Mikael Pyyhtiä hattutemppuili Ilveksen pyörryksiin – Aalto kiersi Turun hallia päätöserässä

Mikael Pyyhtiä oli hurjassa vireessä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Turun Palloseura otti makean voiton Tampereen Ilveksestä Liigan välierien toisessa ottelussa. TPS tasoitti ottelusarjan voitot 1–1-lukemiin. Kolmas kamppailu pelataan Tampereella tiistaina.

Turun Palloseura otti komean voiton Tampereen Ilveksestä 7 752 katsojan edessä lukemin 6–0.

TPS:n tehomiehenä ottelussa hääri Mikael Pyyhtiä, joka iski ottelussa hattutempun. Muista kotijoukkueen maaleista vastasivat Eetu Liukas, Jack Rodewald ja Samuli Vainionpää. TPS:ltä kultakypärää päässään pitävä Markus Nurmi syötti ottelussa kolme maalia.

Andrei Karejev otti kotijoukkueen maalilla 20 torjuntaa kevään toisen nollapelin eteen.

Ottelusarja jatkuu voitoista 1–1 tiistaina Tampereella. Neljällä voitolla edetään Liigan finaaleihin.

TPS näytti kaapin paikan heti avauserässä

Kotijoukkue aloitti Turussa kamppailun vahvasti. TPS karkasi ottelun ensimmäisen erän aikana kolmen maalin johtoon. Ensimmäisen kympin aikana maalinteossa onnistuivat läpiajosta Rodewald, hienolla laukauksella sekä Pyyhtiä, että Vainionpää.

Ottelun avauserä oli Palloseuralta melkoinen ylikävely, sillä Ilveksen maalivahti Marek Langhamerille kirjattiin yhdeksän torjuntaa ja Karejeville vain kaksi.

Jalka nousi kaasulta ensimmäisen erän jälkeen

Ottelun toisesta erästä eteenpäin ottelu oli tasaista vääntöä. Toisen erän yhdeksännellä minuutilla TPS pääsi yrittämään neljännen maalin tekoa kahden miehen ylivoimalla, mutta epäonnistui tässä. Lopulta kolmanteen erään edettiin 4–0-lukemista, kun Pyyhtiä ohjasi illan toisensa ohi Langhamerin.

Kolmanteen erään vierasjoukkue vaihtoi maalivahtia, kun Langhamerin tilalle luisteli Vadim Žerenko.

Venäläismaalivahti joutui antautumaan ensimmäisen kerran ajassa 48.32, kun laidalta läpi karannut Pyyhtiä piiskasi kiekon takakulmaan terävällä rannelaukauksella. Maalilla Pyyhtiä sinetöi hattutemppunsa.

TPS kaunisteli lukemat vielä kuudennella maalilla, kun isokokoinen 19-vuotias Liukas iski kiekon ohi venäläisen. Maali oli Liukkaan kevään kolmas.

Kolmannen erän loppupuolella TPS pääsi vielä pyörittämään kahden miehen ylivoimaa toistamiseen ottelussa, mutta maalinteko tuotti jälleen erikoistilanteissa tuskaa.