Tulikuuma Ilves vei pisteet jääkylmältä TPS:ltä

LIIGA / Raportti
Nicholas Baptiste oli tehokkaalla päällä TPS:ää vastaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves oli tyly vieras Turussa vieden pisteet mukanaan lukemin 3–5.

TPS jatkaa jääkylmää putkeaan ja on jo kuuden ottelun tappioputkessa. Ilvekselle voitto oli puolestaan kolmas perättäinen ja onkin pistekeskiarvolla mitattuna Liigan paras joukkue lukemalla 1,90. Kotijoukkueen syksyn tukipylväät ovat tällä hetkellä tyystin kadoksissa ja maalinteko-ongelman seuraksi on saatu vuotava puolustus. Ilvekseltä peli oli puolestaan perusvarma suoritus.

Ottelun ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta tasaista vääntöä vähillä maalipaikoilla. Ottelun ensimmäinen maali merkittiin vierailijoille, kun ruotsalaispuolustaja Simon Johanssonin tulinen laukaus upposi suoraan Panu Miehon syötöstä Eetu Anttilan selän taakse. Minuuttia myöhemmin Antti Saarela syöksyi vauhdilla vasemmalta laidalta puolustukselta karkuun, mutta Anttila onnistui venyttämään patjan kiekon eteen.

Toinen erä lähti liikkeelle vahvasti Ilveksen hallinnassa. Reilun minuutin pelaamisen jälkeen Nicholas Baptiste jätti pienen kärkikynän jälkeen Mitch Hultsin katselemaan tuliko takaiskuja, mutta tällä kertaa maalisarakkeesen ei merkintöjä tullut. Vierailijoiden pitkä pyöritys tuotti tulosta pari minuuttia myöhemmin, kun Jaakko Parikka iski Ilveksen kahden maalin karkumatkalle Balázs Sebőkin syötöstä.

Hetken aikaa näytti jo siltä, että TPS:n selkäranka oli katkaistu, mutta erän lopulla kotijoukkue sai uuden vaihteen päälle muun muassa Hults ja Jimi Suomi pääsivät hyville paikoille yrittämään maalia. Kavennusmaali merkittiin kuitenkin Markus Nurmelle, joka viimeisteli TPS:n ensimmäisen maalin komealla yksilösuorituksella.

Kolmannessa erässä TPS aloitti siitä, mihin toisessa jäi ja painoi pelin Ilves-päätyyn. Kotijoukkueen harmiksi Jaedon Descheneau hölmöili kiekon kanssa hyökkäyssiniviivalla ja Baptiste pääsi läpiajoon. Elmeri Eronen rikkoi tilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti, jonka Baptiste löi napakalla rannelaukauksella ohi TPS-vahdin.

Kauan ei TPS joutunut odottamaan kavennusta, kun Markus Nurmi iski illan toisen lyödessään Roni Allénin laukauksen paluukiekon ohi Marek Langhamerin. Maalia edelsi jälleen pidempi pyöritys hyvin pelanneelta turkulaisten ykkösketjulta.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen TPS:ltä otti Tyler Steenbergen ja Eetu liukas reilun puolen minuutin sisällä jäähyt, jotka Ilves käytti tehokkaasti hyväksi iskien kaksi maalia. Ensimmäinen merkattiin Matias Mäntykivelle ja toinen Baptistelle, jolle piste oli jo illan kolmas.

Ottelun loppuun tunteet vielä hieman lämpenivät Samuli Vainionpään ja Baptisten välillä suihkukomennuksen arvoisesti Vainionpään taklattua Simon Johanssonia. Kolme sekuntia ennen loppua Jonne Tammela pääsi vielä kaunistelemaan lukemia TPS:lle.

Kummallakin joukkueella pelit jatkuvat torstaina TPS:llä kotona Ässiä vastaan ja Ilves matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo