TPS vankisti asemaansa sarjakärjessä − slovakialaislupaus avasi maalitilinsä

LIIGA / Raportti
Eetu Liukas onnistui alivoimalla maalinteossa.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS pääsi juhlimaan voittoa toisena peräkkäisenä päivänä, kun Kärpät kaatui maalein 4−3 Turun torstai-illassa. TPS:n tehot jakautuivat laajalle, ja Juraj Slafkovskýn ensimmäinen Liiga-maali oli yksi ottelun kohokohdista.

TPS taisteli viimeiset minuutit sitkeästi. Kotijoukkue piti Kärpät pois vaarallisimmalta maalintekoalueelta, ja vaikka Topi Niemelän laukaus tuli läpi pelin viime sekunneilla, Andrei Karejev nappasi sen hanskaansa.

TPS-pelaajat olivat myös usein Kärppien laukausten tiellä. Tämä kulminoitui Topias Haapaseen, joka sai Ludvig Byströmin laukauksen kasvoihinsa. Haapanen käveli kuitenkin itse koppiin paikattavaksi, mutta häntä ei saatu pelikuntoon ottelun aikana.

− Olen erittäin tyytyväinen voittoon. Alivoimapelaamisemme oli voiton tae, ja se korostui alivoimamaaliin, TPS:n slovakkihyökkääjä Juraj Slafkovský näki C Moren haastattelussa.

Kärpät oli ollut TPS:lle vaikea vastustaja viime vuosina. Oululaiset olivat vieneet edellisestä kymmenestä kohtaamisesta yhdeksän. Edellinen voitto Turusta oli niinkin kaukaa kuin joulukuulta 2018.

Kärpät sai ottelun ensimmäisen ylivoiman. TPS pelasi vajaalukuisena aggressiivisesti, eikä sillä ollut mitään hätää. TPS oli tasakentällisin niskan päällä ja meni johtoon Jonne Tammelan maalilla. Keskiviikkona kauden avausosumansa latonut Tammela taisteli maalin edustalla irtokiekon sisään. 

Kärpät tuli tasoihin, kun TPS lähti omalta alueelta liian innokkaasti hyökkäämään. Casey Wellman katkaisi ja Petter Emanuelsson syötti Troy Bourkelle, joka oli unohtunut puolustajien taakse. Kanadalaishyökkääjä iski rystyltä kiekon maaliin.

Toisessa erässä TPS aloitti hyvin vahvalla otteella. Kärpät iski kuitenkin vastahyökkäyksellä kokeneen Mika Pyörälän toimesta. Pian sen jälkeen maalitilastoihin saatiin nuorta voimaa, kun TPS:n slovakialainen Juraj Slafkovský teki ensimmäisen maalinsa aikuisten sarjoissa.

− Olen odottanut sitä, mutta nyt se on tehtynä. Yritin laukoa yläkulmaan, mutta se meni alas. En kuitenkaan välitä siitä, kun tulos oli tuollainen, Slafkovsky totesi C Morelle.

TPS siirtyi nopeasti myös johtoon. Mainoskatkon jälkeen ehdittiin pelata vain kolme sekuntia, kun Juuso Pärssinen voitti aloituksen Bourkelta ja Markus Nurmi laukoi terävästi turkulaisten kolmannen osuman.

TPS sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa toisen erän puolivälin jälkeen. Onnistumisia ei kuitenkaan nähty, vaikka Kärpilläkin oli tilaisuutensa. Vastaavasti TPS:n Juhani Jasun saatua rangaistuksen helisi molemmissa päissä. Eetu Liukas karkasi syötönkatkon jälkeen läpiajoon eikä erehtynyt alivoimalla. Ville Koivunen ehti kuitata Kärpille kavennuksen ennen rangaistuksen päättymistä.

Kolmannen erän alussa Tyler Steenbergen oli lähellä ensimmäistä maaliaan sitten avauskierroksen, mutta rystyveto jäi maalivahti Stanislav Galimovin ja maalin väliin. Kärpät sortui erässä runsaaseen jäähyilyyn, mikä vaikeutti oululaisten loppukiriä. Kunnon puristus saatiin vasta erän viimeiselle kolmannekselle, eikä se tuonut tulosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo