Sami Rajaniemen haamuvire kaatoi TPS:n — turkulaisten tuska ei ota loppuakseen

Sami Rajaniemi venyi kerta toisensa jälkeen kiekkojen eteen.
Vierasjoukkue Jukurit katkaisi tappioputkensa keskiviikkona Turussa voittolaukauskilpailun jälkeen. Kotijoukkue TPS:n tuloksellisesti heikko jakso jatkuu.
Lähtökohdat

Kotijoukkue Turun Palloseura lähti illan otteluun tavoittelemaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan. TPS:n kymmenen edellisen ottelun saldo ennen illan ottelua oli vain yksi voitto. Materiaaliin nähden tulos on pahasti alakanttiin.

Maalivahtipelaaminen

TPS:n parhaimpiin pelaajiin viime peleissä lukeutunut Rasmus Tirronen ei pukenut lainkaan tähän otteluun, vaan kotijoukkueen maalilla pelasi nuori Julius Pohjanoksa.

Pohjanoksa pelasi maalillaan hyvän pelin, vaikka voittoa ei tullutkaan.

Puolustuspelaaminen

TPS kompastui jälleen puolustuspään virheisiin. Ensimmäisessä erässä Jukureiden Teemu Henritiuksen maali kuvastaa hyvin, miten sekaisin turkulaisten viisikkopuolustus on. Yhtä pelaajaa ei voida syyttää turkulaisten koko joukkueen puolustuksen sekavuudesta, koko viisikkopuolustuksen tulee parantaa otteitaan tulevissa otteluissa.

Joukkueen kultakypärä Henrik Larsson jatkoi nyt jo kolmen ottelun pisteputkeaan tärkeällä tasoitusmaalilla kolmannen erän lopussa.

Hyökkäyspelaaminen

TPS loi jälleen tarvittavan määrän maalipaikkoja ottelun voittamiseen, mutta tilanteista huolimatta kiekko ei päätynyt tarpeeksi usein upeasti Jukureiden maalissa pelanneen Sami Rajaniemen selän taakse.

Simon Suoranta, Greg Squires sekä nuori Lauri Pajuniemi esiintyivät ottelussa jälleen edukseen. Anton Holm oli maalistaan huolimatta ottelussa varsin paksussa jäässä. Tilanteita oli monia, mutta ruotsalainen ei saanut niistä kiekkoa maaliin.

Erikoistilanteet

Turkulaisten ensimmäinen ylivoimakenttä Filppula-Janatuinen-Budish-Sund-Holm ei ole onnistu tekemään ylivoimamaalia sitten 18.10 olleen Sport-ottelun jälkeen. Toinen Lauri Pajuniemen ja Henrik Larssonin johtama ylivoimakenttä on toiminut hyvin. Olisiko turkulaisten syytä muuttaa ensimmäisen ylivoiman koostumusta, sillä tulosta se ei ole tehnyt juurikaan peliaikaansa nähden.

TPS:n alivoima suoriutui ottelusta puhtain paperein. Etenkin Markus Nurmi on nostanut tasoaan tälle kaudelle huomattavasti ja on liigatasolle erinomainen alivoimapelaaja.

Lähtökohdat

Ennen ottelua vierasjoukkue Jukureilla oli allaan vaikea jakso. Kymmenen viimeistä ottelua olivat tuottaneet mikkeliläisille vain kaksi voittoa.

Sami Rajaniemi venyi ottelussa useisiin upeisiin pelastuksiin. Turkulaiset eivät saaneet ohitettua maalivahtia kuin kaksi kertaa, vaikka paikkoja oli useita. Rajaniemi torjui jatkoerässä myös Simon Suorannan ja Joel Janatuisen läpiajot.

TeKin kasvatti oli mahdollisesti koko ottelun paras pelaaja.

Jukureiden omassa päässä on soinut viimeisissä otteluissa useasti. Tänä iltana joukkue kuitenkin voitti kun maalivahti Sami Rajaniemi laittoi ovet visusti kiinni ja hyökkäys onnistui mainiosti ensimmäisessä erässä.

Joukkueen tulee parantaa viisikkopuolustustaan. Neljään viimeiseen otteluun Jukurit on päästänyt peräti 15 maalia.

TPS:n 1-0 maalin jälkeen Jukurit otti ensimmäisen erän haltuunsa. Aluksi TPS-kasvatti Julius Vähätalo iski jo toistamiseen tällä kaudella kiekon kasvattajaseuransa selän taakse. Nelisen minuuttia tästä Teemu Henritius iski kauden ensimmäisensä vieden vierasjoukkueen 1-2 johtoon. Tilanteessa TPS-puolustus ajautui pahoihin vaikeuksiin.

Voittolaukauskilpailussa Vadim Pereskokov ratkaisi lopulta voiton Jukureille. Venäläinen taituri onnistui kaikissa kolmessa yrittämässään rangaistuslaukauksessa.

Jukurit pääsi pelaamaan muutamaan kertaan ylivoimalla, mutta TPS alivoima hoiti hienosti tilanteet. Mikkeliläisten ylivoimaprosentti 19,12 on Liigan heikoimpia.

Erikoista

Turun Palloseura avasi kotiotteluidensa pistetilinsä. Joukkue on kerännyt 11 viimeisestä ottelustaan vain yhden jatkoaikavoiton ja 10 tappiota.

Ottelun ratkaisu

Sami Rajaniemi oli otteidensa ansiosta illan juhlittu sankari. Ensimmäisessä erässä Anton Holm sai avopaikan tehdä illan toisensa, mutta Rajaniemi venytti ilmiömäisesti kiekon eteen. Jatkoajalla mies oli myös itse varmuus.