Turussa nähtiin vauhdikas ja yleisöön menevä kotiavaus – tyly Ilves rokotti TPS:n jäähyistä

Kapteeni Juhani Jasun kavennusmaali 1-2:een jää lopulta laihaksi lohduksi.
TPS sai kotiavaukseen vieraita Tampereelta. Tunnelmaa riitti niin katsomossa kuin kaukalossakin. Ilves ratkaisi ottelun viimeisen erän TPS:n tuplajäähyjen aikana.

Turussa nähtiin jännittävän kiekko-ottelun kaikki puolet. Lopulta tasainen ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä. TPS oli vahvana jokaisen erän alussa, ja Ilves pääsi taas mukaan erien loppupuoliskoilla. Ottelu päättyi lopulta 2–3 ja tamperelaiset saivat avauspisteensä liigassa.

TPS tuli otteluun ryminällä, ja sai nopeasti ensimmäisten minuuttien aikana tilanteita aikaan. Ilveksen tuore maalivahti hankinta Marek Langhamer joutuikin venymään heti huippupelastuksiin. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin Ilveskin alkoi saada rytmistä kiinni. Ilves nosti karvaustaan, ja sai pikkuhiljaa myös tilanteita aikaan.

Avausmaali syntyi ensimmäisestä Ilveksen paikasta, kun SaiPasta Tampereelle täksi kaudeksi siirtynyt Santeri Virtanen ohjasi takatolpalta kiekon verkkoon. Ruotsalaishankinta Simon Johansson ja Joni Ikonen olivat maalin arkkitehdit.

Ilves osui vielä toistamiseen avauserässä, kun puolustaja Tuomas Salmela lähetti viivasta vedon ilman maskia, ja TPS:n maalivahti Andrei Karejev oli heikosti sijoittuneena etutolpalla. Ottelun Ilves-hahmot kolmosketjun Virtanen ja Ikonen kirjauttivat toiset tehopisteensä. TPS pääsi lähimmäs maalia Aleksi Anttalaisen kilauttaessa kertaalleen kiekon tolppaan.

Toisessa erässä Ilveksellä musta minuutti

TPS nousi taistoon pisteistä mukaan toisen erän kuudennella minuutilla, kun joukkueen kapteeni Juhani Jasu teki kavennusmaalin. Puolustuksen soturit Anttalainen ja Ruben Rafkin saivat syöttöpisteet maaliin.

Tästä osumasta ei mennyt kuin 25 sekuntia, ja kiekko löysi toistamiseen tiensä Ilves-maaliin. Nyt Anttalainen onnistuu Markus Nurmen esityöstä. Nurmi voittaa oman kaksinkamppailunsa Ilves maalin takana, ja Anttalainen pääsee huipputontilta naulaamaan pelin 2–2 tasoihin.

Koko ottelu oli tähän asti erittäin fyysistä kamppailua, mutta jäähyllä oli istunut vain avauserän alussa Ilveksen Aleksi Elorinne.

Päätöserän tuplajäähyt TPS:n turma

Päätöserää oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Tyler Steenbergen joutui kampituksesta jäähylle, ja heti seuranneesta aloituksesta TPS-puolustaja Niklas Arellin maila osui Ilves-pelaajaa kasvoihin.

Ilves iski armottomasti voittomaalin ensimmäisellä kahden miehen ylivoimallaan, asialla oli kapteeni Eemeli Suomi. Ottelun tehokkain Joni Ikonen (0+3) tarjoili taas maukkaan syötön vastustamattomasti läpi TPS-neliön. Myös Petri Kontiola sai maaliin syöttöpisteen.

Kotijoukkueen takaa-ajo sai pahan kolauksen viisi minuuttia ennen loppua, kun Karejev ja Eetu Liukas ottivat samasta tilanteesta kumpainenkin jäähyn. Ilves sai näin jäädytettyä peliä rauhallisella parin minuutin ylivoimalla, eivätkä vieraat joutuneet pahaan paineeseen enää loppuminuuteillakaan.