TPS kiri jälleen Ilveksen ohi − TPS:n Juhani Jasu tehtaili neljä tehopistettä

Juhani Jasu oli TPS:n tehokkain pelaaja keskiviikkona.
Keskiviikko-illan ottelu ei pelillisiä hienouksia tarjonnut. Ottelu heräsi henkiin vasta kolmannessa erässä. Kotijoukkueen sankarina toimi varsin yllättävä nimi.

TPS ja Ilves kohtasivat back-to-back-hengessä uudestaan Turussa keskiviikkona. Tiistaina joukkueet kohtasivat Tampereella, jossa TPS vei tasaisen kamppailun nimiinsä.

Kotijoukkue TPS on pelannut jo pidemmän aikaa voitokasta jääkiekkoa. Sarjataulukossa TPS on noussut jo kuudenneksi, ja pistekeskiarvolla mitattuna TPS on ollut sarjan toiseksi paras joukkue. TPS haki tiistaina Tampereelta todella arvokkaan voiton, kun se kaatoi Ilveksen lukemin 3–2. Palloseuran ratkaisija tiistaina oli venäläinen Timur Ibragimov, joka laukoi voittomaalin ajassa 58:17. Päävalmentaja Raimo Helminen ei ole muokannut kokoonpanoaan tiistain Ilves-voiton jälkeen.

Tampereen Ilves on tällä hetkellä pienimuotoisessa kriisissä. Alkukauden sensaatiojoukkue on sarjataulukossa viides, mutta nykytahdilla Ilves tippuu nopeasti kuuden parhaan joukkueen ulkopuolelle. Ilves on tehnyt viimeiseen viiteen otteluun yhdeksän maalia, joten lisää onnistumisia Ilves tarvitsee hyökkäyspäähänsä nopeasti. Ilves on tehnyt hyökkäykseensä yhden muutoksen, kun Joni Ikosen tilalle pelaavaan kokoonpanoon tulee Joose Antonen.

Sekava avauserä

Ottelun avauserä oli tasoltaan varsin heikko. Erässä nähtiin todella paljon pitkiä kiekkoa, ja myös maalipaikat loistivat poissaolollaan. TPS oli erässä aktiivisempi, mutta mustapaitojen hyökkäykset pyörivät pääsääntöisesti kulmissa. Ilveksen otteista näkyi selvästi, että joukkue kärsii maalinteko-ongelmista. Avauserästä kertoo paljon se, että molemmille maalivahdeille merkattiin vain kolme torjuntaa.

Kotijoukkue siirtyi ajassa 10:10 1–0-johtoon, kun Ville Lajunen laukoi Topias Haapasen syötöstä ottelun avausmaalin. Maalin jälkeinen vaihto koitui TPS:n kohtaloksi, sillä energisesti pelannut Ilveksen kolmosketju tasoitti ottelun ajassa 10:32. Maalintekijänä oli Miro Nalli, jolle osuma oli kauden viides.

Rangaistukset käänsivät pelin hallintaa

Toisessa erässä kamppailu jatkui tasaisena, ja maalipaikoille pääseminen oli molemmilla työn ja tuskan takana. Ilves pääsi erän alkuun pelaamaan ylivoimalla, kun TPS-hyökkääjä Juuso Pärssinen otti jäähyn kampituksesta. Ilves sai ylivoimalla tärkeän onnistumisen, kun Panu Mieho ohjasi maalinedustalta Ville Meskasen laukauksen sisään, ja näin vieraat siirtyivät ottelussa johtoon.

Ilves otti maalin jälkeen pelin haltuunsa, mutta muutamasta hyvästä maalipaikasta huolimatta ei Ilves pystynyt lisäämään johtoaan. Vieraiden parasta antia toisessa erässä oli ykkösketju, ja varsinkin kapteeni Eemeli Suomi paransi pelaamistaan toisessa erässä.

Ajassa 32:23 Ilves-puolustaja Kalle Maalahti sai 2 + 10 minuutin rangaistuksen taklattuaan TPS-kultakypärä Josh Kestneriä. Kestner makasi hetken kentän pinnassa, mutta turkulaisten onneksi maaliahne hyökkääjä pystyi jatkamaan ottelua. TPS pelasi vaarallista ylivoimaa, ja varsinkin puolustaja Ruben Rafkin oli hanakkaalla pelipäällä.

Samalla hetkellä kun Ilves sai rivinsä täyteen, niin TPS-kapteeni Juhani Jasu ohjasi maalinedustalta 2–2-tasoituksen. Osuma oli kokeneelle hyökkääjälle kauden toinen. Maalin jälkeen TPS otti pelin hallintaansa, mutta lisäosumia ei enää toisessa erässä syntynyt.

Ottelu heräsi henkiin

Kolmas erä alkoi todella vauhdikkaasti, ja molemmat joukkueet halusivat selkeästi panostaa hyökkäyspelaamiseensa. TPS pääsi erän alkuun ylivoimalle, kun vieraiden Panu Mieho otti todella huolimattoman jäähyn. Laadukasta ylivoimaa pelaava TPS onnistui maalinteossa, kun komean kuvion päätteeksi Juhani Jasu survoi maalinedustalta isännät 3–2-johtoon.

Muutama minuutti tästä, niin Ville Meskanen tasoitti läpiajosta ottelun tilanteeksi 3–3. Loistavan lättysyötön osumaan antoi Eemeli Suomi.

Molemmat joukkueet pääsivät vielä ottelun lopussa yrittämään ratkaisua ylivoimalla, mutta lisämaaleja ei enää varsinaisella peliajalla nähty.

Jatkoajan alkuun TPS sai pelata ylivoimaa, ja kultakypärä Josh Kestner laukoi terävällä laukauksella isäntien 4−3-voittomaalin.

TPS:n kausi jatkuu perjantaina, kun se kohtaa kotikentällään KooKoon. Ilves kohtaa perjantaina Hakametsässä Kärpät.