Jukureille kymmenes perättäinen tappio ja jumbosija – TPS:n Karejev kirjautti kivuttoman nollapelin

LIIGA / Raportti
Andrei Karejev kuittasi vaivattoman nollapelin nimiinsä.
Kuva © Timo Savela
Mikkelin Jukurit kyntää jälleen syvällä keskinkertaisuuden suossa. Turusta jäi käteen vain Liigan jumbosija, TPS taas sai palata voittojen tielle vaivatta.

Kolme edellistä otteluaan hävinnyt TPS palasi kotijäällään voittojen tielle tasaisen varmalla esityksellä. Hampaaton Jukurit kellistyi kivuttomasti lukemin 3–0.

Ottelun suunta määräytyi kirjaimellisesti ensihetkistä alkaen. Ruslan Ishakov sooloili keskialueelta maalintekotontille ja laukoi terävän rannelaukauksen. Jukurivahti Sami Rajaniemi joutui antautumaan ennen ainuttakaan torjuntaa ja avausminuutin täyttymistä.

Loput 59 minuuttia vierasjoukkue rimpuili vaatimattomin tuloksin sarjapisteiden toivossa. Hankalan avauserän jälkeen Jukurit pääsi vähitellen otteluun sisään toisessa erässä, mutta maalinteko oli ylivoimaisen tuskallista.

Vierasjoukkue ei juurikaan päässyt edes vaaralliselle maalintekosektorille ennen päätöserää, vaikka isännätkään eivät erityisemmin kierroksia nostaneet. TPS:n työteliäs viisikkopuolustaminen ei jättänyt saumoja keltapaidoille.

– Nolla tehtyä maalia, vaikeaa voittaa. Maalinteko tuottaa vaikeuksia tällä hetkellä, ei olla hirveästi juhlittu niillä viime aikoina ja pelaajilla on tietynlainen tuska siihen. Tänään oli paljon hyvää, mutta sitten tuli muutamia lapsuksia ja nolla tehtyä maalia, manasi Jukureiden päävalmentaja Marko Kauppinen.

TPS sinetöi johtoasemansa toisen erän lopulla. Ensin Eemil Viron tiukka viivalaukaus painui läpi ansiokkaan maskimuodostelman. Lähes sama toistui pari minuuttia myöhemmin, kun Oliver Bohmille pelattiin laukaisupaikka ja tarkka sivallus ohitti jälleen Rajaniemen hyvän maskipelaamisen ansiosta. Osuma oli ruotsalaispuolustajalle Liiga-uran ensimmäinen.

– Hyvä, että voitettiin ja otettiin kolme pistettä vihdoin, mutta pystytään kyllä parempaankin peliin. Isännän paikka otettiin, ei annettu hirveästi kaverille saumaa, Eemil Viro tiivisti illan annin.

Tappio oli mikkeliläisille jo kymmenes perättäinen. Kun JYP voitti oman ottelunsa samaan aikaan, Jukurit valahti sarjataulukon viimeiseksi. Aikaa tilanteen sulatteluun ei suuremmin ole, sillä TPS vierailee Mikkelissä jo perjantaina.

– Aina mennään alkulähteille ja siihen, minkä takia jokainen pelaa jääkiekkoa. Pitäisi pyrkiä nauttimaan siitä ja saada ilo siitä, että jokainen pelaaja on haaveillut saada pelata Liigassa. Olla ylpeä siitä, että saa edustaa liigajoukkuetta ja olla voittamassa ja yhdessä tekemässä sitä juttua. Sen kautta yksilön vastuu omasta tekemisestä kasvaa ja antaa joukkueelle ihan sata prosenttia joka ilta. Kun me saadaan kaikki täysin mukaan, pystytään kääntämään tämä, Marko Kauppinen pohti vaikeaa tilannetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo