KalPa laittoi TPS:n halki, poikki ja pinoon

LIIGA / Raportti
TPS ei kyennyt ohittamaan Jatkolan vartioimaa maalia.
Kuva © Timo Savela
KalPa onnistui toisessa erässä hyödyntämään tarjolle tulleet tilaisuutensa. TPS yritti saada onnistumisia ja kuroa eroa umpeen, mutta ei kyennyt vastaamaan ainoaankaan osumaan.

Avauserä kulki tasaisin väännöin puolelta toiselle. Tilaisuuksia maalintekoon ei juurikaan syntynyt, eivätkä Juha Jatkola ja Eetu Anttila päästäneet ainuttakaan yritystä avauserässä. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin turkulaisisäntien alivoiman merkeissä Teemu Kivihalmeen otettua ottelun ensimmäisen rangaistuksen.

Avauserä tuotti takaiskua KalPalle miehistövahvuudessa Max Görtzin poistuttua pukukopin puolelle ennen erän loppumista, eikä ruotsalaishyökkääjää näkynyt enää kaukalon puolella. 

Kuopiolaisten aikainen ylivoima kuihtui kuitenkin ennenaikaisesti Colby Sissonsin siirryttyä rangaistusaition puolelle. TPS ei myöskään onnistunut hyödyntämään ylivoimatilaisuuttaan, ja KalPa kuittasi tilaisuuksien siunaantuessa kahdesti.

Tuomas Kiiskinen onnistui ohittamaan Anttilan kahdesti Oliver Kapasen ja Aapeli Räsäsen tarjoiluista, ja viimeiseen erään siirryttiin vieraiden tuntuvassa johtoasemassa.

Suivaantunut TPS rakensi parhaat paikkansa päätöserässä, mutta KalPan puolustus sinnitteli nollat taulussa Jatkola viimeisenä tukena ja turvana. Läpi ottelun hyvässä viressä olleet Kai Kantola ja Mikael Pyyhtiä joutuivat hyvistä tilanteista huolimatta katselemaan Gatorade Centerin lehtereille.

KalPan lukuisista rajuista puolustusotteista huolimatta rikkeen arvoisiksi otteet eivät eskaloituneet, ja sen sijaan turkulaisten kiri sai takaiskua Pyyhtiän otettua hyökkäyspään rangaistuksen. Kuopiolaisvieraat kiittivät ja iskivät kolmannen maalin Lasse Lappalaisen toimesta. Jaakko Rissanen ja Kiiskinen petasivat konkaripuolustajan vetopaikan.

Tilanne ei huojentunut TPS:n kannalta, kun päätöserän loppupuolella Anttila otti osumaa TPS:n ja KalPan pelaajan pelatessa rajusti kiekkoa maalivahtia kohti. Tilanteesta tuomittiin Kiiskiselle rangaistuslaukaus, mutta konkarihyökkääjä ei kyennyt täydentämään hattutemppuaan maalille vaihtuneen Lassi Lehtisen selän taakse.

Turkulaisten toisen ylivoiman tullessa Lehtinen vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan ja TPS haki vimmatusti edes helpotusta ottelun lopputulokseen nähden. Ylivoima ja minuutit kuluivat, mutta kuopiolaiset eivät suostuneet antamaan siimaa kotijoukkueelle.

Loppulukemat kaunisteli Juuso Könönen korkealla vedolla omasta päädystä TPS:n tyhjään verkkoon. Jatkola nappasi uran toisen nollapelinsä Liigassa 28 torjunnalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo