TPS käytti paikkansa ja jatkoi voittoputkeaan Kärppien kustannuksella

LIIGA / Raportti
Juhani Jasu laukoi turkulaisten illan ensimmäisen osuman.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS isännöi runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Kärppiä. Turkulaiset käyttivät paikkansa tehokkaammin ja kaatoivat oululaisvieraat lukemin 3–2. Voitto varmisti TPS:n suoran puolivälieräpaikan.

Turkulaisyleisö sai onnekseen nähdä Juuso Pärssisen, vaikkakin siviilivaatteet päällä, kun hänet palkittiin Mikael Pyyhtiän ohella ennen ottelun alkua. Pärssisen odotetaan palaavan kaukaloon pudotuspelien alkaessa, jos taklauksen jälkeinen kuntoutuminen sujuu odotetusti.

Juhlallisuuksien lisäksi vietettiin hiljaista hetkeä TPS:n pitkäaikaisen tilastomiehen Seppo Salmisen kunniaksi.

TPS:n lähtökohdat otteluun olivat Kärppiä paremmat, sillä kolme edellistä ottelua olivat päättyneet voittoihin. Oululaisvierailla on puolestaan ollut ongelmia maalinteon kanssa, eikä verkko heilunut Andrei Karejevin takana myöskään Kärppien ensimmäisen ylivoiman aikana.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen eteni vieraiden hallinnassa, mutta huippupaikkoja ei kiekonhallinnasta huolimatta Kärpille avautunut Petter Emanuelssonin tolppalaukausta lukuun ottamatta. Peli pyöri enemmän kulmissa kuin maalintekosektorilla.

Joel Blomqvist ei ehtinyt torjua kiekkoakaan, kun TPS:n ensimmäinen laukaus upposi maaliverkkoihin ajassa 14.26. Maalintekijänä kunnostautui Juhani Jasu, ja maali herätti joukkueen, sillä välittömästi avausosuman jälkeen paikkoja avautui niin Elmeri Eroselle kuin Valtteri Pullillekin.

TPS:n tehokkuus myrkkyä vieraille

Toisen erän alkuhetkillä kummallakin joukkueella oli ongelmia pelin avaamisessa. Vieraiden toisen ylivoiman myötä Kärpät sai hieman pelistään kiinni, mutta taitavista syöttökuvioista huolimatta Ville Leskinen tai Ville Koivunen eivät maalinteossa onnistuneet.

TPS vetäytyi useampaan otteeseen keskialueelle puolustusasemiin, mutta hyökkäyspeliä joukkueen oli vaikea saada käyntiin. Kärpät piti kiekkoa ja sai laukauksia kohti Karejevin maalia, mutta pieniä turhautumisen merkkejä oli ilmassa maalisarakkeen ollessa nollilla.

Kotijoukkue siirtyi 2–0-johtoon Pyyhtiän iskiessä paluukiekon sisään välittömästi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Tilannetta edelsi myös Markus Nurmen loistopaikka. Turkulaiset eivät maalipaikoilla herkutelleet, mutta maalintekotehokkuus puhui puolestaan.

Kärppien loppuhetkien tasoitus toi lopulta yhden pisteen

Kärpät pääsi peliin mukaan Tuukka Tieksolan maalilla. Tieksola nousi yksin harhautuksensa jälkeen maalin edustalle ja nosti kiekon sisään. TPS:n pakka oli sekaisin pitkän vaihdon jälkeen, minkä lisäksi Ruben Rafkin joutui pelaamaan ilman mailaa. 

Maali oli vasta Kärppien toinen tasaviisikoin tehty maali viimeiseen neljään otteluun. Osuma oli joukkueen lisäksi tärkeä myös Leskiselle, sillä syöttöpisteen myötä katkesi miehen 11 ottelun pisteetön putki.

Osuman jälkeen käsikirjoitus oli selvä, kun Kärpät pyrki iskemään tasoitusosuman ja TPS puolusti kurinalaisesti omaa maaliaan. Kärpät otti selkeitä viivelähtöjä, jotta joukkue saisi rivinsä kasaan ennen hyökkäyksiin lähtöä, mutta viimeinen isku uupui. 

Niklas Arell heitti kiekon katsomoon rangaistuksen arvoisesti minuutin ennen varsinaisen peliajan loppua, joten Kärpät pääsi pelaamaan kuudella neljää vastaan.

Lopulta tiukan maalineduskamppailun jälkeen Leskinen pääsi lyömään Kärppien tasoituksen ajassa 59.18, joten Arellin jäähy kostautui. Syöttöpisteen maaliin kirjauttanut Juhamatti Aaltonen nappasi uransa 200. syöttöpisteen.

Jatkoajalla Aaltonen oli lähellä ratkaista jälleen kaksi pistettä Kärpille, mutta tilanteen jälkeen Koivusen ottama rangaistus koitui Kärppien kohtaloksi. Eronen viritti ylivoimalla laukauksensa ja kiekko löysi tiensä maaliin.

TPS varmisti jo yhdellä pisteellä suoran puolivälieräpaikan, mutta kaksi pistettä vie joukkueen myös lähemmäs pudotuspelien kotietua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo