TPS elättelee yhä toiveita pudotuspeleistä − Ilves kaatui Turussa voittomaalikilpailun kautta

LIIGA / Raportti
TPS:llä oli keskiviikkona aihetta iloon Ilvestä vastaan.
Kuva © Timo Savela
TPS:n ja Ilveksen välinen ottelu oli kauden aikaisimmista kohtaamisista poiketen vähämaalinen. Turkulaisten Juuso Pärssinen laukoi voittomaalikilpailun ainoan maalin ja TPS voitti 2−1.
Lähtökohdat 

Runkosarjan 11:s TPS elättelee vielä ohuita toiveita pudotuspeleistä, sillä edellä olevat Ässät ja KalPa olivat edellä kymmenisen pisteen päässä − kuitenkin enemmän otteluita pelanneena. Ilves-kotiottelun jälkeen turkulaisilla on vielä viisi ottelua aikaa kiriä pudotuspeleihin.

Viime viikolla TPS nujersi ensin KalPan kotonaan 4−2, mutta lauantaina kävi kylmä puhuri Tapparaa vastaan. Kirvesrinnat hakivat pisteet Turusta kokonaista 5−0.

Maalivahtipelaaminen 

Erik Källgren torjui varmanoloisesti ja rauhallisesti. Hän ei juurikaan pudottautunut jäähän, vaan kykeni peittämään TPS-maalin erinomaisesti pystyasennossa. Källgren osallistui peliin aktiivisesti ja antoi laadukkaita avauksia joukkuekavereilleen.

Puolustuspelaaminen 

TPS karvasi aggressiivisesti ja purki irtokiekot puolustusalueelta nöyrästi pois. Tosin toisessa erässä Henrik Larsson teki kardinaalimunauksen kiekon kanssa oman maalin edessä. Ilveksen Ville Meskanen kilautti TPS:n onneksi tilanteessa vain TPS-maalin tolppaa.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspelissä joukkue pysyi hyvin kiekossa. TPS toimitti usein siniviivalta kiekkoa maalilla, mutta maalin eteen se sai pelattua kiekon hyviin vetopaikkoihin liian harvoin. Parhaat maalintekopaikat syntyivät läpiajoista.

Erikoistilanteet 

Turkulaisten ensimmäinen ylivoimayritys jäi torsoksi, mutta toisella kertaa TPS onnistui kreivin aikaan. Ilari Filppulan syöttö puhkaisi Ilves-neliön ja Markus Nurmi sai ladata kiekon poikittaissyötöstä puolityhjään maaliin ajassa 51.53. Jatkoajalla TPS pääsi kolmannelle ylivoimalleen ja pakkopeli pyöri mainiosti − mutta vedot puuttuivat.

TPS oli ottelussa kaksi kertaa alivoimalla, mutta se tappoi jäähynsä vahvalla ja aktiivisella pelillä.

Lähtökohdat 

Runkosarjan neljäntenä illan Turun-otteluun lähtenyt Ilves taistelee tiukasti pudotuspelien kotiedusta. Ennen TPS-kohtaamista Ilveksen takana sarjataulukossa vaanivat kahden pisteen päässä KooKoo ja kolmen pisteen takamatkalla HIFK.

Tupsukorvien viime viikon saldona oli yksi voitto ja tappio. Ensin Lukko vei Raumalla tiukan kärkikamppailun nimiinsä 2−0, mutta lauantain kotiottelussaan Ilves voitti KalPan puhtaasti 3−0.

Maalivahtipelaaminen 

Lukáš Dostál pelasi kelpo ottelun ja teki Ilves-maalilla voitavansa − ja hieman ylikin. TPS:n varsinaisen peliajan maalille hänkään ei enää mahtanut, kun turkulaiset leipoivat kiekon poikittaissyötöstä maaliin.

Puolustuspelaaminen 

Ilves piti TPS:n hyvin poissa maalilta ja pelasi vahvaa fyysistä peliä, mutta TPS pääsi usein Ilves-puolustajilta karkuun. Tänään Ilveksen liike ei riittänyt tyydyttävällä tavalla.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilveksen hyökkäyspelaaminen oli nimellisen vaarallista: joukkue loi hyviä maalintekopaikkoja, mutta TPS-vahti Källgrenin yllättämiseen ne eivät tänään riittäneet kuin kerran. Ilves siirtyi toisen erän lopulla 1−0-johtoon, kun Eemeli Suomi rusikoi Teemu Rautiaisen lähettämän kiekon säärellään turkulaismaaliin.

Arttu Ruotsalainen oli avauserässä peräti kahdesti irtiotossa, mutta ei onnistunut vielä rikkomaan Ilveksen kuparista.

Erikoistilanteet 

Ilves oli kahdesti ylivoimalla, ja varsinkin ensimmäinen ylivoimakerta oli haluton esitys. Kolmella alivoimallaan Ilves oli hätää kärsimässä kahdella jälkimmäisellä kerralla.

Erikoista 

Jatkoajalla nähtiin todelliset avoimien ovien päivät, kun Juuso Pärssinen ja Ilari Filppula pääsivät läpiajoon TPS:ltä sekä Joona Ikonen Ilvekseltä. Lisäksi Arttu Ruotsalaisella oli rangaistuslaukaus, joka tuomittiin Nurmen kaadettua Ruotsalaisen läpiajossa. Kellekään nelikosta ei jatkoajalla sankarinviitta kuitenkaan maistunut, ja ottelussa mentiin voittomaalikilpailuun.

Ottelun ratkaisu 

Tasaisen ottelun voittomaalikilpailussa edettiin maaleitta neljänteen pariin, jossa TPS:n Pärssinen nosti Dostálin ohi yläriman kautta turkulaisille 2−1-voittomaalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo