TPS palasi perusasioihin ja katkaisi tappioputkensa - Jukurit-luotsi kaipasi pelaajiltaan syttymistä peliin

LIIGA / Raportti
Kanadalaispuolustaja Brandon Gormleyn ottelun lopussa ampuma kauden toinen osuma jäi ottelun voittomaaliksi.
Vähälukuinen turkulaisyleisö näki Turkuhallissa TPS:n katkaisevan tappioputkensa. TPS-puolustajien päätöserän kaksi onnistumista kantoi turkulaiset lopulta varsin ansaittuun 4−3-voittoon, ja jatkoi vieraiden tappioputken viiden ottelun mittaiseksi.
Lähtökohdat 

Sarjakakkonen TPS oli luisunut toista kertaa kaudella kolmen ottelun tappioputkeen. TPS:n tilannetta ei helpottanut lukuisien runkopelaajien poissaolo.

Oula Palve, Santeri Lukka ja Rasmus Tirronen olivat maajoukkueen matkassa. Lisäksi Ilkka Heikkinen hölmöili itselleen Kouvolassa ulosajon keihästämisestä ja kärsi siitä saamaansa yhden ottelun pelikieltoa.

Hannu Kuru ja Lauri Korpikoski miehittivät sairastupaa, jonka lisäksi Jonne Virtanen oli kokoonpanosta poissa ilman tiedoitettua syytä.

Lukuisien poissaolojen vuoksi TPS oli räjäyttänyt jokaisen ketjukoostumuksensa uuteen uskoon.

Maalivahtipelaaminen 

Norjalaismaalivahti Henrik Haukeland oli torjuntavuorossa, kun vahvasti ykkösmaalivahdin paikkaa itselleen ottanut Rasmus Tirronen oli maajoukkueen matkassa.

Haukeland ei ollut maalillaan aivan terävimmillään. Helpotkin kiekot putoilivat välillä maalinedustalle, jossa TPS-puolustuksella oli täysi työ pidellä vieraat irti kiekosta.

Vieraiden ensimmäinen ja varsinkin kolmas maali olisivat olleet otettavissa, mutta toisessa maalissa ei norjalaisvahdilla ollut mahdollisuuksia TPS-alivoiman jätettyä Vadim Pereskokovin täysin vartioimatta.

Haukeland oli tarvittaessa myös mies paikallaan, kun niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä vierasjoukkueen pelaaja pääsi läpiajoon, mutta Haukeland nappasi eleettömät torjunnat kummastakin yrityksestä.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen puolustuspelaaminen oli pääosin suhteellisen hyvää. Vierailijoiden parhaat tilanteet tulivatkin vastahyökkäyksistä, joita kotijoukkueen ajoittainen ylihyökkääminen tarjoili.

Toisaalta Jukurien kolmas maali tuli merkkausvirheestä, kun TPS:n puolustus jätti Julius Vähätalolle liikaa aikaa, jolloin turkulaisia uransa alkuvaiheessa edustanut hyökkääjä ampui millintarkasti vieraiden illan viimeisen osuman Haukelandin jalkojen välistä. 

Hyökkäyspelaaminen 

TPS oli läpi ottelun hyökkäyssuuntaan aktiivisempi osapuoli, mutta TPS:n hyökkäyksen huolimattomuus pelasti vieraat useampaan otteeseen, kun hyvä tilaisuus maalintekopaikkaan kariutui huolimattomiin ratkaisuihin. Silti TPS pommitti Juhana Ahon vartioimaa Jukurit-maalia kohti reilusti yli 30 kertaa.

Ilari Filppula ja Zach Budish olivat mikkeliläispuolustukselle hankalia pideltäviä, sillä kummallakin oli tilaisuuksia kartuttaa pistepussiaan enemmänkin kahden tehopisteen lisäksi.

Erikoistilanteet 

TPS onnistui ylivoimalla kertaalleen, kun Budish lakaisi irtokiekon Jukureiden maaliin toisessa erässä. Turkulaisilla oli useampia ylivoimatilaisuuksia, mutta varsinkin ensimmäisillä kahdella ylivoimalla Jukureilla oli paremmat paikat alivoimalla kuin turkulaisten ylivoimalla.

Turkulaisten alivoima joutui ottelussa testiin kahdesti. Jukurit ei ylivoimalla vaarallisia paikkoja juurikaan luonut, mutta onnistui silti kertaalleen TPS:n alivoiman avustuksella.

Lähtökohdat 

Vierasjoukkue Jukureilla oli allaan keskiviikkoiltaan lähdettäessä kauden pisin tappioputki, kun joukkue oli poistunut ilman pisteitä edellisistä neljästä ottelusta. Avainpelaajien osalta joukkueen vahvuudesta puuttuivat maajoukkueen matkassa oleva Mika Partanen, sekä loukkaantuneet Valtteri Hietanen ja Janne Ritamäki

Maalivahtipelaaminen 

Joukkueen maalilla Juhana Aho oli saanut torjuntavuoron, kun ykkösvahti Sami Rajaniemi toimi luukkuvahtina.

Aho oli ottelun maalivahdeista huomattavasti työllistetympi. Hän esiintyi maalillaan rauhallisesti ja varmasti. TPS pääsi hakkaamaan kaksi ensimmäistä maaliaan aivan maalinedustalta, kun Aho oli jätetty luvattoman yksin.

Kaksi jälkimmäistä maalia oli Lucas Ekeståhl-Johnssonin sekä Brandon Gormleyn viivalaukauksia, joissa Aho oli kovassa maskissa eikä voinut maaleille mitään. Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta jakoi ottelun jälkeen kehuja Aholle.

− Aho pelasi erinomaisen alkukauden ja sitten tuli ikävä pikku kolhu, jonka vuoksi oli muutamia viikkoja sivussa. Tänään kuitenkin taas mies paikallaan maalinsuulla, Kangasalusta kehui.

Puolustuspelaaminen 

Jukureiden puolustuspelaaminen jätti toivomisen varaa. Vierailijoilla oli suuria ongelmia puolustaa maalinedustaansa. Alkukauden vireessään TPS olisi nakutellut maaleja vielä enemmänkin nyt nähdyn neljän maalin lisäksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukureiden hyökkäyspelaamisen rakenne loisti poissaolollaan. Mikkeliläiset luottivat pääosin nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta organisoitua hyökkäyspelaamista oli vaikeaa keskiviikkoiltana löytää.

Kangasalusta harmitteli Jukuri-pelaajilta puuttuvan pelistä "tietynlaista roihua".

− Vähän meidän pelaamisemme on tällä hetkellä sitä, että muut katselevat, kun yksi yrittää jotain, hän harmitteli.

Erikoistilanteet 

Jukurit pääsi ottelussa ylivoimalle kahdesti ja onnistui kertaalleen. Kauneudellaan ylivoima ei häikäissyt kummallakaan kertaa, mutta ensimmäisen ylivoiman viimeisillä sekunneilla Jesperi Piitulainen taisteli kiekon kaatuessaan takatolpalla päivystäneelle Pereskokoville, joka sai sutia pelivälineen tyhjään TPS-maaliin.

Vieraiden alivoima toimi TPS:n kahden ensimmäisen ylivoiman aikana erinomaisesti, mutta kolmannella kerralla ex-Jukuri Budish oli jätetty luvattoman yksin maalinedustalle, josta jenkkilaituri siivosi 2−2-tasoituksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo