisessa ei ollut muita vaikeuksia kuin aikaero. Täällä on ollut hyvä meno koko kauden, menestyvään joukkueeseen oli helppo palata, Pärssinen pohti KalPan kaaduttua.

Amerikan tuliaiset näkyvät Pärssisen pelaamisessa tavalla, joka lupaa TPS-faneille hyvää loppukaudelle.

− Peli on siellä paljon nopeampaa, kaikkien asioiden pitää tapahtua nopeasti. Siihen ehti kolmessa viikossa jo tottua vähän. Jos sen pystyn pitämään isossa kaukalossa, se helpottaa omaa pelaamista.

Ahkera Kalpa ei Pärssisen ja turkulaisryhmän pelaamista helpoksi tehnyt, vaan olisi voinut saada TPS:n pahaankin ahdinkoon. Kuopiolaisvieraat olivat alussa niskan päällä ja Ruben Rafkinin epäonninen viiden minuutin rangaistus käänsi asetelmaa vahvasti keltapaidoille.

Palloseuran vahva alivoimapelaaminen ja ykkösvahti Andrei Karejevin torjunnat pitivät pelin kuitenkin tasaisena, vaikka Juuso Könönen lapioikin KalPan ylivoimalla johtoon.

− KalPa on todella laatujoukkue, ei ollut helppo ilta nytkään, onneksi selvittiin ekasta erästä 1-0 häviöllä. Ei aloitettu hirveän vahvasti, mutta voitto on tärkeintä. Se on hyvän joukkueen merkki, kun pystytään voittamaan tällaisellakin pelillä, ja maalivahtipeli oli taas ihan huippulaatua, Pärssinen summasi.

Toisessa erässä käynnistyi Juuso Pärssisen show. Heti erän alussa Aarne Intonen petasi ylivoimalla avopaikan Pärssiselle, joka ei laukauksellaan jättänyt torjuntasaumaa Eero Kilpeläiselle. Pari minuuttia myöhemmin Pärssinen kirmasi alivoimalla vastahyökkäykseen ja tarjoili mukaan rynnineelle Eetu Liukkaalle helpon osuman takatolpalle.

− Hyvä peli meidän ketjulta ja itselläkin oli onnea. Multa odotetaan tehoja ja kiva kun niitä tuli. Se auttaa, kun on kaksi huippuluokan peluria vierellä, ja ylivoimallakin tuli huippusyöttö Intoselta, ei tarvinnut kuin ampua, Pärssinen kiitteli.

Pärssisen johtama TPS:n kakkosvitja oli kaukalon terävin ja voittomaali päätöserässä oli siitä malliesimerkki. Markus Nurmi riisti kiekon väkevällä kulmapelillä, kiekon saanut Pärssinen pysäytti ajan kaaoksen keskellä ja tarjoili rauhallisen syötön Mikael Pyyhtiälle, joka sivalsi napakasti kiekon rysään.

TPS-sentteri tiedostaa odotustason olevan tällainen illasta toiseen – eikä se haittaa häntä tippaakaan.

− Minulla on aina henkilökohtaiset odotukset korkealla ihan sama mikä on tilanne, ja varmasti on nyt ulkopuolisiakin odotuksia. Tykkään tästä tilanteesta.

Vaikka ajatukset ovat nyt tiukasti TPS:n pärjäämisessä, suurempi päämäärä Juuso Pärssisellä on siinä, että vuoden kuluttua tähän aikaan häntä ei enää syrjäytetä Predatorsin pukukoppia täytettäessä. Siksi omat kehityskohteet ovat kristallinkirkkaita loppukaudeksi.

− Kaikki asiat pitää siellä tehdä terävämmin, sen pyrin pitämään täällä. Ei saa mennä mukaan siihen pelinopeuteen, mikä Liigassa riittää, Pärssinen linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo