TPS:llä ja Kärpillä oli vaikeuksia selvittää paremmuus - vasta voittomaalikilpailun seitsemäs kierros toi ratkaisun

LIIGA / Raportti
TPS ja Kärpät tarjosivat ykkösluokan viihdettä Turkuhallissa.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Kärpät taistelivat laadukkaan sekä tasaisen huippuottelun. Kamppailussa ei meinattu saada ratkaisua edes voittomaalikilpailussa, kunnes Otto Karvinen huudatti kärppäfaneja 14. laukojana. Kärpät voitti ottelun lukemin 2−3.
Lähtökohdat 

TPS on voittanut kauden kaksi ensimmäistä kamppailuaan superlupaus Kaapo Kakon voittomaaleilla. Turkulaisten kokoonpano oli elänyt kamppailuun, sillä lyhyen sopimuksen TPS:n kanssa tehnyt Petteri Wirtanen ja puolustaja Joe Piskula aloittivat Liiga-kautensa. Sen sijaan tähtipuolustaja Topi Jaakola oli viime lauantain tapaan sivussa sekä Elias Karvonen oli poissa pelikiellon vuoksi.

Maalivahtipelaaminen 

Liigan avauskierroksella torjuntavuorossa viimeksi ollut Rasmus Tirronen oli jälleen vuoren varma maalillaan. Tirronen ei hätäillyt turhia, eikä pudotellut kiekkoja eteensä. 

Puolustuspelaaminen 

TPS oli selvästi parantanut puolustusvalmiuttaan, ja puolusti tiiviisti keskustaa eikä Kärpät päässeet pahoihin maalipaikkoihin pitkistä myllytyksistä huolimatta. Turkulaisviisikoille sattui kuitenkin kaksi nukahdusta, joista Kärpät iski kaksi maalia. Molemmissa tapauksissa keskustaan oli jäänyt vapaa kärppäpeluri.

Hyökkäyspelaaminen 

Turkulaisten hyökkäyspelaaminen jatkui laadukkaana edellisten otteluiden tapaan. TPS-hyökkäyksen maestro Oula Palve iski kaksi häkkiä jo avauserässä. Toisessa erässä kotijoukkue ei päästänyt oululaisia juurikaan hyökkäämään, kun turkulaislauma vyörytti aggressiivisesti peliä kohti Veini Vehviläisen vartioimaa kärppämaalia. Toisessa erässä ei kuitenkaan nähty yhtään turkulaismaalia.

Erikoistilanteet 

Kotijoukkueella oli kaksi ylivoimamahdollisuutta, joissa TPS ei onnistunut. Päätöserän lopussa 17-vuotiaalla Kakolla oli jälleen paikka ratkaista ottelu, mutta Vehviläinen kurotti Kakon ylivoimayritykseen.

Turkulaisten alivoima oli puolestaan kurinalaista ja uhrautuvaa, ja Kärpät eivät päässeet maalipaikoille. Taistelun ilmentymänä oli Jonne Virtanen, joka raatoi esimerkillisesti koko illan.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Kärpät avasi kautensa jatkoaikatappiolla KalPaa vastaan viime lauantaina. Oululaisten peli ei pysynyt kasassa täyttä kuusikymppistä, mutta vilahduksia Kärppien aktiivisesta pelistä nähtiin. Etenkin Rasmus Kuparin johtama kakkosvitja juoksutti KalPa-puolustusta Liiga-avauksessa.

Maalivahtipelaaminen 

Veini Vehviläinen pelasi vähintään yhtä hyvin kuin virkaveljensä Tirronen TPS-maalilla. Jatkoajalla kärppävahti otti monta huipputorjuntaa.

Puolustuspelaaminen 

Kärppien puolustukselle iltapuhde oli kova, mutta se selvisi siitä kiitettävästi. Avauserässä Palven kaksi maali menivät löysän maalineduspelaamisen ja merkkausvirheen piikkiin. Toisessa erässä Kärpät selvisivät ilman takaiskuja TPS:n vyörytyksessä, sillä he onnistuivat tukkimaan parhaan maalintekosektorin. Kärpillä oli kuitenkin suuria ongelmia avauspelissä, ja he joutuivat roiskimaan useita pitkiä kiekkoja.

Hyökkäyspelaaminen 

Oululaisten hyökkäys rullasi ensimmäisessä erässä vauhdikkaasti, mutta TPS piti kärppäpelaajat laidoissa. Kärpät kuitenkin käyttivät kotijoukkueen kaksi nukahdusta hyväkseen ja Nicklas Lasu sekä Aleksi Heponiemi heiluttivat vapaasti maaliverkkoa keskustasta.

Erikoistilanteet 

TPS:llä oli ottelun aikana vain kaksi ylivoima, joista Kärpät selvisi. Oululaisilla oli kolme ylivoimamahdollisuutta, joissa maalipaikat jäivät vähäisiksi.

Erikoista 

Kamppailun toisessa erässä päätuomari Lassi Heikkinen poistui pukusuojiin noin kymmeneksi minuutiksi. Heikkinen kaatui TPS:n puolustusalueella ja kävi ilmeisesti korjaamassa varustustaan kopin puolella. Yhden vajaalla tuominneet tuomarit selvisivät hyvin kymmenestä minuutista kolmestaan.

Ottelun ratkaisu 

Lopulta taistelun ratkaisu haettiin vasta voittomaalikilpailusta, vaikka Palvella oli pari avopaikkaa niitata ottelu jatkoajalla kotijoukkueen hyväksi. Kärppähyökkääjä Otto Karvinen ratkaisi ottelun upealla veivillään voittomaalikilpailussa, eikä Tirrosella ollut tilanteessa mitään mahdollisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo