Turussa kaksi pelirangaistusta ja seitsemän maalia - Ilves jatkoi surkean TPS:n tappioputkea

LIIGA / Raportti
Kotijoukkue TPS ei onnistunut tänään millään osa-alueella.
Kuva © Timo Savela
Ilves vei kolme pistettä Turkuhallista Tampereelle lukemin 3−4. Pelin taso oli heikko, mutta erikoistilanteissa maaleilla juhlittiin. Yleisölle sen sijaan tarjottiin viihdettä koko rahan edestä.
Lähtökohdat 

TPS oli hävinnyt kaikki kolme vuoden 2019 kamppailua, ja joukkueen peli oli ailahdellut paljon. Loukkaantumissaralla maalivahti Rasmus Tirronen oli edelleen poissa, sekä sentteri Elias Karvosen sairasloman pituudeksi seura oli ilmoittanut kaksi kuukautta.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukeland pelasi TPS-maalilla peruspeliä, mutta norjalaisvahdin olisi pitänyt kopata Ilveksen neljäs maali. 

Puolustuspelaaminen 

TPS:n puolustuspeli oli sekavaa ja huolimatonta läpi ottelun. Avaussyötöt napsahtelivat tupsukorvien lapaan, mitkä aiheuttivat paljon vaaratilanteita. Harhailut kostatuivat vasta päätöserässä.

Hyökkäyspelaaminen 

Turkulaisten hyökkäyspelaaminen oli haluttoman oloista, niin kuin yleisilmekin. Kiekko pyöri ajoittain mallikkaasti hyökkäysalueella, mutta maalille asti kiekkoja ylti harvoin. 

Erikoistilanteet 

Kotijoukkueen ylivoima oli haparoivaa, vaikka viiden minuutin ylivoiman aikana TPS iski kolmesti. Varsinkin Kaapo Kakon toinen ylivoimamaali meni helposti ohi Riku Heleniuksen

Alivoimalla turkulaiset päästivät kaksi maalia, ja oman ylivoimansakin aikana yhden.

Lähtökohdat 

Ilves oli pelannut tämän vuoden puolella jo viisi ottelua, joista oli kertynyt kaksi voittoa ja kahdeksan pistettä. Tamperelaiset saivat Niko Peltolan Ässistä vahvistamaan puolustustaan.

Maalivahtipelaaminen 

Riku Helenius oli epävarma Ilves-maalilla läpi ottelun, ja tamperelaisvahdilta pomputti useita irtokiekkoja. Lisäksi TPS:n kolmas maali meni luvattoman helposti, kun Kakko laukoi pienestä kulmasta tupsukorvien maaliin.

Puolustuspelaaminen 

Ilveksen puolustuspaketti pysyi suhteellisen hyvin kasassa tasakentällisin eikä TPS päässyt parhaalle maalintekosektorille. Muutamia pahoja kiekonmenetyksiä sattui myös vieraille etenkin avauserässä.

Hyökkäyspelaaminen 

Tupsukorvien hyökkäyspeli oli suoraviivaista, mutta iso osa laukauksista kolisi plekseihin. Neljännen maalin jälkeen joukkueen hyökkääminen meni kuskailuksi. 

Erikoistilanteet 

Tamperelaisten ylivoima ei silmiä hivellyt, mutta tehokasta se oli. Kahdesta ensimmäisestä yrityksestä syntyi kaksi maalia. Vieraiden Joona Ikonen iski alivoimalla Ilveksen 3−0-johtoon.

Tamperelaisten Samuli Vainionpää sai pelirangaistuksen, kun hän taklasi Kakkoa selästä. Ilves päästi kolme maalia viisiminuuttisen aikana, Kakko viimeisteli niistä kaksi.

Erikoista 

Ottelussa tuomittiin kaksi pelirangaistusta, Vainionpäälle ja Oskari Siikille, joka huitaisi Ilveksen Mike Halmoa kasvoihin. Lisäksi pelin seitsemästä maalista kuusi syntyi erikoistilanteessa.

Ottelun ratkaisu 

Ilves ratkaisi ottelun kolmannen erän alussa, kun TPS-puolustus menetti kiekon, ja Teemu Rautiainen ohitti helpohkosti Haukelandin. 

Ottelun lopussa TPS:llä oli vielä paikka tasoittaa ottelu, mutta Oula Palven kiekonmenetys turmeli tasoitushaaveet. Kiekonmenetys kuvasi koko pelin luonnetta.

Tappio oli TPS:lle jo neljäs peräkkäinen.

Juttua muokattu 16.1. klo 21.10: Lisätty TPS:n tappioputken pituus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo