TPS:ltä vakuuttava voitto JYPistä - turkulaiset hurrasivat Perrinin osumalle

LIIGA / Raportti
Kaapo Kakon pelivire oli jälleen hyvä, vaikka nuorukaista ei näkynyt jäällä päätöserässä.
Kuva © Timo Savela
TPS otti vakuuttavan voiton kotikentällään Turkuhallissa lukemin 2−1. Turkulaisten vahva neljän hyökkäysketjun ruletti vyörytti peliä kaksi ja puoli erää JYP-päädyssä, mikä tuotti riittävästi maaleja. TPS:n superlupaus Kaapo Kakko ei saapunut kaukaloon päätöserässä.
Lähtökohdat 

TPS on porskuttanut koko alkukauden Liigan kärkikahinoissa ja on pelannut tasaisesti. Hurjassa pistevireessä liitävä Oula Palve on hinannut joukkuetta koko kauden. Hänen johtama ylivoima tykitti perjantai-iltana Pelicansia vastaan kolme maalia.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukelandin avauserän otteet olivat haparoivia, sillä helpoista laukauksista tippui irtokiekkoja. Toisessa erässä norjalaisvahti osoitti kuitenkin olevansa mies paikallaan, kun hän pysäytti useita JYPin suorahyökkäyksiä. Tosin tolppa pelasti miehen kahteen otteeseen ottelun aikana.

Puolustuspelaaminen 

TPS:llä oli vaikeuksia JYPin suorahyökkäyspelin kanssa, ja jyväskyläläiset pääsivät ampumaan useaan otteeseen parhaalta maalintekosektorilta. Toisaalta JYPin harvoista pitkistä pyörityksistä ei syntynyt vaarallisia tontteja.

Hyökkäyspelaaminen 

Avauserässä TPS ei päässyt yrittämään maalia keskustasta, mutta superlupaus Kaapo Kakko nosti turkulaisten hyökkäyspelin uudelle tasolle toisessa erässä. Ensin Kakko paineli läpi JYP-puolustuksen, ja aiheutti siirretyn rangaistuksen. Siirretyn rangaistuksen aikana Kakko tarjoili kiepautusten jälkeen kiekon Patrick Bjorkstrandille, joka jysäytti kiekon yläkulmaan. Tämän jälkeen TPS sai parempia maalipaikkoja. 

Erikoistilanteet 

TPS:llä oli kaksi ylivoimamahdollisuutta, jotka eivät tuottaneet tulosta. Joukkueen vahvuutena ollut ylivoimapeli ei lähtenyt rullaamaan. Toisaalta alivoima oli vahvaa, ja JYPin yritykset jäivät kaukolaukauksiksi ja TPS-puolustus siivosi maalinedustan, 

Lähtökohdat 

JYPin startti kauteen on ollut vaikea eikä lokakuun kuudesta Liiga-ottelusta ole kertynyt kuin viisi pistettä jyväskyläläisten taskuun. Kokeunut hurrikaanijoukkue ei ole onnistunut kääntämään tiukkoja pelejä hyväkseen, sillä lokakuun liigapelit yhtä lukuunottamatta ovat päättyneet yhden maalin erolla.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen pelasi varmasti hurrikaanien maalinsuulla, ja piti ajoittain joukkuettaan pystyssä. Esimerkiksi Kakko joutui toteamaan kahdesti läpiajossa Laurikaisen paremmaksi.

Puolustuspelaaminen 

Jyväskyläläisten puolustus oli paineessa jatkuvasti, kun TPS myllytti neljän vahvan hyökkäysketjunsa rotaatiota. Avauserässä JYP onnistui tukkimaan keskustan lähes täysin, mutta toisessa erässä paikkoja avautui keskustaan jatkuvan pyörityksen aikana.

Hyökkäyspelaaminen 

JYPin parhaat paikat syntyivät suorista hyökkäyksistä, joiden kanssa TPS-puolustus oli helisemässä. Jyväskyläläiset olivat kuitenkin tehottomia maalipaikoissaan, vaikka mukana oli myös huonoa tuuria tolppalaukausten muodossa. Pitkiä pyörityksiä hurrikaanit kykenivät luomaan vasta päätöserän lopussa, jolloin Eric Perrin onnistui maalinteossa. Turkulaisyleisö hurrasi Perrinille vahvojen TPS-vuosien vuoksi, kun kuuluttaja kajautti ilmoille maalintekijän nimen.

Erikoistilanteet 

JYPin ylivoima ei toiminut ottelun aikana, vaikka heillä oli kolme ylivoimamahdollisuutta. Jyväskyläläisillä ei ollut keinoja murtautua TPS:n tiiviiseen alivoimaneliöön. 

Erikoista 

Kakko ei saapunut päätöserään lainkaan, ei edes penkille. Radio Auran aallon mukaan Kakko sai pelissä osuman sormillensa.

Ottelun ratkaisu 

Lucas Ekeståhl-Johnsonin maali päätöserän alussa riitti TPS:lle voittoon. Puolustaja väänsi itsensä väkisin maalille ja sujautti kiekon Laurikaisen patjojen välistä maaliin. 

Juttua muokattu 18:53: Lisätty tieto Kakon sormille saamasta iskusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo