KalPan kiri toi pisteen − TPS:n tappioputki katkesi

LIIGA / Raportti
Ruben Rafkin ja Eetu Anttila kävivät keskustelua voittoisan pelin päätteeksi.
Kuva © Tiia Mahkonen
KalPa nousi viimeisen kahden minuutin aikana kuudella pelaajalla tasoihin, mutta kotijoukkue TPS ei masentunut, vaan vei kaksi pistettä voittomaalikilpailussa 4−3 -voitollaan.

Ruben Rafkinin rangaistus ajassa 57.44 nosti KalPan toiveita nousta mukaan taistoon. Kuopiolaiset kiittivät, ja Elias Koponen iski kuudella neljää vastaan maalin edestä kavennuksen. KalPa ei siihen tyytynyt, vaan Matti Järvinen onnistui tasoituksessa pelin viimeisellä minuutilla. Tämäkin osuma syntyi ilman maalivahtia.

Jatkoajalla TPS sai ylivoiman, jota se ei kuitenkaan hyödyntänyt. Edessä oli voittomaalikilpailu, jossa ainoa onnistuja oli TPS:n Jaedon Descheneau. Näin TPS nappasi kaksi pistettä ja KalPan oli tyytyminen yhteen.

Pelin alkaessa tappioputkessa vaeltaneen TPS:n karvauspeli oli vahvaa, mutta samalla puolustuspäähän hapuilevaa. Ensimmäinen todella vaarallinen paikka avautuikin vieraiden Aleksi Klemetille, jonka laukauksen edessä oli Jack Rodewald.

TPS vastasi kuitenkin avausmaalista, kun Ruben Rafkinin viivalaukaus huonon KalPa-purun jälkeen upposi Connor LaCouveen taakse. Toinenkin osuma oli lähellä Jonne Tammelan karattua läpiajoon, mutta tällä kertaa LaCouvee oli etevämpi.

Toinen läpiajo toi tulosta TPS:lle, ja asialla oli Eetu Liukas, joka ehti kiertää sitä ennen Lasse Lappalaisen. Myöhemmin myös Topias Haapanen pääsi nokikkain LaCouveen kanssa, mutta tälläkin kertaa maalivahti veti pidemmän korren.

Muuten toisessa erässä peli keskittyi pidempiin painostusjaksoihin. Sekä Eetu Anttilalle että LaCouveelle merkittiin erässä yhdeksän torjuntaa.

Kolmas erä alkoi Markus Nurmen röyhkellä nousulla, mutta rannelaukaus oikealta ei tuonut tulosta. Samanlaista asennetta näytti toisessa päässä myös Benjamin Korhonen, mutta sillä kertaa Anttila torjui.

Juuri ennen kolmannen peliminuutin täyttymistä Mitch Hults teki vuoden ensimmäisen maalinsa komealla rannelaukauksella. Anttilan nollapelihaaveet puolestaan kaatuivat Tammelan huonoon purkuun. Tuomas Kiiskinen pääsi väliin ja ampui lämärillä kiekon TPS-maaliin.

KalPa nousi lopulta tasoihin, mutta voittomaalikilpailussa TPS oli siis parempi. Turkulaisjoukkue katkaisi neljän ottelun tappioputkensa, mutta asema säilyy tiukasti pudotuspeliviivojen välissä. 

Vuoden seitsemästä ottelustaan vain kerran pisteittä jäänyt KalPa majailee edelleen sijalla 11, mutta edellä olevista joukkueista TPS, KooKoo ja Pelicans ovat täysin iskuetäisyydellä.

Joukkueet ovat kaukalossa seuraavan kerran maanantaina, kun KalPa isännöi SaiPaa ja TPS matkustaa HIFK:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo