KalPa tainnutti TPS:n toistamiseen - turkulaiset maalin edessä pehmopupuja

LIIGA / Raportti
TPS ei kyennyt auttamaan tapeeksi norjalaisvahti Henrik Haukelandia perjantai-illan kamppailussa.
Kuva © Timo Savela
KalPa vei pisteet Kuopioon Turusta, kun TPS kaatui kotonaan lukemin 1−3. KalPa pelasi aktiivista sekä vauhdikasta hyökkäyspeliä, mikä aiheutti ongelmia kotijoukkueelle. Vieraiden kaikki kolme maalia syntyivät vasemman b-pisteen ja maalin välistä.
Lähtökohdat 

TPS:n peli on aaltoillut enemmän maajoukkuetauon jälkeen kuin ennen sitä. Suuret raamit turkulaisilla ovat kuitenkin olleet kunnossa, ja kärkipelaajat ovat pystyneet ratkomaan peliä. 

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukeland palasi loukkaantumisen jälkeen TPS-maalille, ja päästetyistä maaleista huolimatta pelasi perusvarmaa peliä. Toisen erän lopulla norjalaisvahti otti huipputorjunnan KalPan kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä. Maalilla vieraat olisivat karanneet jo kolmen maalin johtoon.

Puolustuspelaaminen 

TPS:n puolustuksesta löytyi perjantai-iltana pehmopupuja. Maalinedusta oli täysin kuopiolaisten hallinnassa, josta he iskivät tasakentällisin kaksi maalia. Vieraiden vikkeläjalkaiset hyökkääjät murtautuivat luistellen helposti kohti Haukelandin vartioimaa maalia. Lisäksi TPS:n avauspeli oli huolimatonta etenkin toisessa erässä. 

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspäässä TPS myllersi tuttuun tapaansa voimakkaasti, mutta viimeinen tehokkuus viimeistelystä puuttui. Esimerkiksi toisessa erässä kotijoukkue pääsi kahdella nollaa vastaan yrittämään maalia, mutta Simon Suorannan viimeistely tyhjästä maalista suuntautui ohi.

Erikoistilanteet 

Kotijoukkueen ylivoima takkusi pahasti läpi ottelun, sillä jopa neljällä kolmea vastaan oli vaikeuksia saada kiekko hyökkäysalueelle. Vasta päätöserässä maalipaikkoja syntyi, mutta KalPa-vahti Iilahti otti pelastustorjuntoja ja esti maalit. Alivoimalla TPS päästi yhden maalin avauserässä.

Lähtökohdat 

KalPan synkkä alkukausi on muuttunut astetta pirteämmäksi. Kuudesta viime ottelusta neljä on päättynyt kuopiolaisten voittoon, ja mukaan mahtuu kotivoitto voittomaalikilpailussa TPS:stä. 

Maalivahtipelaaminen 

Jonathan Iilahti asteli ensimmäistä kertaa aloittavaksi maalivahdiksi tällä kaudella, vaikka Dennis Godla oli ilmoitettu ennen ottelua tehtävään. Iilahti otti useita koppeja, vaikka Sport-kasvatin pelaaminen vaikutti haparoivalta. Kolmannessa erässä Iilahti oli kentän hahmo.

Puolustuspelaaminen 

Kuopiolaisten puolustus oli tiivistä, sillä TPS ei päässyt parhaille maalintekopaikoille. KalPa hoiti hyvin myös maalinedustansa. Kilpipaidoille sattui kuitenkin menetyksiä keskialueella, joista tuli vaarallisia tilanteita sekä TPS:n ainoa maali.

Hyökkäyspelaaminen 

Vieraat olivat erittäin aktiivisia hyökkäyspäässä, ja jalka liikkui mallikkaasti. Alexander Ruuttu sekä Alexandre Texier etunenässä pyörittivät turkulaispuolustusta solmuun liukkain liikkein. Lisäksi karvauspeli hankaloitti kotijoukkueen avauksia.

Erikoistilanteet 

KalPa iski yhden maalin kahdesta ylivoimamahdollisuudestaan. Alivoimalla kuopiolaiset olivat vahvoja ja tukkivat hyvin keskialueen sekä puolustuspään keskustan. 

Ottelun ratkaisu 

Ottelun voittomaali syntyi jo avauserässä, kun Ruuttu suhaisi vapaasti kiekon maaliin TPS-vahti Haukelandin edestä. Toisessa erässä Eetu Luostarisen maali, joka syntyi niin ikään maalinedustalta, pönkitti kuopiolaisten selkärankaa uhrautuvaan puolustukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo