TPS käänsi ottelun voitoksi toisessa erässä − hyökkääjä Koskinen avasi pistetilinsä

LIIGA / Raportti
TPS juhli keskiviikon päätteeksi.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS otti 3−1-voiton Jukureista keskiviikon Liiga-ottelussa. Voittomaali kirjattiin 11 edellistä ottelua maaleitta pelanneen Mikael Pyyhtiän nimiin. Viimeisen sinetin iski vastaavasti Jonne Tammela.

Ottelun kannalta ratkaisevin maali nähtiin reilut viisi minuuttia ennen loppua, kun Patrik Puistolan epäonnistuneen jättösyötön jälkeen TPS pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Jonne Tammela vei turkulaiset 3−1-johtoon. Osuman syöttäjälle Kasper Koskiselle piste oli ensimmäinen hänen Liiga-urallaan, ja joukkue palkitsikin hänet valitsemalla nuorukaisen johdattamana yleisön huudattamista voitetun ottelun jälkeen.

Topias Haapanen otti vielä rangaistuksen ja Jukurit pääsi ylivoimalle, mutta maaleja kumpaankaan päätyyn ei nähty, ja näin TPS nappasi täydet pisteet. Mikkeliläisten otteissa näkyi vahvasti kova otteluruuhka, olihan ottelu parin viikon sisällä jo kahdeksas.

Voittoa voi pitää erityisen tärkeänä Eetu Anttilalle, joka pelasi kauden kolmannen Liiga-ottelunsa. Hän saa tällä viikolla torjuntavastuuta Lassi Lehtisen ollessa maajoukkuekomennuksella.

− Pitkään olin pelaamatta, ennen kuin viime viikolla kävin pelaamassa yhden pelin Mestiksessä. On ollut vaikea jakso, mutta nyt on vapautunut fiilis, Anttila totesi C Moren haastattelussa.

Häkkilälle kauden avausosuma

TPS tuli peliin terhakasti, ja nuori Aron Kiviharju loi tekopaikan Haapaselle, joka ei kuitenkaan onnistunut. Avausmaalista vastasi kuitenkin Jukurit, kun Hannes Häkkilän siniviivalaukaus ohitti Anttilan.

− Siinä rupesi miettimään, mitä tässä tapahtuu. Sain sitten paketin kasaan ja pääsin nauttimaan pelistä, Anttila kertasi avauserän tapahtumia C Morella.

Peli eteni vähin pelikatkoin, mutta todella hyvät maalipaikat olivat vähissä. Molemmille maalivahdeille merkittiin kahdeksan torjuntaa, ja näistä vain yksi Anttilan ja kaksi Frans Tuohimaan torjuntaa kirjattiin hyvästä maalintekosektorista tulleisiin laukauksiin.

Toinen erä sai räväkän alun, kun TPS:n Aarne Intonen yritti iskeä kiekon maaliin Tuohimaan kautta maaliviivan takaa. Sillä kertaa kiekko ei käynyt maalissa, mutta vain seitsemän sekuntia myöhemmin Intonen onnistui.

Jukurit sai kaksi peräkkäistä ylivoimaa pian TPS-tasoituksen jälkeen. Varsinkin Niko Huuhtanen haki ärhäkästi maalia, mutta ei onnistunut. Markus Odenille aukesi pian läpiajo, mutta Anttila pysäytti Jukurit-hyökkääjän.

TPS otti edun itselleen, kun Mikael Pyyhtiä katkaisi maalittoman putkensa kovalla lämärillä vastakiekkoon. TPS:n toinen ylivoima oli tuoda Intoselle illan toisen maalin, mutta tällä kertaa kiekko pysyi maalin ulkopuolella. Turkulaiset saivat myös lyhyen pätkän viidellä kolmea vastaan, mutta se ei tuonut tulosta. Erä päättyi näin TPS:n johtaessa maalilla.

TPS sai päätöserän alkupuolella jälleen ylivoiman, ja muutenkin peli pyöri pääosin Jukurien alueella, eikä mikkeliläisryhmä päässyt kunnolla aloittamaan painostusta ajatellen tasoitusmaalia. 

Lopulta Tammela iski 3−1-lukemat taululle ja näin kolme pistettä jäi Turkuun. TPS pelaa vielä ennen joulua vierasottelun Kouvolassa, Jukurit kotiottelun JYPiä vastaan ja vierasottelun HIFK:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo